magyarfutball.hu

Somogy FC - Hungária FC 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 17. forduló
ground : ?
attendance:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.16, 18:39
    Hungária-Somogy 2:1 (1:1)
    Az I. félidőben Somogy többet támadott, szünet után felforgatott csatársorral kerekeden felül
    a Hungária
    Góllövők: Cseh, Galambos, Cseh (11-esből)
    Kaposvár, 2000 néző. Bíró: Boronkay.
    Hungária: Szabó — Mándi, Kocsis — Sebes, Wéber, Szaniszló — Szegő, Cseh, Barátky, Dudás,Titkos. Somogy: Váli — Miklósi, Joós — Egri, Boros, Győrffy— Mészáros, Galambos, Berecz, Dormos, Tunyoghy.
    Kocsis és Joós sorsol. Somogynak kedvez a sors, ő játszik enyhe széllel hátban, de nap ellen.
    Barátky kiadásával Szegő szökik, szögletre szerelik. Ezután hosszabb ideig pattog a labda Váli kapuja előtt, míg végre Miklósi szabadít: Berecz lapos lövését Szabó fogja. Most Somogy feljön, ekkor látszik, hogy a Hungária hátvédjei nem tökéletesek. Változó játék közben a Hungária térfeléről indul el a labda. Barátky a félvonalnál indul, a kaputól 30 méternyire rátámad Joós. Barátky a feje fölött adja ki a labdát Csehnek, akit Váli kifutással akar szerelni.
    Cseh azonban ügyesebb és átemeli Váli feje fölött a labdát, ami beesik az üres hálóba. 14. perc, 1:0.
    Nyomban a gól után Titkos szökik. Miklósi kézzel akarja akasztani, de a labda Titkosnál marad. A bíró helyesen nem fütyül, de Titkos 10 méterről élesen kapu fölé lő. Somogyi szögletrúgás után Wéber vét gyors egymásutánban két szögletet. A másodikat Tunyoghy irányítja jól,
    Galambos a 11-es pontnál kapja a labdát
    és a 19. percben élesen a bal felsősarokba fejeli. Szabó nyúlt utána, de csak ujjheggyel érte a labdát. 1:1.
    A Somogy mindjobban feljön. A 30. percben a labda kipukkad. Nehezen találnak olyat, ami Szabó kapusnak megfelel. A Hungária fedezetsora most feltűnően visszaesik. Somogy kerül fölénybe, de csatársora gólképtelen. Szép Hungária-támadás gördül Dudás—Barátky—Szagó lábán. Utóbbi kapu fölé vágja a labdát. A 40. percben Wéber egy összecsapásnál megsérül, előremegy centerbe és Barátky lesz a centerhalf.
    A II. félidőre ismét eredeti össszeállításban kezd a Hungária és nagy eréllyel támad. Szép Titkos—Dudás-kombinációk után Cseh tíz lépésről leadott lövését Váli elvetéssel fogja. Később Mészáros lő kapu felé. A Hungária csatársora most többet támad, de tologatásban merül ki minden munkája. A 10. percben sorozatos szögletrúgások vannak Somogy ellen. A 13.percben Cseh megy centerhalfba, Barátky lesz jobbösszekötő, Wéber center. Most már a Hungária kimondott fölénybe került, 22 percben Cseh 25 méteres bombáját Váli csak szögletre tudja tolni. Mészáros elől Szabó kifutással ment. Most újra változtat a Hungária csatársorán: Szegő, Barátky, Dudás, Titkos, Wéber. Wéber mindjárt két szögletet kapu mögé küld. A somogyi védelem sok labdát játszik most taccsra. Egy ilyen bedobásra hárman ugranak fel, az elfejelt labda a 16-osm belül álló
    Boros kezére esik. A bíró fütyül, 11-est ad.
    A közönség tüntet, a somogyi játékosok tiltakoznak. A tiltakozók közül
    Győrffyt a bíró kiállítja.
    Győrffy csak Pető edző beavatkozására megy le a pályáról. Közben
    Cseh a bal alsó sarokba lövi a büntetőt. 2:1.
    A huzavona miatt a bíró három perccel hosszabbít. Most már végig nagy zajongás közben folyik a játék, a pályán is puskaporos a hangulat, csinnes a játék. Dudás éles fejesét Váli fogja. Játék után a rendőrség kivont karddal biztosít bántatlan levonulást a bíró számára, akit mellékajtón kellett elvinni a pályáról, mert a közönség egy része tüntetni akart ellene.

    Nemzeti Sport, 1933. április 10.