magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Nemzeti SC 2 : 5

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 6. forduló
ground : ?
referee : Zsarnóczay János
attendance:
 1. Nemzeti Sport: 2.500
 2. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: seamandarin
  2022.08.04, 22:20
  Nemzeti—Sabaria 5:2 (3:0)

  A lelkesen játszó Nemzeti megérdemelten győzte le az otthonában játszó Sabariát

  Nemzeti: Augustinovics — Kocsis, Török — Hossó, Volentik, Bartos ~Lengyel, Laukó III., Rémay II., Spitz, Czétényi. — Sabaria: Weinhardt — Nagy, Kovács — Vámos, Sághy, Basch — Krutzler, Mészáros, Holczbauer, Erhardt, Paár

  2500 főnyi közönség előtt szép időben folyt le a mérkőzés, amelytől azt várták Szombathelyen, hogy kedvenc csapatuk megerősíti pozícióját és kiköszörüli a közelmúlt kudarcait. A várt szép játék azonban a szombathelyiek részéről elmaradt, a csapat minden tűz és lelkesedés nélkül játszotta végig a mérkőzést és annak ellenére, hogy a mezőnyben egyenrangú ellenfél volt, a lelkesen és okosan játszó Nemzetitől megérdemelten szenvedett vereséget.
  Már a 12. percben kitűnő alkalma nyílt Erhardtnak a gólszerzésre, a sáros pályán azonban meghiúsul az akciója. A Sabaria ügyesen és szépen támad és a játék képe szinte biztos győztesként jelzi a szombathelyieket. Húsz percig tart ez a fölény, ekkor a Nemzeti, ügyes támadást vezet, amely mindjárt eredménnyel is jár. Volentik labdájával Lengyel lefut, laposan centerez, Laukó III. ráfut és közelről a kifutó Weinhardt mellett gólt lő.
  A gól után az NSC tovább támad és a 23. percben Rémay II. a félvonalról indulva az egész Sabaria-védelmet kidriblizi és Weinhardt már hiába fut elé, mert Rémay II. egész közelről a hálóba gurítja a labdát.
  A Sabaria ellentámadását Krutzler vezeti, hosszú beadását azonban Paár mellé lövi. Most mezőnyjáték alakul ki, a játék jobbra-balra hullámzik, egész a 34. percig, amikor, Lengyel középmagas beadását Nagy minden ok nélkül kézzel üti le. A bíró tizenegyest ítél, azt Laukó III lövi, de a lövés pillanatában Zsarnóczay fütyül, mert Weinhardt elhagyta a kaput. A labda ugyan a gólba megy, a bíró mégis újból löveti a büntetőrúgást, mert az már sípjelzés után történt. Most Rémay II. áll fel a penaltyhoz, az eset megismétlődik azzal a különbséggel,hogy most a labda a háló mellé kerül. Végre a harmadszori rúgás szabályos és a labda Weinhardt kezeit súrolva hálót ér.
  A Sabaria most erősen támad. Krutzler akcióját azonban Török faultja megakasztja, a szabadrúgás Holzbauerhez kerül, aki kapásból fölé lő. Végig a Sabaria marad frontban, de a Nemzeti ügyesen és jól védekezik.
  A második félidőt a Sabaria erős támadásai veztik be, mégis a Nemzeti ér el gólt. Egy hátraadott labdát Weinhardt fog. Czétényi ráfut, hogy a kirúgásban zavarja. Kovács azonban elgáncsolja, mire a bíró tizenegyest ítél és Rémay II. a negyedik gólt is megszerzi csapatának. 4:0!
  A gól után a Sabaria jobbszárnya révén fölénybe kerül. A 16. percben Krutzler lapos beadására Holzbauer ráfut, de Török felvágja, újabb tizenegyes, most már Szombathely javára, amit Mészáros — egyszeri megismétlés után — góllá értékesít.
  A 24 percben ismét Krutzler fut le, az előbbi helyzet megismétlődik. Holzbauert ismét felvágják és
  Mészáros tizenegyesből 4:2-re javítja a gólarányt.
  A 26. percben Laukó III. Weinhardttal összefut, utóbbi megsérül és leviszik a pályáról.
  A játék irama csökken, a Sabaria némi fö- lényben van, a 33. percben Erhardt fejesét szépen védi Augusztinovics, majd pár perc mulva újból tizenegyest diktál a bíró a Nemzeti ellen, amelyet ezúttal Holzbauer akar lőni, a gyenge lövést azonban Augusztinovics kornerre menti.
  A Sabaria kedvét veszti, a Nemzeti ismét frontba jut, a 30. percben Vámos hibás labdájával Czétényi kiszökik, Spitzhez passzol, aki közelről beállítja a végeredményt.

  Sporthirlap, 1926. november 2.
   
 2. avatar: erdosor
  2018.11.25, 16:59
  Szombathely. 2500 néző. Bíró: Zsarnóczay.

  Nemzeti: Augusztinovics — Kocsis, Török — Hossó, Volentik, Bartos — Lengyel, Laukó III., Rémay II., Spitz, Czétényi.
  Sabaria: Weinhardt — Nagy, Kovács — Vámos, Sághy, Bass — Krutzler, Mészáros, Holzbauer, Erhardt, Paar.

  Góllövők:
  0:1 Laukó III. (20 p.)
  0:2 Rémay II. (23 p.)
  0:3 Rémay II. (34 p.)
  0:4 Rémay II. (48 p.)
  1:4 Mészáros (61 p.)
  2:4 Mészáros (64 p.)
  2:5 Spitz (84 p.)

  Nemzeti trénere: Holits Ödön

  Nemzeti Sport, 1926.11.02.