magyarfutball.hu

Bocskay FC - Újpest FC 1 : 0 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2024.01.20, 13:58
    Turay II nagy lendülettel ér oda és a későn kifutó Sziklai mellett a bal alsó sarokba pompás gólt lő. 1:0. Még csak 40mp telt el! .

    Nemzeti Sport
    1940.02.26.
     
  2. avatar: heimo
    2018.04.17, 22:23
    Bocskai-Újpest
    őszi eredmény:
    4:0 az Újpest javára.

    A két csapat között mindenképpen nagy a különbség: az Újpest január 18 óta rendes edzést folytat, erős edzőmérkőzéseken igyekezett a csapatot a legjobb erőnlétbe hozni és a legjobb összeállítást megtalálni. Eltekintve attól, hogy Zsengellér és Vincze nem játszhat az első mérkőzésen, az újpesti összeállítás sikerültnek mondható. A Bocskai két csoportban edzett. A Bocskai debreceni játékosaival nincs baj ezen a téren, nagy kérdés azonban, hogy hogyan állnak edzések tekintetében a pesti lakosok. Mindenesetre nagy hátrány a Bocskainak, hogy a "tizenegy" egyetlen edzőmérkőzést sem játszott együtt, sőt akad a csapatban olyan játékos is, akit csak most fognak megismerni a többiek. A Bocskai mellett csupán az szól, hogy a múltban sok-sok meglepetést szerzett az Újpestnek. Ez a meglepetés azonban a mostani körülmények között aligha sikerülhet.

    Jóslatunk: 3:1 az Újpest javára.


    MESTER SZABADKAI ESETE

    Újpesten már a tartalékok is nősülnek. Mesterről van szó. Az új játékost a lilák csak tartaléknak viszik el Debrecenbe, pedig Mester nagyon szeretne mostanában játszani.
    Éppen csak az történt, hogy az Újpest téli portyáján Mester is részt vett. Szabadkán szőke kislány kért tőle autogramot, azután táncoltak is együtt egy tangót. Mester már nagyon kezdett érdeklődni a kislány iránt, de a fiatal játékost is nyugtatták meg: "Cunci már menyasszony." Közben a kislány is kezdett érdeklődni Mester iránt. Fel is jött nemrég Budapestre, de kint Újpesten a pályán nem találta meg Mestert, mert Mester beteg volt. A kis szerelmi regény azonban tovább folytatódott. Eredmény: az eljegyzés már megtörtént, a házasság májusban lesz.
    Hát ezért szeretne Mester most olyan nagyon játszani. Meg karja mutatni az újdonsült menyasszonyának, hogy mit tud. Talán játszik is ma! Hogy mikor? Valaki így biztatta Mestert:
    — Hátha a csapat tagjai közül valaki rosszul lesz az úton. Mostanában olyan sok baj van az utazásokkal...


    SIMA ESET

    Az Újpest indulásakor Kis Zoltán megkérdezte Arányitól:

    — Te nem jössz?
    — Nem.

    Az egyik jól értesült újpesti erre ezt mondta:

    — Arányi a Vincze-eset óta nem utazik Debrecenbe. Igaz, hogy most Vincze sem jön velünk. Legalább nem szidnak majd bennünket...


    Szép idő, jó pálya és nagyközönség várja a Bocskai Újpest mérkőzést

    Megérkezett Debrecenbe az Újpest
    Debrecen, február 24.

    Háromnegyed 7 órakor pontosan befutott Debrecenbe a budapesti gyors. Hosszú hetek óta ez az első eset, hogy a vonat pontosan érkezett. Talán azért, mert most hírős legényeket — a KK-győztes újpesti gárdát — szállított. A lilákat Aschner Lipót elnök, Kis Zoltán ügyvezető alelnök, Langfelder Ferenc igazgató és Mészáros István edző kísérte. 12 játékos érkezett: Sziklai, Futó, Joós, Szalay, Temes, Balogh, Kocsis, Pálya, Hidasi, Kállai, Tóth és mint tartalék Mester. Az újpestiekben igen jó benyomást keltett, hogy Zöld József dr. polgármester-helyettesnek, a Bocskai városi biztosának képviseletében Kupinszky Sándor dr. tb. városi tanácsnok fogadta őket. A lilák gyalog mentek be szállodájukba, megvacsoráztak, majd sétálni mentek.
    Az újpestiek vonatával érkezett meg a Bocskai hét budapesti játékosa: Móré, Békési, Nagy, Páli, Borai, Nádas és Turay II. így tehát most már csak Kristóf hiányzik. Kérdés, hogy ő el tud-e szabadulni szolgálati helyéről. Ha Kristóf nem játszik, akkor Füleki lesz a jobb-szélső és Páli a balösszekötő.

