magyarfutball.hu

Bástya FC - Bocskay FC 1 : 5

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 18. forduló
attendance:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.18, 21:21
    Bocskai-Bástya 5:1 (4:0)
    A Bocskai kabalát tört, mégpedig alaposan
    Góllövő: Mátéffy, Teleki, Vincze, Vincze, Havas, Teleki
    Szeged, 3500 néző. Bíró: Himmler.
    Felállítások:
    Bocskai: Fábián — Fejér dr., Moharos — Villányi, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Marosi.
    Bástya: Benedek — Sirály, Emődi — Körösi, Tóth, Raffai — Hernádi, Koszta, Havas, Harmat, Korányi II.
    Havas indítja el a labdát és rögtön felhangzik a debreceniek huj, huj, hajrája, mire persze ütemes tempó Bástya a felelet. Havas ugrálós labdája jut el Fábiánig s az első percekben változatos, hullámzó a játék képe. A Bocskai már az 5. percben berúgja az első gólját. Marosi jó centere után nagy kavarodás támad, melyben résztvesz a kapuját üresen hagyó Benedek is, Mátéffy halássza ki a labdát és habozás nélkül beteszi. 1:0.
    A Bocskait előrelendíti a gól, most nagyon szépen játszik a vendégcsapat. Különösen a csatársor lendül egyre jobban bele. A 10. percben Marosi csaknem a kornervanalról csíp el egy labdát, ívelten centerez, Benedek rossz egyensúllyal ugrik utána, földre esik, a labdát kiejti,
    Teleki résen áll és belövi. 2:0.
    Erőtlen Bástya-támadások, mezőnyjáték szegedi hibákkal. A Bocskai felsőbbsége ragyog, mint a nap, mellyel a Bástya szemben kénytelen játszani. Állandó Bocskai-támadásokkal telik el az idő s a 21. percben megint Marosi fut el, centere átszáll Benedek feje fölött,
    a labdára többen ugranak, Vincze feje kerül a legmagasabbra és fejese az ötös tájáról háborítatlanul ér gólba. 3:0.
    Az egyik határbíró itt ofszájdót jelez, de a bírónak nem ez a véleménye. Bocskai támad, Markos—Raffai közelharc után a szélső jajgat. Két Bástya-lövés jut el a kapuig, nem veszélyes egyik sem. A 38. percben Hernádi centerezése után Havas a kapura fejel, Fábián lehúzza, vérmesebbek már-már gólt látnak. Egy perc múlva már ilyen is látható, csak a másik kapuban. Mátéffy Telekihez, az Vinczéhez, az Markoshoz passzol, szép a passzjáték, Markos néhány cselezés után laposan centerez,
    a labda Vinczét találja, aki zúgó lövést ereszt meg a jobb sarokba és gól. 4:0.
    A tribünnek elfogy a hangja, a félidő vége felé már akasztófahumorral élcelődik, sokan hazaindulnak. A félidő utolsó perce meddő Bástya-kornerrel zárul.
    Az állóhely a Bocskai csapatát „tempó Bocskai” kiáltással fogadja Kissé nehezen kezdődik a második félidő, mert öntözőkocsik áztatják a pálya salakos talaját. Látszik, hogy a Bástya rámegy, ám Koszta kapuralövéséből csak korner lesz. De már a 4. percben megszületik a becsület-gól: Hernádi betolja a labdát Kosztának, Koszta cselez kettőt, Havasnak adja, aki még stoppolni is tud és
    mintegy 12 méterről a bal felső sarokba lő. 4:1.
    Most kitűnő az iram, hullámzó a játék, vagyis a Bástya sincs úgy beszorítva, mint az első félidőben. A Bástya egyenrangúsága csak rövid ideig tart, a 12. percben már Teleki fölélövése ijeszti meg a szegedieket, a 19. percben pedig Markos átmegy a Bástya-védelmen, bekanyarodik, hátratolja a labdát Telekinek, aki a jobb alsó sarokba lövi az ötödik gólt. 5:1.
    Koszta fáradtnak érzi magát, helyet cserél Hernádival. Mire kisül, hogy Koszta máris nagyszerű szélső formában van, minden lefutása veszélyes lesz. A 28. percben csúnya jelenet, Markos addig cicázik, míg Raffai csúnyán elgáncsolja. Figyelmeztetés, a szabadrúgásból Keviczky lő mellé. Koszta támadásai általános feltűnést keltenek, egy ízben egyedül tör kapura és bombáját Fábián nehezen védi. Az utolsó percben Moóré 20 méterről eltalálja a felső kapufát.
    Rauchmaul tréner: Fölényesen kombinálva játszott a csapat. Talán a két bekk volt gyengébb, mint szokott, de ezt érthetővé teszi Moharos húzódása. Moóré volt a mezőny legjobb embere.
    Bástyai Holzer Tivadar: A csatársor összeállítása lehetetlen volt. Kosztának jobbszélsőt kellett volna játszania. A Bocskai jobb volt. Nekünk az is pech volt, hogy nap ellen kellett kezdenünk.

    Nemzeti Sport, 1931. április 20.