magyarfutball.hu

Szeged FC - Soroksár FC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.26, 19:24
    Szeged-Soroksár 2:1 (0:1)
    Tizenegyesből egyenlített Szeged
    Góllövő: László, Havas, Bognár
    Szeged, 2000 néző. Bíró: Kohányi.
    Szeged: Pálinkás — Werner, Raffai — Gyurcsó, Somogyi, Bartók — Korányi II., Bognár, Lukács, Havas, Harmat.
    Soroksár: Pécsi — Schmidt, Kis —— Zimonyi, Réti, Turi — Kelemen, Farkas, László, Gruber, Schwarcz.
    Soroksár kezd nappal szemben, viszont Szeged támad. A 3-ik percben Korányi szabadrúgása veszélyeztet, majd egy perccel később Lukács lő kényszerhelyzetből gyengén kapura. A 6-ik percben Gyurcsó kornert ér el, utána Lukács Harmatot küldi rohamra, aki tisztán futva az oldalhálót bombázza meg. Továbbra is a Szeged támad, Soroksárt csak Bognár és Gyurcsó két faultja hozza frontba. A küzdelem nem szép, de lendületes és változatos. A 24-ik percben Korányi kornert harcol ki, egy perccel később Bognár jó húzással tisztára játsza magát és lövését Pécsi vetődve foghatja.
    Lászlót Raffay szereli, majd a kitörő Havast fogják közre, a labda Bognárhoz kerül és az ő lövését Pécsi védi. Schwarcz lapos lövése Pálinkásnak ad munkát. Kelemen megszökik a 35. percben és a szegedi védelem csak kínosan szerel. László a 16-osról ad le jó lövést, így érlelődnek a soroksári támadások, míg
    a 39-ik percben Somogyi passzát Zimonyi elcsípi, továbbadja Kelemennek, az hátrajátszik Farkashoz, aki ügyesen kicsúsztatja Lászlót és a center a kifutó kapus mellett belövi a vezető gólt. 0:1.
    Szeged támadással felel, Korányi előtt már ott áll az üres kapu, de tétovázik és a visszafutó Pécsi elhalássza előle a labdát.
    A második félidő Farkas lövésével indul, amit szépen húz le Pálinkás. Harmat beadása pontosan Lukács lábára száll, onnan azonban kapu mellé surran a labda. Somogyi lövéséből korner lesz, majd újabb szegedi támadások következnek. A 14. percben szabadrúgás a Soroksár ellen a 16-os oldaláról. Havas lövi Bertók elé, onnan azonban Schmidt kezére pattan a labda. Lehetne róla vitatkozni, hogy nem volt-e rálőtt labda, a Soroksár vitatja is, de hiába.
    A bíró ítél: 11-es és Havas nagy erővel bebombázza, 1:1
    A szegedi csatársort most átcsoportosítják és Korányi, Harmat, Lukács, Bognár, Havas összeállításban jobban is megy a játék. A bekkek a félpályán túl tanyáznak és tíz percen át a Soroksárnak alig van szava. Azután rövid időre ő veszi át az irányítást,, hogy újra visszaszoruljon és csak sorozatos kornerekben találjon védekezést a szegedi támadások ellen. A 36. percben Bognár a kapulécre fejel, a 40. percben korner után Lukács teszi ugyanezt. Végre
    a 43-ik percben újabb korner, amit Havas pontosan Bognár fejére irányít és innen a hálóba is jut. 2:1.

    Nemzeti Sport, 1933. május 15.