magyarfutball.hu

Hungária FC - Somogy FC 6 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.16, 22:40
    Hungária—Somogy 6:0 (3:0)
    A kék-fehérek zökkenőkkel teli játéka is elég volt a fölényes győzelem kivívásához
    Góllövő : Kalmár, Kalmár, Titkos, Vörös, Barátky(11-esből), Cseh
    Üllői út, 3000 néző. Bíró: Kovács P.
    Elsőnek a Somogy csapata fut ki, majd hamarosan feltűnik a Hungária is a szépen elegyengetett, sima, hengerelt pályán. Kovács bíró új jelenség a nagy mérkőzések vezetői között. Sípjelére sorsolnak s mivel a Somogy választott, a Hungária áll fel kezdéshez.
    Hungária: Szabó — Wéber, Kocsis — Barátky, Gergely, Szaniszló — Ottávi, Cseh, Kalmár, Vörös, Titkos.
    Somogy: Jókai — Miklós, Joós — Egri, Halas, Berecz — Steiner, Galambos, Kővágó, Dormos, Tunyoghy.
    Hungária-támadással indul a játék, szabadrúgást is rúg Gergely, de utána Kármán ugrik ki s előle Kocsis hazaad. A Halas—Galambos—Steiner támadás szép, a szélső beadását Wéber kornerre fejeli. A jó rúgás után Szabó öklöz, máris Ottávi fut, hogy kornerre szereljék. Nehezen szabadul fel a Somogy-kapu, mert a Hungária hevesen támad, a Somogynak nagy lelkesedéssel kell védekeznie. Miklós hazaadása kapu mellé kerül, a sarokrúgásból Kalmár fejesét, majd Barátky távoli, szép lövését védi Jókai, akinek kapuja előtt sokat tanyázik a Hungária. Szabó viszont a 16-oson áll s ott fog néhány hosszan előreadott labdát. A játék színvonala igen gyenge. Ottávi beadása után Jókai kiejti a labdát,
    a ráfutó Cseh is, a kapus is elesik s a csatár a hálóba üti a labdát.
    A bíró jól látott, nem ad gólt.12. p. A Hungária-ostrom heves, de eredménytelen. Steiner lefutása szakítja meg, a szélső beadása is kitűnő, sőt Wéber fejéről hálóba jutna a labda, ha Kocsis jó helyen nem állana. A 18. percben Tunyoghy belerohan Barátkyba, aki megsérül s néhány percre kiáll. Cseh megy a helyére halfolni. Steiner megint kitűnő labdát kap, de Szabó kezébe centerez. A visszatérő Barátky a csatársorba megy Cseh helyére s éppen Cseh ível a kapu elé a 21. percben.
    Jókai rosszul mozdul ki a labdára, mert Kalmár fejelhet s hálóba is kerül a labda. (1:0).
    A kezdéssel Somogy alig jut előre. Vörös jól ad Titkos elé, aki remekül rohan a labdával. Átíveli jobbra,
    Barátky onnan visszaemeli Kalmár elé, aki befejeli. (2:0). 23. p.
    Titkos most néhány remek támadást vezet, de a sarokról mögé küldi a labdát. Steiner, majd Ottávi centere is a kapus kezébe viszi a labdát. A 33. percben Vörös lesre fut s bár a kifutó Jókai eléje üti a labdát, már
    hiába küldi a hálóba,
    mert előbb szólt a síp a lesállás miatt. A Somogy szórványos előretörései elhalnak, a 36. percben meg Ottávi rúg rosszul a sarokról.
    — Ez a tizenkettedik Somogy-játékos, — mondják a tribünön.
    Wéber egészen előrehúzódik s valósággal második centerhalfot játszik, így történik, hogy a 39. percben kitűnő labdát ad Titkos elé a tizenhatos bal sarkába.
    szélső nagyszerű lendülettel tör a labdára, kitűnő lövéssel találja el s az nem is áll meg, csak a kapu bal alsó sarkában. (3:0).
    Titkos is, Tunyoghy is lesre fut egyszer-egyszer kezdés után, majd igen jó helyzetbe kerül a Hungária, mikor a bíró a félidőt jelzi.
    A csapatok már a pályán állanak, de a kezdésre várni kell, mert nincs labda a pályán. Végre az is akad s Kővágó el is indítja. A Vörös- Titkos szárny támad , Jókai kezében hal el a centerezés. A Hungária olyan fölényben van, hogy „fél pálya kiadó”, de csupán Titkos rossz kornere — érthetetlen, miért nem tanulja meg ez a kitűnő játékos a sarokrúgást —, majd meg Berecz távoli, szép lövése jelent valamit a játékban. A 12. percben Berecz hendszét nem látja a bíró, hiába zúg a nézőtér. Titkos centerez, Barátky fejese Jókaié. Titkost gáncsolják, szabadrúgás, Tunyoghy lesre fut, szabadrúgás, Kalmár jó helyzetet dekáz el, most Ottávi ofszájd, azután megint Tunyoghy. így telik az idő, míg végre Tunyoghy ügyesen támad, bead, de Gergely ejteti Kővágót. Miklós sorfalba vágja a labdát, utána Egri messze kapu mellé küldi. Kirúgás után Titkos fut, mellé lő. Kővágó rúgást kap a labdáért való harcban, mire Kocsis—Szaniszló—Vörös támadás bontakozik ki.
    Vöröst senki sem zavarja, a hatosig viszi a labdát s onnan jól sikerült lövéssel küldi a léc alá a gólt. (4:0). 19. p.
    Kezdés után újra a Hungária támad. Kitűnő helyzetbe kerül s a ráfutó, vetődő Jókaiba vágja a labdát, majd elkotorja Ottávi elé, aki átívelt . Vörös gólt fejelne, de
    Miklós vetődve, kézzel fogja el. Nyilvánvaló
    büntető, amiből Barátky megszerzi az újabb gólt. (5:0). 21. p.
    Somogynak is akad helyzete, de Galambos mellé lő s a további támadásai során is tehetetlen a csatársora. Barátky és Cseh helyet cserél a 25. percben. Tunyoghy elfut, keresztbe lő s Galambos hajszállal késik a labdáról. Tunyoghy beadása Kocsisról korner lesz, rúgás után Szabó üti újra kornerre a labdát, hogy Galambos fejesét hárítsa. Ezt Tunyoghy mögé küldi s most néhány sportszerűtlen hendszben telhetik kedvünk. Barátky kétszer húzza le a labdát, Weber is utánozza. De újra a Somogy kapuja elé terelődik a játék, tömörülések, helyzetek adódnak, míg a 36. percben
    Kalmár okosan szökteti Cseht, aki elfut a bekk mellett, könnyedén kerüli ki a ráfutó kapust is és az üres hálóba gurítja az utolsó gólt. (6:0).
    Változatosabb játékban Egri kapu fölé lő, Berecz labdáját Szabó fogja, majd a lesről elrohanó Titkos Jókai kezébe küldi a labdát. Szaniszló hendsze s egy-két ofszájd a hátralevő idő eseménye.

    Nemzeti Sport, 1932. december 5.