magyarfutball.hu

Szegedi Bástya FC - Nemzeti SC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 3. forduló
referee : Boronkay Gábor
attendance:
 1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: seamandarin
  2022.09.21, 22:45
  A Bástya új összeállítású csatársorának csődje értékes két ponthoz juttatta Szegeden a szívvel-lélekkel küzdő Nemzetit

  Nemzeti—Bástya 1:0 (0:0)

  Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volemtik, Bartos — Rémay III., Rémay II., Tóth, Bihámy, Czétényi. — Bástya: Acht — Emmerling, Weigelhoffer — Steiner, Wéber, Simóka — Ábrahám — Török, Varga, Hóss, Solti.

  Bíró: Boronkay Gábor.

  A mérkőzés
  nem valami erős tempóban kezdődik. Mindkét részről kínálkozik gólhelyzet, de a csatárok eredményt nem tudnak elérni. Az első komoly akciót Solti indítja meg a 6. percben, beadását Török fogja, de a 16-oson belül „elrántják", a bíró azonban nem veszi észre.
  Utána a játék változatos és hullámzó. A 15. percből a Nemzeti kornert erőszakol ki. A 20. percben Czétényi magasan a kapu fölé lő. A 23. percben veszélyes támadást vezet a Bástya.
  Steiner kiszökteti Soltit, az lefut, beadja Vargának, az visszaadja, Solti becenterezi és Höss bombalövést ad be, de Gallina bravúrosan kornerre ment. Továbbra is a Bástya támad és egymásután Varga, Höss és Török is kapufát lőnek.
  A fekete-fehérek nagynehezen felszabadulnak az ostrom alól, de Bihámi lövése kapu mellé jut. Válaszul Solti szökik meg, de Gallina a lábáról szedi le a labdát. Rémay II. kapásból lőtt labdáját Acht biztosan védi.
  A második félidőben a Nemzeti ura a helyzetnek. Czétényi lefutását Emmerling csak korner árán tudja parírozni. Újabb NSC-korner, majd Höss enged meg egy bombát kapu fölé., Czétényi centerét Bihámi a kapu fölé lövi. A 20. percben Tóth erős, helyezett lövését Acht kornerre menti.
  A 28. percben Volentik előrepasszolt labdáját Emmerling haza akarja adni, Rémay II. azonban elcsípi a labdát és megszerzi csapatának a két pontot 1:0.
  A Bástya erős ellenakciót indít, de a csatársor mindent ront. Höss szabadrúgását Gallina elvetéssel fogja. Solti szép lövését Gallina mesés robinzonáddal védi, Ábrahám lövését pedig kornerre boxolja. Sötétségben fejeződik be a mérkőzés.

  Sporthirlap, 1927. szeptember 19.
   
 2. avatar: erdosor
  2018.12.01, 12:22 (szerk.: 2018.12.01, 12:26)
  Szeged. Bíró: Boronkay. 3000 néző.

  Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III, Rémay II, Tóth, Bihámi, Cétényi.
  Bástya: Acht — Emmerling, Weiglhoffer — Steiner, Wéber, Simóka — Ábrahám, Török, Varga, Höss, Solti.

  0:1 Rémay II. (63 p.)

  Nemzeti Sport, 1927.09.19.