magyarfutball.hu

Somogy FC - Bocskay FC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 9. forduló
ground : ?
attendance:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.07, 17:56
    Somogy—Bocskai 1:0 (1:0)
    A Somogy átszervezett csapata lelkesen küzdött a nagytekintélyű Bocskai ellen
    Góllövő: Galambos
    Kaposvár, 1500 néző. Bíró: Rubint.
    Somogy: Jókai — Miklósi, Joós — Egri, Halas, Berecz — Mészáros, Galambos, Dormos, Kocsis, Tunyoghy.
    Bocskai: Varga — Vágó, Janzsó — Palotás, Keviczky, Remmer — Markos, Vincze, Teleki, Orth, Hevesi.
    A Bocskai kezdi a játékot s tekintélyének megfelelően támad is azonnal. A Somogy lelkesen ellenáll. Orth a 4. percben jól küldi előre Hevesit, aki azonban lesre futott. A következő percben Orth átlépi a labdát, Hevesi előtt helyzet nyílik, a szélső azonban háló fölé lő.
    A Bocskai támadásai sorozatosan, futnak. A 6. percben Markos vezeti a labdát, a ráfutó Joós összeütközik vele s megsérül kissé. A beadott labda közben Bereczről a kapu sarkára pattan, de Jókai remek védéssel elfogja. Jókai hamarosan több labdát fog s a közönség tetszését azonnal megnyeri kitűnő védéseivel. A 15. percig tart a Bocskai fölénye. Ekkor Kocsis jól ugrik el a labdával s csak Varga tudja menteni a helyzetet. Az ellentámadás végén Markos kornert rúg, de a háló mögé kanyarítja a labdát. Kirúgás után Orth Telekit teszi ki jól, a csatár elmegy Joós mellett, de nyolc méterről is célt téveszt a lövése. A játék kissé lanyha, bár szép akciók akadnak benne. Markos az egyik oldalon, Mészáros a másikon hibáz, Miklósi is, Vágó is nagy rúgásokkal küldözi vissza a mezőnybe a labdát. Markos több beadása rossz s a közönség állandóan húzza ezért. Sőt ki is nevetik egyik hibájánál:
    — Markos, így nem leszel válogatott — kiált be neki valaki.
    Orth viszont tapsot kap szép keresztlabdáiért. S így múlik az idő anélkül, hogy eredmény adódna. A 35. percben Tunyoghy lefutása sikerrel kecsegtet, de az éles lövés keresztbe viszi a labdát a kapu előtt. A közönség továbbra is Markossal szórakozik, mire a szélső, megdühödik, négy emberen is átmegy s csak Berecz menti a veszélyt. Már a félidő végét várják, amikor a 45. percben Dormos hoszszan szökteti Galambost.
    A csatárt Janzsó sem tudja feltartani s mintegy 20 méterről remek lövéssel nagyszerű gólt lő a kapu felső sarkába. (1:0).
    Már kezdésre sincs idő, mert vége a félidőnek.
    A Somogy csatársorában Tunyoghy és Kocsis helyet cserélt. Mészáros lefutása nyitja meg a játékot, de a beadás kapu mögé viszi a labdát. A válasz Markos rohama. A szélső jó helyzetbe hozza Telekit, de Berecz még idejében közbe tud lépni. ..Galambos és Keviczky vitába elegyedik a pályán s a bíró csitítja le a két játékost. Az iram lanyha s a közönség egyre várja a Bocskai fölényét. Ez a fölény azonban nem akar kialakulni. Sőt Dormos nagy lövése a debreceniek kapuját veszélyezteti, majd a 19. percben Dormos Kocsist hozza jó helyzetbe, de a csatár késik s Vágó kornerre tud szerelni. Rúgás után Galambos fejel kapura s Varga fogja a labdát. A 23. percben Dormos Galambost ugratja ki. A csatár veszélyesen rohan a Bocskai kapuja felé, Varga eléje ront, Galambos elesik s úgy szedi le Varga a fejéről a labdát. A Bocskai most erősíti az iramot,
    a Somogy pedig már szívesen húzza az időt. A játék azonban eléggé kiegyensúlyozott. A 25. percben Kocsis és Tunyoghy felceréli helyét s újra a régi összeállítás alakul ki a csatársorban. A következő percben Markos beadását üti ki Jókai röviden, Teleki kitűnő helyzetből lőhet, de a befutó Egribe vágódik a labda. Galambost szerelik, Tunyoghy kapufát lő. A Bocskai átcsoportosít, Orth megy centerhalfnak, Keviczky a balhalf s Remmer balösszekötő. A 32. percben Tunyoghy átmegy a védelmen, lövése azonban elkerüli a kaput.
    A taccsot dobó Egri a bírót találja fejen, ami tetszik a közönségnek. A 41. percben egyenlíthetne a Bocskai. Orth átemeli a labdát, Teleki kiugrik, de a ráfutó Jókai fölött a háló fölé emeli a labdát. A Bocskai tovább támad az utolsó percekben, a Somogy pedig taccsra játszik.

    Nemzeti Sport, 1932. október 24.