magyarfutball.hu

Nemzeti SC - III. Kerület 0 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 3. forduló
referee : Boronkay Gábor
attendance:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 2.400

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.13, 23:17
    A második félidőben a kiállított Horváth nélkül játszó Vivók veszélyesebbek voltak, mint az NSC.

    III. ker- TVE-NSC 0:0.

    — Üllői-uti pálya. — Bíró: Boronkay Gábor. —

    III. ker. TVE : Neuhaus— Harrer, Mayherr— Werner, Nagy, Kovásznay— Göttler, Kenyeres, Horváth, Szabó, Dröszler. — NSC: Gallowich— Havas, Millok— Kertész II., Timár, Weinberger— Rémay III., Volentik, Rémay II, Spitz, László.

    Az első félidő
    gyenge mezőnyjátékkal indul meg. Stílusos akciót csak elvétve láthatunk, s bár mindkét csapat vezet néhány támadást, a csatársorok meddősége miatt egyik kapu sem forog veszélyben. A 9. percben Kertész II. faultja miatt szabadrugás az NSC ellen, de Horváth husz méterről a kapu mellé lövi. Változatos játék után a III. ker. TVE veszélyes támadást vezet, azonban Göttler erős lövését Gallovich fogja. (16. perc.) Közvetlen ezután Kenyeres kísérletezik jó lövéssel, de labdája a kapulécről pattan vissza. Egy perc mulva már a Vivók kapuja forog veszélyben, de a változatosság kedvéért most Volentik lövése ér kapufát. A 19. percben Dröszlert a bíró offszájdról engedi el, akinek lövését Gallovich védi.
    A játék némileg élénkebb lesz. A III. ker TVK eredménytelen támadása után Volentik kerül jó helyzetbe, amelyet azonban kiaknázatlanul hagy. Ezután egy ideig változatos, gyenge nívóju játék folyik. A 29. percben Weinberger faultja szabadrugáshoz juttatja a vívókat, de Werner a kapu fölé rúgja a labdát. Egy perc mulva Dröszler beadása teremt jó helyzetet Horváth részére, de utóbbi fejesét Gallovich biztosan fogja.
    Kapurugás után Spitz Volentikhez passzol, aki holtbiztos helyzetben lyukat rug. A 33. percben a III. ker. TVE kornert ér el, de ugy ez, valamint Dröszler hatméteres gurulós lövése eredmény nélkül végződik. Az utolsó percekben mindkét fél egy-egy eredménytelen kornert ér el.
    Szünet után
    az iram változatlanul lanyha marad. Az első támadást a Vivók vezetik, de Horváth jó helyzetben addig késlekedik, míg Millok meg nem zavarta és ekkor a kapu mellé lő. A 2. percben Nagy hibájából Spitz elfut Harrer mellett, de a kapu mellé rúugja a labdát.
    A 6. percben Dröszlert jó helyzetben a taccsbíró offszájd címén leinti- Horváth erre megsérti a határbírót, amiért Boronkay bocsánatot kéret vele a határbírótól, Horváth ezt meg is teszi, de ennek ellenére a bíró nagy meglepetésre kiállítja. Most az NSC veszi át rövid időre a támadást, de László hat méterről a kapu mellé gurítja a labdát. A 12. percben Nagy szökteti Dröszlert, ám utóbbi beadása a hálóra esik. Egy perc mulva komoly veszély fenyegeti a III. kerületiek kapuját: László passzát Spitz Rémay II-nek engedi át, ennek éles lövését Neuhaus kiejti, nagy kavarodás keletkezik, amelyet végül a védelem kornerre paríroz. Most a tíz emberrel játszó Vivók kerülnek fölénybe. Az NSC halfsorán könnyen jutnak át az ujlaki csatárok s a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket teremtik az NSC kapuja előtt. A 15. percben Dröszler beadását Szabó stoppolja, a labdát átadja Göttlernek, de előre Gallowich rávetéssel ment. A játék most egy időre ismét unalmassá válik. A 24. percben Göttler éles lövését Gallowich kiüti, de Dröszler a kapu mellé rugja a labdát.
    A 25. percben nagy kavarodás keletkezik a Nemzetiek kapuja előtt, amelyet Gallovich tisztáz. A 30. percben szabadrugáshoz jut az NSC, melyet Kertész II szépen irányít László elé, aki Rémay III-hez adja a labdát, de utóbbi magasan a kapu fölé lövi. Ezután a Vivók veszik át a támadószerepét. A 31. percben lefutó Dreszlert Gallovich rávetéssel akarja szerelni, a labda azonban utóbbiról lepattan, nagy kavarodás keletkezik, amelyet most már Gallowich végérvényesen paríroz. A III. ker. TVE fölénye tovább tart és Kenyeres, majd Göttler éles lövése a kapu mellett, illetve fölötte haladnak el. Az utolsó percekben az NSC is lábrakap és Volentik passzából Spitz hajszálnyira a kapu mellé lő. A bíró két perccel előbb jelzi a meccs végét.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 14.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.15, 14:34

    III. ker.: Neuhaus — Harrer, Mayherr — Werner, Nagy, Kovásznay — Göttler, Kenyeres, Horváth, Szabó, Drössier.
    NSC: Gallovioh — Havas, Milok, Kertész II., Tímár, Weinberger — Rémay III., Volentik, Rémay II., Spitz, László.

    Kiállítva: Horváth (52 p.)

    Nemzeti Sport, 1925.09.14.