magyarfutball.hu

Bocskay FC - Újpest FC 4 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 22. forduló
attendance:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.02, 22:12
    Bocskay—Ujpest 4:2 (1:1)

    Bocskay: Hübner — Fejér, Dettrich — Wampetich, Sághy, Keviczky — Markos, Vince, Teleky, Zemler, Mertin. — Ujpest: Beneda — Sternberg, Fogl III. — Buza, Lutz II., Wilhelm II., — Ströck, Auer, Ember Jakube, P. Szabó.

    A Bocskay kezd és azonnal erős tempót diktál, amit Ujpest nem vesz át, így a lila-fehérek részéről nem is alakulnak ki veszélyes rohamok, amíg a Bocskaynak már a 7-ik percben gólhelyzete van, de Markos veszélyes fejesét Beneda kornerre tolja. A 10-ik percben végre erélyesebb ujpesti attak alakul, Ember élesen lő a felső kapufára. Mintegy tíz percig középen hullámzik a játék, néhány félbemaradt támadóakcióval A 20-ik percben az eddig alig észrevehető
    P. Szabó hirtelen észbe kap, átdribliz Fejéren, magasan bead, Hübner alig éri el a labdát, amely mögötte a kapuvonalon esik és a ráfutó Jakube a kapuba nyomja. (0:1).
    A gól után heves Bocskay-rohamok következnek. Beneda nehezen kapja el a fejelni készülő Teleky elöl a labdát, majd éppenhogy kornerra tudja menteni Markos lövését, végül a pontos sarokrúgást is parírozza. Vince fejese, azután egy éles Markos-lövés, majd Teleky helyezett labdája ad dolgot az ujpesti kapusnak. Most néhány ujpesti akció következik. Ströck helyezett lövése a túlsó sarok mellett surran el, Ember gurított lövését Hübner fogja. A 28. percben kornerből nagy tumultus az ujpesti kapu előtt, végül Teleky lövése hajszálon megy el a kapufa mellett. Fél perc sem telik el,
    Mertin egy jó labdával kiugrik, a ráfutó bekkek között lő, Beneda nincs a kapuban, de ott áll Buza, akinek azonban már csak a kapuvonal mögül sikerül kirúgni a labdát. A bíró természetesen gólt ítél. (1:1).
    A 32. percben Ujpest megszerezhetné a vezetést. A kiugró Auert ugyanis a ráfutó Fejér szándékosan ellöki és a bíró 11-est ítél. Fogl III. fut neki a labdának, de a kapu fölé lövi. A bíró, azon a címen, hogy egyik Bocskay játékos belül állott a körön, újra akarja rúgatni a 11-est, de a határbíró meghallgatása után eláll ettől a szándékától. A veszély elmúlása újabb lendületet ad a Bocskaynak, amely a félidő végéig frontban marad.
    Néhány ujpesti próbálkozással kezdődik a félidő, de a nekibuzdulás csak Wilhelm II. 30 méteres lövéséig tart, az is a kapu fölé megy, azután ismét a Bocskay a kezdeményező.
    A 4. percben Sághy szökteti Mertint, ez elhúz Buza és Sternberg mellett, az üresen álló Zemlernek tolja a labdát, aki leállítja és biztos lövéssel küldi a kapuba. (2:1).
    A debreceni rohamok Sághy pompás irányítása mellett állandósulnak, Ujpest csak távoli lövésekkel próbálkozik.
    A 12. percben a Mertin lövésével kiugró Telekyt Fogl III. a 16-oson faultolja. A szabadrúgást Mertin okos passzal Markoshoz juttatja, aki emberek között remek lövéssel a kapuba juttatja a labdát. (3:1).
    A meccs elveszettnek látszik Ujpest számára, mert nem tud tempót diktálni és az iniciativa a Bocskay kezében marad. Ami ujpesti akció van, az mind bizonytalan vagy hibás. P. Szabó lövése a kapu mellé jut a 16-osról, Lutz lövése emberről kornerre szalad. Ezzel szemben a Bocskay rohamai mind formásak és veszélyesek.
    A 20. percben Vince—Teleky— Markos utat tesz meg a labda, Markos átvágja balra Mertinhez, ez tisztára játssza Zemlert, aki nehéz szögből a negyedik gólt lövi. (4:1).
    Most végre erősít Ujpest, de már késő, a Bocskay-védelem nyugodtan rombol.
    A 27. percben azonban Dettrich mégis elveszti a hidegvérét, faultolja a kiugró Auert, s a megítélt 11-est P. Szabó belövi. (4:2).
    A hátralevő időben Sághy visszaesése folytán enged a debreceniek irama, de Ujpest már képtelen fölénybe jutni, sőt a mérkőzés utolsó perceiben a felélénkülő Bocskay-támadások újabb góllal fenyegetik.
    Bíró: Kann Ferenc,

    Sporthirlap, 1928. június 11.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 20:46
    Újpest, 4OOO néző. Bíró: Kann Frigyes.

    Bocskay: Hübner — Fejér, Detrich — Wampetich, Sághy, Reviczky — Markos, Vincze, Teleky, Semler, Mertin.
    Újpest: Beneda — Sternberg, Fogl III. — Búza, Lutz, Wilhelm — Ströck, Auer, Ember, Jakube, P Szabó.

    0:1 Jakube (22 p.)
    1:1 Mertin (29 p.)
    2:1 Semler (49 p.)
    3:1 Markos (57 p.)
    4:1 Semler (65 p.)
    4:2 P. Szabó (11-es)(71 p.)
    Nemzeti Sport, 1928.06.11.