magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Sabaria LSZ 6 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 20. forduló
ground : ?
attendance:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.26, 19:12
    Nemzeti—Sabaria 6:0 (3:0)

    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Belcsik, Volentik, Bartos — Rémay III, Odry, Rémay II., Győry II., Horváth II. — Sabaria, Weinhardt — Nagy, Prém — Hajós, Vámos, Bass — Buresch, Holzbauer, Stofián, Powolny, Tárnok.

    Mindössze három percig játszottak, amikor Bass összefejel Belcsikkel, a szombathelyi half megsérül, kiáll és csak a 10. percben tér vissza. Addig Povolny megy hátra fedezetnek.
    Közben felnyomul a Nemzeti és a 12. percben Rémay III. beadását Odry védhetetlenül lövi kapura (1:0).
    A Sabaria ellentámadása sikertelen, aztán újra támad a Nemzeti. A 27. percben Győri II. húszméteres bombalövése a bal felső sarokban ér hálót (2:0).
    Mezőnyjáték következik, érezhető Nemzeti-fölénnyel. A Sabaria lassan egész beszorul. A 43. percben Rémay II. egyedül fut előre, kicselezi Nagyot, aztán elhúz Prém mellett is, lő, de a labda Weinhardt fejéről kipattan, Rémay II. ismét elfogja és miközben Weinhardt kifut a kapuból, megszerzi a harmadik gólt.
    A félidő végén levonuló Nemzetit a szombathelyi közönség tüntetően megtapsolja és mikor elkezdődik a második félidő, a közönség kórusban kiáltja:
    — Féltucat gólt kérünk!
    A Sabariát deprimálja a közönség ily módon kifejezett ellenszenve és úgy igyekszik javítani a helyzeten, hogy átcsoportosítja a csapatot. Povolny hátramegy balbekknek, Prém jobbösszekötő és Holczbauer balösszekötő lesz. A Sabaria támadásai így is sorra összeomlanak, aztán újra a Nemzeti irányítja a játékot és a 22. percben Horváth II. kiugratja Rémay Il-őt, Weinhardt kifut a labda elé, el is éri, de luftot rúg, Rémay II. megszerzi a labdát, és az üres kapuba lövi (1:0).
    A 29. percben Horváth—Bartos—Győri—Rémay II. akció végén a center Horváthot szökteti, akinek beadását Weinhardt lehúzza, de kiejti és a jó helyzetben álló Odry azonnal lövi is (5:0).
    A 33. percben esik a Nemzeti utolsó gólja. Rémay III. beadását Hajós megszerzi, de tétovázik, Weinhardt kiugrik a kapuból, ám Rémay II. mindkettőjüknél határozottabb, odaugrik, lő és máris az üres kapuban van a labda.
    A 38. percben Belcsik hendszet vét a 15-ösön belül, 11-es Buresch áll a labdához és egész gyengén gurítja a kapura. Gallina könnyen véd.
    Bíró: Himler Oszkár.

    Sporthirlap, 1929. június 3.