magyarfutball.hu

Újpest FC - Pécs-Baranya FC 6 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 14. forduló
attendance:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.02, 22:32
    Ujpest-Bécs-Baranya 6:0
    (3:0)
    Máris ragyogó formában van Ujpest csatársora
    Góllövő: P. Szabó, Spitz, P. Szabó (11-esből), Avar, Avar, Iványi (öngól)
    Megyeri út, 5000 néző. Bíró: Gerő.
    Ujpest: Aknai — Dudás, Fogoly III. — Borsányi, Volentik, Köves —Török, Avar, Sólyom, Spitz,
    P. Szabó.
    Pécs-Baranya: Szulik — Iványi, Krebsz — Palkó, Halas, Foór — Kovács, Kautzky, Veder, Teszler, Kocsis.
    A 13. perc megpecsételi a pécsiek sorsát
    A hatalmas esőzés után is bámulatosan jó állapotban lévő pályán Pécs-Baranya kezd. A játék mindjárt kezdetben igen élénk, az iram heves és eleinte változatos is. A pécsiek rövidlélekzetű támadása után Avar tör ki jobbra s beadását a befutó P. Szabó nagy erővel hajszálnyira a jobb léc mellé lövi. A választámadásnál Kovács centerét Aknai fogja.
    Volentik hosszan előre vágott labdáját Sólyom csak hajszálnyira fejeli fölé a következő percben, majd Veder váratlan magas labdája ad dolgot Aknainak. A 6. percben Török centerét Szulik kibokszolja, de elesik. Sólyom lő és Szulik fektéből felugorva és elnyúlva kornerra tolja föl a labdát. Remek kapusteljesítmény volt!
    A 9. percben Török lefut, ideális centerét
    Avar a tizenhatosról, kapásból, hatalmas erővel a jobb lécnek lövi.
    A 12. percben Köves harmincméteres szabadrúgását Szulik Avar elől kornerra üti, ebből Avar élesen fölé fejel. Ujpest csatársora bámulatos lendülettel és kedvvel játszik és a lilafehérek fölénye mindjobban kidomborodik. A 31. percben Török hosszú centerét P. Szabó fejeli vissza középre. Sólyom ugyancsak
    élesen fejjel irányítja a labdát a kapura, amely most a felső lécről pattan vissza, mire a befutó P.Szabó védhetetlenül a bal sarokba vágja, 1:0!
    Alig kezdenek újra, máris Török száguld le ismét a szélen.
    Centerét Avar a nagy lendülettel előretörő Spitz elé perdíti, aki menthetetlenül a kapuba sodorja. 2:0!
    Ujpest tovább rohamoz. Szulik egyik lövést a másik után védi. Pécs-Baranya most már csak szórványosan jut át a félvonalon, a 22. percben P. Szabó centerét Szulik pont Avar elé üti, aki azonban azt hiszi, hogy a kapus fogta a labdát és ezért nem is figyel oda. Mire feleszmél, Szulik már lábbal ment előle. A 26. p-ben Teszler megsérül a fején és pár percre kiáll. A 28. p-ben Spitz remek egyéni akciója végén lő és a labda a kiugró Szulikról kornerra pattan. A 30. p-ben újabb energikus ujpesti támadás közben Avar a 16-on belül a kiugrani készülő Spitz elé passzol, Palkó azonban kézzel ellöki a „vöröst”.
    11-es, amit P. Szabó a bámulatos nyugalommal pontosan a jobb sarokba gurít. 3:0.
    A 32. p-ben P. Szabó kapásból küldött lövését Szulik remek elvetéssel védi.
    .A 36. p-ben Teszler bekötött fejjel beáll. Ismét egy-két pécsi támadás akad meg az ujpesti bekkeken és Aknain.
