magyarfutball.hu

Szeged FC - Újpest FC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.20, 19:39
    Ujpest—Szeged FC 1 -0 (0:0)
    A szétválasztás óta még nem látott szánalmas játékban, sportszerűtlenségtől hemzsegő mérkőzésben a véletlen szülte az eredményt
    Góllövő: Avar
    Szeged, 2000 néző. Bíró: Majorszky.
    Ujpest: Aknai — Kővágó, Dudás — Borsányi, Szalay, Vig — Farkas, Avar, Jakube, Kis, Kovács. Szeged FC: Pálinkás - Sirály, Raffai — Gerle, Tóth, Bertók — Korányi II., Gyurcsó, Lukács, Halas, Havas.
    Raffay választott Borsányival szemben, így Jakube nap ellen indítja útnak a labdát, mely Vig lábáról taccsra fut. Szeged támadásai hevesek és, veszélyesek, de elakadnak. Az 5. percben Jakube kerül jó helyzetbe s nagy lövése nyomán kipattan a labda Pálinkás melléről.
    A következő rohamban Kis és Gerle összeütközik, az ujpesti csatár nehezen áll lábra. Igen tartalmatlan, de fárasztó mezőnyjátékban inkább az Ujpest irányítja a játékot, de a kaput csak Borsányi szabadrúgása veszélyezteti, amit azonban Pálinkás kifutva,, biztosan hárít el a 26.percben. Bertók átöleli Farkast, Borsányi szabadrúgását Pálinkás öklözi ki. Lukács—Korányi lefutás száguld végig, a szélső elsiklik Vig mellett, kitűnően ad Halas elé, de annak lövése a fák tetejére viszi a labdát. Borsányi is, Dudás is hendsszel akaszt jó támadást s Gerle rúgása után szabadrúgás oldja fel Aknai kapuja előtt a kellemetlen helyzetet. Borsányi szabadrúgása után Jakube ballábasa a háló felett süvít el. Jakube és Avar helyet cserél.
    28. p. Bedobás után Pálinkás kifutva ment, majd Bertók fejese akasztja meg a kapura tartó labdát. Szeged-roham után Jakube elől kornerre tol Sirály. Kovács jól rúg, Pálinkás annál jobban megijeszti a nézőket, de nagynehezen elhárul a veszély. Tóth belerohan s, leteríti Bertókot, hogy alig tud lábraállani a nagyot esett halftársa. Igen kemény a harc, több kellemetlen összeütközés tarkítja az igen rossz játékot, de nagyon kellemetlenül hat, amikor a 41. percben az őt szerelő Gerlét Avar akkor rúgja meg hátulról, amikor a labda már ott sincs. A half nagy jajgatással esik össze, a másfele figyelő bíró azonban nem látta az esetet. Gerle hamarosan talpra áll, a játék pedig továbbra is sivár. Az utolsó percben kornert hárít el Ujpest.
    Heves szegedi támadással indul a játék s az Ujpest-védelem nehezen veri vissza a rohamot. Erre Kovács fut el, kitűnően viszi a labdát, de hátulról megbillenti Gerle s a kifutó Pálinkáson nagyot esik a csatár, a labda pedig a kapusé. Korányi lefutása kornert hoz, az ellentámadás pedig Jakubét viszi a kapu elé, de az utolsó pillanatban Sirály belelép a labdába, mely magasra pattan a kapu előtt. Pálinkás mellé üt, újra felrúgja valaki s nagy üggyel-bajjal hárít csak a védelem. Az 5. percben Lukácsot ugratják ki, egyedül nyargal a kapu felé, de Vig utoléri, megzavarja s Dudás kornerre rúg. Nehezen hárul. Havas lefutása után Aknai nehezen öklözi el a labdát, újabb Havas-lefutást Kővágó kornerre hárít. Havas jól rúg, Aknai újabb kornert csinál, de a szélső most kapu mögé irányít a sarokról. A Lukács—Havas támadás megint jó, de a center mély. Ezzel bevégződik Szeged rohamozása s a 11. p-ben Kovács jó sarokrúgása nyomán Kis fejese hálóba vinné a labdát, de Sirály ott van a kifutott Pálinkás mögött a vonalon s menti a helyzetet.
    Szeged beszorul s a 18. percben Kovács sarokrúgása után Dudás fejel kapu felé! A 22. percben szabadul fel Szeged, Korányi Lukács elé, a center Havas elé játszik hosszan s Aknai a 16-on túl futva rúgja el a labdát a szélső elől. Havas újabb támadást vezet, de a vonalnál a labda helyett csúnyán Kővágó lábára lép, mire Borsányi olyan sportszerűtlenül folytat vitát a bíróval, hogy bizony kiállítás járna érte. Ujpest támad a szabadrúgás után. A labda úgy száll, mintha kijutna, a bíró fütyül s mivel tévedett, feldobja a labdát a szegedi kornervonalnál. Ebből keveredik a labda a Szeged kapuja elé, Pálinkás most is kifut, vetődik, de
    Jakube elkotorja előle a labdát a kapu szájában, lesben álló Avarhoz, aki begurítja. (1:0) 25. p.
    Igen heves jelenetek tarkítják a játékot. Lukács Szalayn, Korányi Dudáson bukik, Havas lövése kornert hoz. Aknait ugyancsak szorongatják a szegedi csatárok, a 31. percben rúgott Havas-korner után meg csak az segít, hogy kapu fölé száll a fejes a kifutott Aknai felett. Ujpest megint fölényt harcol ki s a 34. percben az egész szegedi védelem megállt, Kis és Avar ott van a kapu előtt, de Sirály rádobja magát a labdára, amit azután Pálinkás kiszed alóla. Aknai hosszú szöktetést húz le kifutva, Kovács elől Gerle kornerre szerel.
    Bertókot faultolják, a rugás után Havas Borsányit löki, a bíró nem veszi észre, sőt a Havas lábáról kijutó labda miatt kornert is ad. A rúgásjó, de a belsők szabálytalankodnak s szabadrúgás szabadítja fel Aknai kapuját. Alig jut azonban előre Ujpest, Kővágó csak kézzel tudja tartani Havast. Sirály rosszul rugja a szabadrugást. Jakube miatt is szabadrúgást rúg Szeged. A labda a 16-oson belül száll. Lukács ugrik érte, de a befutó Dudás elsöpri. A csatár összeesik, odébb meg Jakube vágja el Gerlét, aki csak két perc mulva lesz harcképes. Szeged rug szabadrugást, tovább támad s most a felugró Bertókot löki meg Jakube, hogy a half igen csúnyán zuhan a fejére. Szédülve kel fel, de a bíró nem látta szabálytalannak az esetet. Kis és Sirály összefutása után a bekk terül el. Játékról szó sincs s az utolsó pillanatban Raffai rohan bele Avarba, aki már-már nekifut, mikor a bírói fütty a mérkőzés végét jelzi.
    A pályáról lefutó ujpestiek között megy ki a bíró is, akit igen élénk pfujolás kísér útján.

    Nemzeti Sport, 1932. szeptember 5.