    A DVSC-pályának egy kis részéről még nem hordták le a havat, mert nem kaptak munkásokat és szekereket. A pályán azonban egész éjjel és vasárnap délelőtt is dolgozni fognak, ha kell és így a mérkőzésre teljesen rendben lesz.

    A mérkőzés iránt komoly érdeklődés mutatkozik. Ennek többek között az az egyik oka, hogy a DVSC-pályát a közönség jobban szereti, mint a stadiont, mert közelebb is van a városhoz és nem is olyan szellős. A mérkőzésre jő idő várható. Ma itt egész nap a fagypont fölött volt a hőmérséklet és este sincs hidegebb, mint 2 fok.

    Nemzeti Sport, 1940. február 25.
     
  3. avatar: heimo
    2016.05.14, 07:23 (szerk.: 2016.05.14, 10:08)
    Bocskai – Újpest 1:0 (1:0)

    Az első percben gólt kapott az Újpest, utána nem tudta áttörni a debreceni „vízi erődítményt”

    Debrecen – Vasutas pálya - 3000 néző – Bíró: Palásti.
    A Vasutasok sporttelepének egy része víz alatt állott. A játékvezető csak hosszas vonakodás után határozta el a mérkőzés levezetését.

    Alig kezdődött a küzdelem, a debreceni csapat máris az Újpest kapuja előtt termett. Berecz víztócsából kanalazta ki a labdát, Turai II. elé tálalta, aki a kifutó Sziklai mellett Németh James-módra, kapura dopplerezte. Ezzel az egy góllal nyerte meg a mérkőzést a Bocskai.

    Az Újpest sokat támadott, de hiába. A második félidőben a debreceniek kapuja előtt volt a hatalmas víztócsa és a Bocskai védelme kitűnően állta a „vizet”. Hiába volt az újpesti fölény, a bajnokcsapat nem tudott átmenni a debreceni „vízi védelmi vonalon”.

    Bocskai természetesen nemcsak a kapu előtt szétfolyó „óceánnak”, hanem elsősorban jó védelmének köszönheti a bravúros győzelmet. Az utolsó öt percben a debreceniek kirohantak az „erődítményből” és most már ők bombázták az újpesti kaput, de az eredmény nem változott.

    huszadikszazad.hu
     
  4. avatar: heimo
    2016.05.14, 07:22 (szerk.: 2016.05.14, 10:08)
    A mély talajon csak hosszas tanácskozás után kezdték meg a játékot. A bajnokcsapat képviselője kardoskodott amellett, hogy a pálya alkalmas bajnoki mérkőzésre.
    Az Ujpest kezdte a játékot, de a labda Bereczhez került, aki Kristófhoz továbbította. Kristóf beadása a jó rohamban érkezett Turai II.-höz jutott, aki az első percben a hálóba vágta. A Bocskai továbbra is támadott. Móré labdájával Turai II. jutott jó helyzetbe, de Sziklai kapus fogta a labdát. Az Ujpest támadott ezután, de a vizes talaj nagyon zavarta a játékosokat és a debreceni védelem is kitűnően működött. Ezután a pálya közepére terelődött át a játék. A csúszós talajon bizonytalanul mozogtak a játékosok. A 37. percben az Ujpest két sarokrúgást ért el. A Bocskai nem csüggedt az erős nyomás alatt, sőt, támadásba lendült, de az eredmény már nem változott.

    A második félidőben a közönség arra számított, hogy a Bocskai nem bírja az első félidő erős rohamát és össze fog roppanni. Nem így történt. A 2. percben Hajdú közelről kapu mellé rúgta a labdát, majd lassan az Ujpest kerekedett felül és jó negyedóráig szorongatta szívósan védekező ellenfelét. Az eredménytelenség kedvét szegte a bajnokcsapatnak, úgyhogy a mérkőzés végén változatos játék alakult ki, némi Bocskai fölénnyel.

    mti