magyarfutball.hu

Újpest FC - Bocskay FC 5 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.23, 18:49
    Ujpest-Bocskai 5:0 (1:0)
    A Bocskaiból Moóré és a csatárjáték hiányzott
    Góllövő: Jakube, Avar, Avar, Jakube, Jakube
    Ujpest, 2500 néző. Bíró: Klein A.
    Ujpest: Aknai — Kővágó, Dudás — Borsányi, Szalay, Vig — Farkas, Avar, Jakube, Sáros, Kovács. Bocskai: Fehér — Vágó, Janzsó — Palotás, Keviczky, Remmer — Markos, Vincze, Teleki, Zilahi, Hevesi.
    jó iramban indul a játék. Ujpest lendületesebb, a Bocskai lassúbb, de pontosabb, Farkas teremti az első gólhelyzetet, de a belsők lekésnek a jó alkalomról. A másik oldalon Aknai ejti zsákmányul Markos beadását., A 7. percben Remmer a szögletzászló közelében kézzel szerel, de javít, ő fejeli ki a szabadrúgást. A Bocskai-csatársor puha, de Dudás így is csak a kapu torkában tud menteni. A válasz: a 10. percben Szalay Avarnak ad, ez
    Jakube elé perdíti az élelmes center hirtelen gurulós lövését a lomha Fehér csak a kapufára tudja tolni s onnan bepattan. (1:0).
    Potyaízű gól! Később is az Ujpest támad, övé az erélyesebb csatársor. Sáros bombája nem sokkal téveszt célt, viszont erre végre jó kombinációival válaszol a Bocskai s Vincze nagy lövésének is csak az a baja, hogy az irányzéka rossz. A 18. percben olyan ostromot vág ki Ujpest, úgy durrognak a lövések a Bocskai-kapura, hogy a debreceni védelem jóformán azt se tudja, hova kapkodjon. Fel is zendül a taps a tribünön s a „Tempó Ujpest!’'De kezd komolyabban igyekezni a Bocskai is és változatosabba játék.
    Kovács beadását Avar kapásból helyezi a sarokra, Fehér most frissebb, mint az előbb s kiüti a labkardát, amit Vágó kornerre továbbbit. Utána a Bocskai is élénkebben is támad.
    Markos bekanyarodik s hatalmas lövése próbára teszi Aknai képességeit.
    A 32. percben Zilahi ofszájd gólt lő, de természetesen érvénytelen. Kár, hogy a bíró sípja olyan gyenge, hogy a lövés előtt nem hallatszott a hangja. A Bocskai tovább támad, kornert ér el egy meleg helyzetből, támadásai azonban általában csak a 16-osig komolyak. A 36. percben Avar bombaszabadrúgása puffog Fehér mellén, a 40. percben Markos kornere nagyon meleg helyzetet szül:
    Hevesi élesen fejel, Dudás a vonalon állva ment!!!
    A Bocskai jól játszik, a játék alapján még esélyes versenyző, de a végén majdnem újabb Ujpest-gól jön: Farkas beadását Jakube 2 lépésről fejeli kapu fölé.
    Szünet után elhúzódtak a sötét esőfelhők, kisüt a nap - pont a Fehér szemébe. Ez annál kellemetlenebb, mert
    Ujpest most nagyon belemegy.
    Avar már a 2. percben kiugratja Jakubét s Fehéren csak az segít, hogy Jakube közvetlen közelről mellé vágja. Hevesi ügyes, de roszszul ad be, pedig szabadon áll a belső hármas. Az 5. percben Farkas beadását Avar a kapu torkában állítja s fordulásból — félrevágja. A Bocskai már a második kornerrel ijesztgeti Aknait, de a Bocskai tudása csak a mezőnyben csillog, a kapu előtt elszürkül. A 10. percben azután
    Sáros a balszélen előretör, begurít s mindenki alszik bent, csak Avar nem, beteszi. (2:0).
    A Bocskai most lankad,
    Ujpest élénken rohamoz.
    Keviczky rossz hazaadásából korner lesz, azután Farkas szólóakciója jó, csak a lövés nem sikerül. A Bocskai is próbálkozik, a 19. percben Markos jó beadása szépen száll Hevesihez, de rossz nézni, hogy a kapu előtt milyen tehetetlenek a Bocskai-csatárok. Ellenben:
    az ujpesti kapu elől elkerült labdát Avar Farkasnak adja, ez betolja Jakube elé, a center lőhetne is, de miután elsodródott jobbra, inkább begurít a kapu elé érkező Avarnak, aki védhetetlen gólt ragaszt. (3:0).
    A Bocskai támadgat ugyan, de lőni csak a Keviczky lő, pedig nem az ő dolga. Teleki lő kapásból, ez végre szép, de pont Aknainak megy. Farkas a 6-os sarkából vágja félre a labdát, a 25. percben Remmer nagy nyugalommal élesen fejelt haza. Kellett! Zilahy erőtlen lövése ad munkát Aknainak, aki később Markos kornerét üti ki. Jakube vág félre egy jó labdát s a színvonal esik.
    Unalmas csapkodás után Jakube egyéni akciója és szép lövése esemény, Fehér jól véd. A 40 percben Jakube Avarhoz passzol, aki a lécet találja, de Jakube már ott van s belövi ő
    (4:0). Avar sántítani kezd a gól után, de ez mind semmi ahhoz, ahogy a Bocskai-akciók sántítanak. A fényesen rugó Dudás könnyedén ver vissza minden Bocskai-próbálkozást és a
    44. perc meghozza az utolsó ujpesti gólt is. Nem egészen megnyugtató módon, mert közvetlenül a gólt hozó akció előtt Avar passzát Jakube lesben várta, ezt a passzt azonban Janzsó vissza tudta húzni s Avar újabb passzát a következő pillanatban már
    kifogástalan helyzetben kapta Jakube, be is vágta, Fehér reklamált védés helyett. (5:0). Tény, hogy a bírónak az itt vázolt akciót meg kellett volna akasztania, hiszen a határbíró helyesen jelzett. A Bocskai már csak immel-ámmal mozog, így is elér egy szögletrugást, de a kivitelre már nincs idő.

    Nemzeti Sport, 1932. szeptember 26.