    A 40. percben Sólyom Avar passzával kiugrik és az ötösről hatalmas erővel mellé lő. Rögtön rá Török is a túlsó léc mellé plaszíroz. A 42. p-ben végre Sólyomnak egy remek ballábas lövése a kapura is megy, de Szulik szépen véd. A félidő utolsó perceiben ismét Pécs-Baranya próbálkozik, Foórnak a 16-ról küldött szabadrúgása azonban emberbe megy, Teszlernek váratlan huszonötméteres lövését pedig Aknai vetődve kornerra tolja. Ebből Halas fölé lő és vége is a félidőnek.
    A második félidőben sziszifuszi munkát végez a pécsi védelem
    Ujpesti kornerral, kezdődik a második félidő. Utána nagy a kavarodás, de Sólyom faultol és így felszabadul a pécsi kapu. Most a pécsiek is sokkal nagyobb energiával fekszenek bele a küzdelembe, de most sem sok sikerrel. A 3. p-ben Palkó keresztpasszát Teszler kapásból — kevéssel ugyan, — de mellé lövi. Sőt az 5. p-ben P. Szabó fut le. ismét, pontosan centerez és a szabadon hagyott és
    nagy rössel befutó Avar közvetlen közelről, kapásból a jobb sarokba vágja a labdát. 4:0.
    Pécs-Baranya most nagyon igyekszik. A balszárny kornert forszíroz ki, de ez sem hoz eredményt. A 10. p-ben Spitz fut le, remek centerét Sólyom ideálisan fejeli a jobb sarokra, de Szulik vetődve bravúrosan véd. A 14. p-ben Sólyom ügyesen kiugratja Avart,
    Szulik már hiába ugrik ki, Avar lő s a labda a vetődő kapusról az üres kapuba pattan. 5:0. Most a Baranya jobbszárnya próbálkozik. Fogoly III, kornert is vét, de ezt Kovács kapu mögé rúgja. A 16. p-ben Kocsis fut le, de a kapu helyett a külső hálóba lő. Kocsis következő lefutásától megrúgja Dudást, úgy hogy az egy darabig sántikál. A 18. p-ben Kovács veszélyesnek látszó centerét Aknai húzza le, ugyanúgy a következő percben Kocsis szép beadását is.
    A 22. p-ben Spitz átdolgozza magát az egész védelmen, mikor azonban az ötösön éppen lőni készül, az utolsó pillanatban érkező Iványi kornerra vágja előle a labdát.
    Villámgyors, izgalmas jelenetek következnek most! P. Szabó kornerét Szulik kibokszolja, de elesik, üres a kapu! Sólyom lő, a biztos gólnak látszó labdát azonban Iványi a gólvonalon állva a mezőnybe vágja. Ismét Sólyomnál a labda, megint nagy erővel lő, Spitz lábán irányt változtat a labda, már a kapuban látja mindenki, Szulik azonban csodás robinzőnáddal ismét a kapufára tolja és Palkó végre felszabadít.
    A 31. percben Krebsz nagy erővel, de szabályosan szereli Spitzet. Ujpest publikuma 11-est reklamál, persze hiába. A 33. percben nagy a kavarodás a pécsi kapu előtt. Szulik kifut, de a hihetetlenül peches Sólyom most is az üres kapu mellé piaszíroz.
    Az újpesti csatárok közül Spitz játszik most a legnagyobb kedvvel és agilitással.Minden akcióját tapssal jutalmazza a publikum. A 35. percben a jobbösszekötőben tör előre, remek lövését azonban Szülik vetődve bravúrosan védi.
    A 37. percben Sólyom orszájdgólt lő, amit a bíró természetesen nem ad meg. Spitz újabb remek lövését Szulik elvetődve tolja kornerra, a 38. percben. A korner után nagy a kavarodás,
    P. Szabó sarokrúgását Avar a kapunak háttal állva húzza vissza kapura. Miközben Szulik fogni akarja a labdát, hirtelen közbeugrik Iványi, hogy fejjel mentsen, de pechére rosszul találja a labdát és az fejéről a meglepett Szulik keze mellett a felső jobb sarokba süvít. Öngól! 6:0.
    Még néhány energikus újpesti roham, egy-két erőtlen, pécsi támadás és vége is a meccsnek.

    1930. március 03.