magyarfutball.hu

Bástya Szegedi AK - Budai 33 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 3. forduló
referee : Bíró Sándor
attendance:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.06, 19:52
    Bástya - Budai 33 1:1 (1:0)

    Dátum: 1926.09.26., 15.30

    Bástya: Acht (Aknai) János — Beck Pál, Emmerling (Emődi) Rezső — Tóth Jenő, Wéber Lajos, Simóka Sándor — Ábrahám Jenő, Wahl Ernő, Palkó István, Busch Béla, Solti Mihály. Tréner: Bányai Lajos.

    Budai 33: Zsák Károly — Oláh György, Lőwy (Ligeti) Jenő — Beller László, Eichbaum Béla, Kovácsy Béla — Schmidt János, Czumpft János, Kaltenecker (Kárpáti II) Pál, Pápai József, Krámer András. Tréner: Vanicsek János.

    Gólszerző: Busch 4. ill. Czumpft 79.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.07.31, 19:36
    Bástya—Budai Harminchármas 1:1 (1:0)

    Egy meg nem adott gólon és a pompásan védő Zsákon mulott, hogy nem maradt mind a két bajnoki pont Szegeden

    Bástya: Acht — Beck, Emmerling — Tóth, Wéber, Simóka — Ábrahám- Váhl, Palkó, Busch, Solti — Budai „33“: Zsák — Lőwy, Oláh — Beller Eichbaum, Kovácsi — Schmidt, Czumpf, Kaltenecker, Pápay, Krámer.

    Erős Bástya-támadások vezetik be a mérkőzést, lövés lövés után megy Zsák kapujára, az erőteljes ostromnak már a 4. percben eredménye van, amennyiben Ábrahám szabadrúgásából Buseh kapja a labdát, akinek lövését Zsák nem tudja fogni. (1:0).

    A 7. percben Wéber-Palkó-akcióból Palkó közelről Zsák kezébe fejeli a labdát.

    A szegedi ostrom most ismét erősödik és a 16. percben Busch bombáját Zsák alig tudja elhárítani.
    Az utolsó percben Solti beadását hagyják a belsők kiaknázatlanul.

    A második félidőt Palkó támadása vezeti be, Buseh, majd ismét Palkó jut szóhoz, de két eredménytelen korneren kívül a szegedieknek eredményt nem sikerült elérni.

    A szegedi csapat csak balszerencséjének tudhatja be az eldöntetlen eredményét, mert amikor a második félidő 35. percében még 1:0-ra vezetett és Solti nagyszerű befutása után kettőre szaporította a gólelőnyt, közbejött a bírónak egy olyan ítélkezése, amely a szegedi csapatban nagy lelki depressziót váltott ki. A gól után a csapatok már felállni készülődtek, amikor Zsák azzal a kéréssel fordult a bíróhoz, hogy a gólt semmisítse meg, mert Solti offszájcról indult és a határbíró is intett, Biró Sándor bíró, a határbíró megkérdezése után anullálta a gólt.
    A meg nem adott gól deprimálja a csapatot és egy perc mulva
    egy kavarodásból Czumpfnak sikerül a döntetlen eredményt biztosító és egy pontot jelentő gólt a Bástya hálójába juttatni.

    A mérkőzés után nagy tüntetés volt a bíró ellen, úgyhogy Biró Sándor bíró és a határbírák rendőrfedezettel hagyták el a pályát.

    Sporthirlap, 1926. szeptember 27.