magyarfutball.hu

Bástya FC - III. Kerület FC 3 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.30, 15:58
    Bástya—III. kerület 3:2 (3:0)

    Bástya: Benedek —Emődi, Korányi — Wahl, Tóth, Simóka — Varga, Stemler, Possák, Schwartz, Solti. — III. ker. FC: Neuhaus — Wermer, Zsolt — Steiner, Magyar, Kiss — Kovács, Kenyeres, Konyor, Lengyel, Drössler.

    Tíz percig erős irammal kezdődik a játék, minden különösebb akció nélkül. A 12. percben Drössler lerohan, Benedek kivetődése közben valaki beletalpal, két percre áll a játék, míg a kapus magához tér. Ujra csak heves tempó folyik, de a kapuig nem ér el a játék. A 16. percben Vargát kornerre szeretik s a kornert is Varga rúgja, Solti továbbítja Stemlernek, aki kapásból bevágja (1:0).
    Még szinte fel sem állhatott a mezőny, máris lerohan Stemler, Possákhoz játszik, akinek lövését Neuhaus kiejti és a befutó Possák a labdával besétál (2:0).
    Hatalmas iramban támad erre a III. kerület Három szabadrúgást lő, az utolsót Konyor, akinek labdáját remek rávetéssel védi Benedek.. Mégis a 30. percben váratlanul
    kiszökik Varga, akinek centerét Schwartz védhetetlenül belövi (3:0).
    A III. kerület finisel, a szegedi fedezetsor visszavonult segíteni, Konyor bombáját a levegőben úszva fogja Benedek.
    Szünet után a Bástya mintha lefékezett volna, az óbudaiak támadnak, és a 13. percben Konyor remek lövése gólt hoz (3:1). Erre durvaságok kezdik tarkítani a játékot, majd hatalmas zápor kezdődik, ami a mérkőzést is megakasztja, mert az állóhely beront a pályán át a tribünök felé. A növekvő sárban jó sportról többé szó sem lehet. Állandóan a III. kerületiek vannak frontban. A 35. percben
    Lengyelt a tizenhatoson kívül ellökik, a bíró tizenegyest ítél, mire botrány tör ki. A rendőrség nehezen állítja helyre a rendet. A tizenegyest Konyor belövi (3:2). Állandóan zuhogó esőben tart a mérkőzés, de a hátralevő idő már csapkodással telik el.
    Bíró: Széll László.

    Sporthirlap, 1929. június 17.