magyarfutball.hu

Szegedi Bástya FC - Bocskay FC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 9. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.02, 21:31 (szerk.: 2022.10.03, 09:31)
    Az I. liga mérkőzéseinek bírái: Ferencváros—III. ker. FC: Viczenik. — Hungária—Budai 33-as: Majorszky. — Nemzeti—Sabaria: Herzka. — Vasas— Attila: Salgó. — Újpest—Kispest: Széll. — Bástya—Bocskay: Boronkay.

    Sporthirlap, 1927. november 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.10.02, 21:27
    Bástya—Bocskay 1:0 (0:0)

    Bástya: Actt — Beck, Weigelhoffer — Steiner, Weber,Tóth - Ábrahám, Varga, Höess, Bussh, Solti. — Bocskay: Farkas — Varga, Molnár — Szolárszky, Fejér, Keviczky — Markos, Vampetich, Sipos, Seider, Mertin.

    A mérkőzés
    első negyedórája hullámzó képet mutat. A 8-ik percben Vampetich éles lövését Actt a kapufára öklözi és a labda a mezőnybe pattan viszsza. A Bocskay eredménytelen kornere után a Bástya támad, de Solti jó beadását Ábrahám kitűnő helyzetben elhibázza. Változatos játék után a
    21-ik percben Solti lövését Farkas kornerre tolja és Ábrahám sarokrúgásából Busch a labdát a kapu mellé helyezi. Most Markos elől Tóth előbb fejessel, majd kornerrel menti a helyzetet és Seiden éles lövését Acht ugyancsak kornerre tolja. Ezután a Bástya rövid ostrom alá fogja a debreceniek kapuját, de eredményt, elérni nem tud, míg a Bocskay az utolsó percben újabb kornerhez, jut.
    A második félidőben a Bástya sorozatos támadásokat indít, de a Bocskay védelme résen van. A Bocskay Mertin révén kornerhez jut, amiből Vampetich éles lövését Acht kiöklözi. A 14-ik percben Höss lefut, a labdát Ábrahámhoz továbbítja, akinek beadásából
    Varga fejessel megszerzi a győztes gólt.
    Vampetieh lövését Acht védi, majd Ábrahám jó helyzetben ismét hibáz. Néhány percig tartó mezőnyjáték után Weber és Busch lövését Farkas védi, de Höss kitörése sem vezet eredményre, noha a vetődő Farkastól is elvette a labdát, ám az üres kapu helyett kiperdül a gólvonalon. A Bástya erőteljes fölénye után Höss egy érvénytelen offszájdgólt ér el, majd a 41-ik percben a Bocskaynak kiténő alkalma van a kiegyenlítésre, de Markos a kifutó Acht mellett az üres kapu fölé emeli a labdát. A bíró a 43-ik percben Sípost fejeselésért kiállította.

    Sporthirlap, 1927. november 21.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.12.04, 15:53
    Szeged. 2000 néző.

    Bástya: Acht — Beck, Weiglhoffer — Steiner, Wéber, Tóth — Ábrahám, Varga, Höss, Busch, Solti.
    Bocskay: Farkas — Varga, Molnár — Szolárszky, Fejér, Reviczky — Markos, Wampetich, Sípos, Seiden, Mertin.

    1:0 Varga (59 p.)
    Nemzeti Sport, 1927.11.21.