magyarfutball.hu

Nemzeti SC - III. Kerület FC 1 : 4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.13, 22:25
    III. ker. FC — Nemzeti SE 4:1 (2:0)
    Lépésben vívta ki fölényes győzelmét a kerületi csapata lendület nélküli Nemzeti ellen
    Góllövő: Dömötör, Kormos, Lengyel, Rázsó, Lengyel
    Millenáris. 1500 néző. Bíró: Klein Á.
    A két csapat frissen, bizakodóan indult a pályára, mely körül bizonynagyon köznapi képet mutatott nagy, üres foltjaival a nézőtér.) III. ker. FC: Fehér — Király, Bíró — Steiner, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Zilahy, Kormos, Lengyel, Dömötör.
    Nemzeti: Gallina — Török, Flóra — Hossó, Buza, Bartos — Rázsó, Lutz, Győry, Horváth, Czétényi.
    Az óbudaiak kezdenek. Mégis a Nemzeti viszi az első támadást s Király nagy hibája veszélybe is hozná a kaput, de Horváth hendszet vét. Az újabb támadás kornerrel végződik, amit Fehér hárít el. A kapura tartó Győry elől is ő akarja elfogni a labdát, de mellé fog, Lutz elé ejti, aki zavarában az üres kapu fölé küldi. 5. perc.
    Erre már belelendül a kerületi csapat is. Kormos húszméteres lövése nem veszélyes, de nyomában már némi óbudai fölény észlelhető, ami bőségesen ad munkát a Nemzeti védelmének. Lutz, Kormos lövése elkerüli a kaput s a 11. percben Király gyertyája nevetteti meg a szaporodó nézőtábort.Fehér javít, kirúg s most fut az első igazi akció: Zilahy Fenyvesit szökteti, beívelt labdája Dömötör lábáról zúgna a háló felé, de emberbe akad. Erre Lengyel lő nagy erővel s Gallina kornerre tolja a léc fölé a labdát. Hamarosan Király is kornerre fejel. Lutz kifejeli a sarokrúgást, Kormos—Zilahy—Dömötör támadás fut, Hossó előtt a szélső átíveli a labdát, de Zilahy szabálytalanul lök.
    A 15. percet szenteli a bíró Vass József emlékezetének.
    A percnyi szünet után Lutz hendsze segíti előre az óbudaiakat. Zilahy Lengyel elé játszik, akinek zúgó lövését Gallina fogja. A Nemzeti lerohanása Győry mellé sikerült fejesével végződik s azonnal Hossó szereli Dömötört kornerre. A 20. percben Zilahy csúnyán lép bele Flórába, aki a szabadrúgást úgy adja Gallina felé, hogy a kapus alig tudja elcsípnia labdát a vonal előtt. A kerület lényegesen jobban játszik, mint ellenfele. Zilahy jól futtatja Fenyvesit s a beadás után Kormos fejese már gólnak látszik, de mellé csúszik a labda. Az újabb kerületi támadást Flóra hendsze akasztja meg a 26. percben.
    Király balra küldi ívelten a labdát, Dömötör elugrik vele Hossó mellett s a túlsó, felső sarokba nagy gólt lő. (1:0).
    A kerület tovább is támad, de sok hiba csúszik minden akcióba. Zilahy áttörése, Dömötör, majd Lengyel lövése egyaránt célt téveszt. Lengyel remek keresztlabdája pedig Gallina zsákmánya. De Kormos újra a jobbszélsőt futtatja s
    Fenyvesi Bartos gáncsán keresztül is elfut s pontosan centerez. Kormos fogja a labdát slapos, sarokra küldött lövése Gallina kezéről pattan fel a hálóba, (2:0).
