magyarfutball.hu

Hungária FC - Sabaria LSZ 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 16. forduló
referee : Boronkay Gábor
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 28.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.21, 18:32
    Hungária—Sabaría 1:1 (1:0)

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Nádler, Wéber, Schneider — Haár, Skvarek, Konrád, Hirzer, Jeny — Sabaria, Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stofián, Holzbauer Tárnok.

    A Sabaria kezd.
    azonnal támad is, de a szöktetett Tárnok jó helyzetben hibáz. Az ellenfél lendületét azonnal átveszi a Hungária szép játék alakul ki, amelyben a-fehérek kombinatív csatárjátéka dominál. A Konrád által szellemesen megindított akciók azonban mindig megakadnak valahol. Weinhardt a 10. percben kerül először komoly helyzetbe, amikor a kiugró Konrádot kifutással szereli. Egy következő támadás , még veszélyesebb, a szombathelyi kapus megint kifut, a labdát azonban kiejti, de a Hungária-csatárok lekésik a ziccert. Az első igazán nagy helyzet a 28. percben adódik és pedig a Hungáriának. Holzbauer labdáját Stofián átengedi a szabadon álló Mészárosnak, aki késlekedik és végül is lövése emberbe megy. Az elpuskázott alkalom után még néhány biztosan szerelt Sabaria-akció következik, majd a 31. percben Konrád ismét megindítja a néhány percre megakadó offenzívát.
    A kék-fehér center kitűnő labdájával Jeny lefut, viszapasszolja a labdát a közben jól helyezkedő Konrádnak, aki elöl Prém kézzel üti el a labdát. Nem vitatható 11-es, amit Hirzer biztos lövéssel küld a kapu jobb sarkába. (1:0).
    A gól után úgy látszik, hogy a Hungária biztosan nyeri a mérkőzést, mert nagy fölénybe kerül. Ám a kék-fehér akciók befejezetlenek vagy roszszul befejezettek. Csak a 40. percben kínálkozik újra gólalkalom. Hirzer hátulról előretör és Konráddal összejátszva lövőhelyzetbe kerül, ám Weinhardt kifut eléje és a lövés a kapusba megy. Egy perccel utóbb Skvarek küldi jó helyzetből a kapu fölé a labdát, majd Weinhardt szereli kifutással a Konrád által szöktetett Jenyt.
    A második félidőt
    Skvareknek a 16-osról kapu fölé küldött lövése nyitja meg, de azután a Sabaria jut szerephez. A 3. percben a
    Buresch labdájával kiugró Stofiánt Mandl kornerre szereli. Buresch sarokrúgását Stofián kapura fejeli, a labda Kocsisról visszapattan Seofián elé, aki a kapuba emeli. (1:1).
    A 6. percben a Haar beadására startoló Skvarek lövését Nagy kornerre menti, a sarokrúgást Weinhardt alig tudja elkapni a fejelni készülő Jeny elől.
    A szorongatott Sabaria-kaput egy szabadrúgás szabadítja fel s ezzel megkezdődik a szombathelyiek győzelemmel kecsegtető felnyomulása. A kék-fehér halfsor centrumán akadálytalanul jutnak át a meg-megújuló támadások. Ezek egyikének Stofián 35 méteres lövése Fehér kezei között a felső lécre és onnan a kapuvonal elé pattan , a nagy zűrzavarban végre Nádler kornerre ment.
    Mintegy negyedóráig alig jut lélekzethez a Hungária-védelem. Végre a 20. percben Schneider szabadrúgást a Sabaria kapuja elé tereli a játékot. A labda a tisztán álló Skvarekhez kerül, aki kapásból akarja lőni, de lecsúszik a lábáról és kapu mellé jut.
    A 37. percben a Sabariának még egy jó helyzete van. Buresch magas beadását Fehér nem tudja lehúzni, a labdát kiejti, a szombathelyi csatárok rástartolnak, de túl idegesek ahhoz, hogy a rumlit ki tudják használni. A hátralevő percekben egyik csapatnak sem adódik újabb gólalkalom.
    Boronkay Gábor fölén s nyugalommal vezette a mérkőzést, s határozott fellépése teljes mértékben biztosította a játék sima lefolyását.

    Sporthirlap, 1928. április 2.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.11, 19:05 (szerk.: 2018.12.11, 19:21)
    Hungária-út. Bíró: Boronkay. 28.000 néző.

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Nádler, Wéber, Schneider — Haar, Skvarek, Konrád, Hirzer, Jeny.
    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stofián, Holczbauer, Tárnok.

    1:0 Hirzer (11-esből)(30 p.)
    1:1 Stófián (48 p.)

    Hungária trénere: Feldmann Gyula
    Sabaria trénere: Bányai Lajos

    Nemzeti Sport, 1928.04.02.