magyarfutball.hu

Hungária FC - Bástya Szegedi AK 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 9. forduló
referee : Boronkay Gábor
attendance:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.10, 15:21
    Hungária - Bástya 0:1 (0:0)

    Dátum: 1926.11.28., 14.00

    Határbírák: Sugár Béla, Gábel Ignác.

    Hungária: Kropacsek Ferenc — Mandl (Mándi) Gyula, Kocsis Ferenc — Kővágó Károly, Kléber Gábor, Nádler Henrik - Opata Zoltán, Molnár György, Orth György, Tritz Lőrinc, Jeny Rudolf. Tréner: Orth György.

    Bástya: Acht (Aknai) János — Beck Pál, Emmerling (Emődi) Rezső - Tóth Jenő, Wéber Lajos, Simóka Sándor — Ábrahám Jenő, Varga II György, Wampetich István, Busch Béla, Solti Mihály. Tréner: Bányai Lajos.

    Gólszerző: Wampetich 89.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.16, 21:22
    Bástya—Hungária 1:0 (0:0)

    Az utolsó percben lőtt góllal győzte le a vidéki csapat az ismét rossz formát mutató Hungáriát

    Bástya: Acht — Beck, Emmerling ,Tóth, Wéber, Simóka — Ábrahám, Varga, Wampetíts, Busch Solti. — Hungária :Kropacsek — Mandl, Kocsis — Kővágó, Kléber, Nadler - Opata, Molnár, Orth, Tritz, Jeny.

    Bíró: Boronkay Gábor.

    A Hungária kezdi a játékot és Orth vezet támadást, mely az első percben kornert eredményez. A labda Tritzhez kerül, akit Weber gáncsol. Szabadrúgás a tizenhatosról, amelyet Tritz lő nagy erővel a kapu mellé. Az első két perc csapkodással telik el, de a Hungária gyorsabban találja a meg magát és formás támadásokkal ostromolja a szegediek kapuját. Tíz percig szóhoz sem jut a kétségbeesetten védekező Bástya.
    Egy perc múlva újabb alkalma van a volt MTK ifjúsági kapusnak nagy tehetségének csillogtatására. Weber hendsze miatt 20 méterről szabadrúgás, amelyet Molnár lő rettenetes erővel, már-már úgy látszik, hogy a labda, a gólba jut, amikor Acht a levegőben úszva kornerre öklözi.
    Varga kitűnően szökteti Soltit, akit Kővágó hátrafelé szerel. Kropacsek nem veszi észre és kornerra engedi a labdát. Ebből Kléber tisztáz, pompásan, szökteti Opatát, akit Simóka szabálytalanul szerel. Kővágó éles szabadrúgását Acht hat játékos feje fölött bravúrosan öklözi ki. Simóka újból faultolja Opatát, aki most maga rúgja a büntetőt, melyet Acht elfog, de Molnár egy roppant finom markossal kipöcköli a kezéből a labdát, kornert erőszakol ki, melyből azonban Emmerling szabadít. Tritz szökteti Orthot, de Orth hibáz. Busch indít remek akciót, melyet Kocsis tisztáz, majd Kropacsek védi Varga gyenge lövését. Mandl hatméteres bekkrúgásai ismételten veszélyt hoznak a Hungária kapujára, ám Wampetics, majd Busch fölé lőnek. Orth 25 méteres régierejű szabadrúgását imponálóan húzza le Acht. A félidőt Jeny veszélyes, de eredménytelen lefutása zárja.
    Szünet után a veszélyes Ábrahám —Varga szárny indít támadásokat. de az önfeláldozóin dolgozó Kocsis mindent ment. Két ízben Kropacsek is szépen beleavatkozik. A közönség élénken biztatja az egyre nagyobb lendülettel előretörő szegedieket.
    Tritz mindent elhibáz, míg a Solty—Busch szárny szép támadást indít. Nádler azonban úgy látszik megunta a baloldalon, átjön és a kézzel átfogja Solti lábát. Emmerling remek szabadrúgásából majdnem gól, de Varga éles lövése a kapufáról pattan vissza. Ebből rögtön Orth szökteti Opatát, aki Acht kezébe gurítja a labdát. Már mindenki belenyugodott a gólnélküli döntetlenbe, mikor az utolsó percben
    Solti megugrik a tehetetlen Kővágó—Mandl-duótól, laposan centerez, a labdára Kropacsek veti magát, de nem éri el és Wampetics a földön fekvő Kropacsek felett ügyesen a kapuba juttatja.
    A Hungária szárnyszegetten áll fel kezdésre, de a bíró egy-két rúgás után a mérkőzés végét jelzi.

    Sporthirlap, 1926. november 29.