    A Nemzeti nem tud komolyan szóhoz jutni. Fenyvesi újra elfut, begurít, Zilahy lyukat rúg s Kormos lövése magas. Király és Fehér végez ki könnyen egy-két Nemzeti előretörést. Rázsó erőtlen, Czétényi visz el egy labdát a kapu közelébe, amit Fehér kornerre üt. Az utolsó percek változatos játékkal telnek el.
    Rázsó szép lefutása, pontos centere az első perc eseménye. A lábra tolt labdát azonban Győry hibázza, Czétényi pedig Fehér kezébe emeli. A kirúgással erre elfut az ujlaki csatársor balszárnya.
    Dömötör Lengyel elé ad, akit Török már nem tud megzavarni s a csatár lábáról a kapu túlsó sarkába igyekszik a labda. Gallina vetődik érte, de nem tudja elfogni. (3:0).
    3. p. Buza Lengyel térdét találja el s a szabadrúgás után Kormos—Dömötör támadás kornerrel végződik. A Nemzeti kapuja elé szorul s Zilahy majd Kormos remek lövését kell Gallinának védenie. A 8. percben Steiner nagyot ugrik, még nagyobbat esik s hatalmas ütés is éri. Elterül, úgy kell talpra állítani. De játszik tovább. Hendszel azonban s a rúgásból Rázsó kapja a labdát, akinek jó beadása után Fehér kornerre tol. A sarokrúgást is lehúzná a hosszú kapus, de elvéti s nagy helyzet kerekedik kapuja előtt. Hossó azonban el tudja rontani. Erre Fenyvesi—Dömötör—Lengyel támadás fogja át az egész pályát s az összekötő lövése kapásból süvít a háló fölé. Kormos lövése Gallina kezéről lesz korner, majd a Steiner—Fenyvesi—Zilahy összjáték után is kornerre védi az utóbbi lövését a Nemzeti kapusa. 15. p. — Zilahy lök, Steiner talpal, Bartos lök, Flóra kornerre tolja a labdát. A sarokrúgás szépen száll a kapu elé s
    Lengyel fejese gólba is jutna,ám Flóra karral üti ki a hálóba tartó labdát a sokaság közül. A bíró nem látta a hendszet s nem is ítélte meg. A Nemzeti alig tudja pillanatokra megtörni a kerületi támadások sorát. A 22. percben Kormos ismét Fenyvesit szökteti s a szélső bekanyarodik, éles lövéssel a bal kapufa alját találja el. Gallina vetődött, de a labda Lengyel elé pattant a fáról s a csatár az üres kapu fölé emelte nagy sietve. A kerületiek egyik lövést a másik után eresztik, de ezek most nem hoznak sikert, mire néhány támadás erejéig a Nemzeti is észrevéteti magát. Nem soká tart a változatosság, mert a kerület sokkal jobb, mégis a 30. percben Buza—Czétényi—Horváth támadás kerül le az óbudaiak kapuja elé.
    Az összekötő hirtelen jobbra íveli át a labdát a védők feje felett s Rázsó ballal, kapásból a túlsó sarokba vágja a gólt. (3:1).
    Alig indul újra a játék, Török máris karjával akasztja meg a labdát.
    A 20 méteres szabadrúgásnak Kormos áll neki s az üresen hagyott résen hatalmas lövéssel küldi a negyedik gólt Gallina kapujának jobb felső sarkába.(4:1). 31. p. Gallinának nagyvolt a lövés!
    A gól után az ujlakiak nem erőltetik magukat. Meglehetősen átengedik a teret ellenfelüknek s Király hibája után a Nemzeti Lutzja hatalmas kapufát is lő. Sőt Rázsó egymásután viszi szép támadásait s adja remek beadásait, amelyek azonban csak Czétényi mellé küldött lövését hozzák. A 43. percig tart a Nemzeti tiszteletreméltó igyekezete, mely azonban eredményt nem szül. Ekkor újra a kerület lendül támadásba, hogy fölényével végződjék a mérkőzés.

    Nemzeti Sport, 1930. szeptember 14.