magyarfutball.hu

Hungária FC - Pécs-Baranya FC 7 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.13, 21:58
    Hungária—Pécs-Baranya 7:0 (3:0)
    A hosszú túrán újjászületett kék-fehér gárdával szemben tehetetlen volt a teljes készületlenségről tanuskodó pécsi együttes
    Góllövő: Barátky, Skvarek, Skvarek, Híres, Barátky,Skvarek, Barátky
    Hungária-út, 10.000 néző. Bíró: Gombos.
    Hungária: Ujváry — Nagy, Mándi — Wéber, Kompóti, Sebes — Hauer, Barátky, Skvarek, Híres, Titkos.
    Pécs-Baranya: Biri — Iványi, Kővári (Krebsz) — Palkó, Somogyi, Foór — Kovács, Erdélyi, Kautzky, Táltos-Tritz, Kocsis.
    A Hungária kezdi a játékot s a második percben hatalmas helyzete támad. Biri a vonalig futó Titkos elé szalad s azt hiszi, hogy kigurul a labda. A szélső azonban elcsípi a vonal előtt s betolja Skvarek elé, aki a kapus nélküli háló fölé küldi. Hungária-fölény alakul ki rögtön s amint Skvarek jobbra ad labdát, feltűnik, hogy Varga hiányzik a jobbszélen. A 6. percben jön csak pályára Hauer, aki az utolsó pillanatban a lábát fájlaló Varga helyett a szélső posztra került. A Hungária kornert rúg s csak Somogyi előretörései — nem sok köszönet van bennük — törik meg egy-egy pillanatra a fölényt. — Skvarek átbukdácsol a védelmen, Híres elé tol, aki fölé durrant. Titkos kornerét hárítja a Baranya védelme, amelynek bőségesen akad dolga. Kovács fut csak el Mándi mellett, de mögé centerez. Híres két lövése is eredménytelen, Skvareket kornerre szerelik s a center fejel remekül, amikor a 15. percet Vass József emlékének szenteli a pálya és a nézőtér.
    A labda játékba hozása után Skvarek jut jó helyzetbe, de nagy lövése mellé zúg. Az első gól a 18. percben esik. A belsők gyors támadása közben
    Somogyi nem tudja szerelni Barátkyt, s az összekötő ballábas, lapos lövése nyomán surran a labda a vetődő Biri karja alatt a háló sarkába. (1:0).
    Egetverő tombolás fogadja a jól megérdemelt gólt. A gólra kissé összeszedi magát a Baranya. De csak két percig tart élénksége. Újra a Hungária veszélyeztet kornerrel, majd meg a csatárok sorozatos lövései nyomán kitűnik, hogy Biri meglehetősen bizonytalan. Mándi fellöki Kovácsot, büntetlen marad az eset, majd a 26. percben az eddig keveset foglalkoztatott Titkos rohan, Skvarek elé ad. A center testcsellel megy el Kővári mellett s Biri rohanva hiába vetődik eléje, Skvarek ballábáról a háló sarkába jut a labda. (2:0).
    Kezdés után azonnal Hungária-korner száll a kapu elé s továbbra is állandóan a kék-fehér csatársor támad. Két szabadrúgás kelt csak némi zavart a Hungária tizenhatosa táján, de a Baranya nem tud mit kezdeni ezekkel a helyzetekkel. A 41. percben Titkos valósággal elrepül a védő mellett, pontosan tolja be a labdát s Skvarek pontosan érkezik rá. Biri már tehetetlen a center góljával szemben. (3:0).
    A hátralevő percekben is Hungária-fölénnyel telik a játék. A félidő közepéig küzd csak a Hungária, azután már akadémiázik.
    Alig indul a játék, Titkost faultolják a tizenhatos sarkán kívül. A szélső Híres elé adja a labdát, aki habozás nélkül vágja a hálóba a tizenhatosról. (4:0). 2. p.
    Baranya sehol! Biri kornerre üti Titkos lövését, a kornert alig tudja kiboxolni, majd a meglepett védelem közül Barátky lő fordulásból, amit megint kornerre véd a kapus. A Hungária úgy játszik, ahogy akar. A 6. percben Titkos—Skvarek—Barátka—Skvarek kombináció után a center már a tizenhatoson belül van, amikor Iványi ejteti.
    11-es, amit Barátky a jobb oldalhálóba csavar. (5:0).
    Az iram most nem valami nagy s a 14. perc eseménye, hogy Kautzky kapura lő. A Hungária balszárnya valósággal zsonglőrködik s közben Titkos ereszt meg egy-egy bombát a kapu felé. A 18. percben Hauer nagy helyzete kimarad, de a következőben a jobbról rúgott kornerből baloldali korner lesz. Ezt követőleg Biri elüti a tömeg feje felett
    a labdát, de pontosan Skvarek elé, aki a tizenhatosról jól meglabdát, de pontosan Skvarek elé, aki a tizenhatosról jól megcélozza a sarkot. A labda a sok ember között is megtalálja a hálóba vezető utat. (6:0).
    A Hungária most már egészen lanyhán játszik. A 25. percben Kovács kornert is rúg, — az egyetlen Baranya-kornert — de a 30. percben már Hires lövése zúg el a kapu mellett, majd meg Weber bombája köt ki Biri ölében. A 35. percben Táltos gólt lőhetne a jobbról jött labdából, de nyolc méterről is mellé tudja irányítani. Erre kissé élénkebb
    a Hungária, Hauer jól ad be. Barátky hibázik, Hírest Kővári szereli.
    A következő támadásnál a bíró hibáz, mert Kővári karjával üti le a
    labdát, de nem ad tizenegyest. A tribün hamar belenyugszik az esetbe — hej, lenne csak 0:0! — a csapat azonban nem. Legalább is erre vall, hogy Somogyi oktalan kördriklije után a 41. percben Híres lő a túlsó sarokra, de Biri kiüti a labdát.
    Barátky ott terem-s a földön fekvő kapus mellett hálóba vágja az utolsó gólt. (7:0).
    A pécsiek támadása fejezi be a játékot.

    Nemzeti Sport, 1930. szeptember 15.