magyarfutball.hu

Újpest FC - Pécs-Baranya FC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.19, 21:28
    Ujpest—PécsBaranya 2:0 (0:0)
    Hatvan percig forgott veszélyben a bajnokcsapat egyik pontja a szívósan védekező Baranyával szemben -
    Góllövő: Avar, Avar
    Ujpest, 2500 néző. Bíró: Antalics.
    Ujpest: Huba — Dudás, Fogoly III. — Borsányi, Köves, Vig — Török, Avar, Sáros, Vörös, P. Szabó. Pécs-Baranya: Biri — Iványi, Kővári - Palkó, Somogyi, Rédei — Magyar, Kautzky, Foór, Temesi, Kocsis.
    Ujpest kezdi a játékot. Jobbra gurul a labda s a befejezés nagyszerű Avar-bomba, amit azonban Biri akaszt. Maga a földre esik ugrása után, a labda Vöröshöz jut, aki fordulva a túlsó fa mellé kotorja. Bevezetésnek remek! Némi középjáték után Vörös fut a labdával, balra néz, tehát jobbra, Sáros elé ad s a lövés a felső sarok mellett száll el. Kirúgás után a Baranya lendül előre, de Foór elől Huba elüti a labdát. Az ellentámadás az első kornert eredményezi. P. Szabó mellé fejel belőle, majd a 7. percben a P. Szabó—Vörös—Sáros támadás végén a center lövése jó. De Biri is! A következő rohamot P. Szabó félmagas, ellenkező sarokra irányított bombája fejezi be, ezt meg kornerre üti Biri. Alig hárít a védelem, máris Sáros labdája ül Biri ölében. A Baranya a kirúgásokkal is alig tud előre mozdulni. Avar fölé lő, Somogyi kornert csinál s az első negyedóra végén Vig sorozatos taccsdobásai jelzik a teljes lanyhaságot. Percekig semmi sem történik. A 18. percben Avar lövését védi Biri, majd meg a rohanó P.Szabó elől rúgja kornerre a labdát Palkó. Ez után is, Avar3 0 méteres szabadrúgása után is kapu mellé kerül a labda, Víg faultja után meg Kocsis küldi háló mögé. Vörös löki Somogyit, a rúgás után Temesi lő kapu mellé. A Baranya most támadásban marad s a 28. percben Kautzky—Foór—Kocsis—Magyar lábán gurul az akció.
    A szélső bead s Foór alig pár lépésről emeli Huba kezébe a labdát.
    Az egyik padcsoportban biztatás hangzik fel erre: Tempó Baranya! De a játék valósággal áll. Csak a 33 percben ugrik ki ügyesen Vörös Kővári mellett, de az elfejelt labda gyorsan gurul. Biri rávetődik s a csatár beleront. A labda kipattan, Sáros mellé küldi,
    Biri meg, aki közben a kapuba rohant, összeesik. Hamarosan talpra áll azonban s védi tovább a hálót. Vörös lesben van, Four mellélövéssel fejezi be a balszárny lefutását, aztán megint percek telnek el komoly esemény nélkül. Avar megunja a dolgot, nagy erővel harcol s szabálytalanul lökik a 16-osnál. A sorfal felsorakozik, Avar Sáros elé tolja a labdát, aki emberbe rúgja.
    A visszapattanóból Avar remekül lő, de Biri balkeze és a kapufa ment.
    Kővári kornere jelzi az Ujpest fölényt, mely egyre nyomasztóbb. A 44. percben P. Szabó lövése nyomán vágódik le a labda a kapufáról, Vörös emberbe rúgja s végül korner lesz. A Baranya kibontakozik, mikor a szünetre szól a síp.
    Kezdés utáni rohamával a Baranya egyetlen kornerét szerzi. Avar hozza ki a kapu elől a labdát, Sárosnak ad, az P. Szabóhoz továbbít s Iványi kornerre szerel. Lanyha fejes viszi háló mellé a labdát, de nyomában Ujpest ostrom keletkezik, mintha csak az előbbi félidő vége folytatódnék. Csupán annyi a különbség, hogy Birinek néhány magas, könnyű labdán kívül semmi különösebb tennivalója nincs. Avar megrúgja Iványit, Rédei hendsze után Sáros mellé lő.
    A Baranya nyugodtan védekezik, a játék pedig sok hibával döcög. A Baranya már az időt is szívesen húzza. Ez a veszte, mert mikor
    a 15. percben Avar ballal, laposan lő, Biri felvehetné a guruló labdát, de azt hiszi, a kapu mellé surran s valósággal bekíséri a jobb kapufa mellett a hálóba. (1:0).
    Biri most már hiába kapkod a fejéhez, ez is gólnak számít! A Baranya most támadni igyekszik, de nem sokra megy. A 21. percben Avar hosszú labdájával P. Szabó a vonalig fut s centere Iványiról kornerre pattan. A rúgás jó,
    Sáros és Avar emelkedik a védők fölé s Ricsi fejéről a jobb alsó sarokba vágódik a második gól. (2:0).
    A játék kissé változatosabb, de azért állandóan Ujpest irányítja. Török kornert rúg, majd Palkó szabadrúgása után P. Szabó elfut, Sáros elé tolja a labdát, de a center késik. Néhány szabadrúgást hárít el a Baranya védelme, majd P. Szabó lefutása újra kornerban végződik. Utána nagy ostrom kezdődik ismét. Avar zúgó lövése a kapufáról pattan vissza. Török meg mellé küldi a labdát. A 35. perctől megélénkül a Baranya, lendületesen támad, de siker nélkül.

    Nemzeti Sport, 1931. április 27.