magyarfutball.hu

Soroksár FC - Attila FC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.13, 20:06
    Soroksári Attila 2:2( 1 :0)
    Ügyesebbek a soroksári csatárok
    Góllövő: Gruber II., Kohut, Simonyi (11-esből), Simonyi
    Soroksár, 1500 néző. Bíró: Solymos.
    Kivonuláskor még a bíró is éljent kap. Soroksár választ. Felállnak:
    Soroksár: Bácsay — Schweiger, Schmidt — Elblinger, Illik, Túri — Kelemen, Zwick, Kautzky, Gruber II., Kohut II.
    Attila: Alberti — Vadász, Dankó — Szabó, Sós, Buzássy — Haraszti, Simonyi, Bán, Rudas, Magyar.
    Tapogatózó kezdés után az Attilának már a 4. percben hatalmas helyzete támad, de a szeles csatátárok üres kapuba sem tudnak betalálni. Utána Schweiger nagyot hibáz s a négy lépésnyire tisztán álló Rudas lövege Bácsayról pattan vissza.
    — Meg fanak ezek máma polontulra — fakad ki egy kövér kontyos soroksári hölgy, de utána rögtön megnyugszik, mert a kis Kohutnál a labda s a fiú bombája alig megy mellé a túlsó fánál. A soroksári különlegesség, a „Csikópáholy” visongat és a tribünről már nem tempót, hanem szintén hajrát dörög a szurkolóhad. A 10. percben Kohut-bombát véd az ügyes Alberti. Változó a játék az Attila szabadrúgásokkal veszélyeztet a soroksáriak pedig gyors lefutásokra építenek. Nagy a meleg, iram nincs. A 16. percben Magyar lövését Bácsay szépen védi, de nem sokkal később kiejti Rudas jól célzott labdáját, csakhogy Simonyi későn kap észbe. Helyzet akad a másik oldalon is, hogy aztán
    az első sarokrugás az iskolázottabb futballt játszó Attiláé
    legyen. Nagyvonalú mezőnyjáték után végre a 30. percben Kohut II. olyan labdát ad be, amilyent a bátyja is ritkán, de a szabadon álló és befutó Kelemen mellé helyez. Utána Rudas fejesét a túlsó kapunál Bácsay kornerre védi, de a berugás sem hoz eredményt. Aztán újabb szögletrúgás, majd üres kapuba sem megy be az Attila csatárok labdája.
    Határozott Attila-fölény
    alakul ki, újabb sarokrúgás is jelzi a miskolciak fölényét. És az első gól mégis a Soroksáré. A 44. percben váratlan támadás közben Kelemen- lő, Vadász löki Albertit, az kiejt, majd fut ki a labdára, de
    Kautzky éppen az orra elöl rúgja el s a jókor érkező kis Gruber üres hálóba vágja a labdát. 1:0.
    Utána ugyancsak örül, hiszen első szereplését góllal kezdte, Vadász pedig összeesik a kapuban.
    A II. félidő hatalmas izgalomban kezdődik. A 3. percben Soroksár támad s szabadrúgást ér el a 16-oson. A soroksári közönség szavaz, hogy ki rúgja? Nagyban folyik a szavazás, amikor
    a bíró sípol, az Attila még el sem helyezkedett, Kohut II. kiugrik a csomóból és pompásan vágja az ellenkező, a bal sarokba a labdát. 2:0.
    Gól után előbb Vadász szalad abíró felé, majd Magyar kézzel megy neki, valósággal birkóznak. Attila-vezető is befut, azt vitatják, hogy fütty előtt volt a lövés. Minden hiába, a bíró nem tágít.
    Aztán még harmadik gólt is rúg a Soroksár, igaz, hogy „fütty után”, Kautzky kezelt.
    Közben az Attila csatársorában Magyar Rudassal cserél, Haraszti pedig behúzódik centernek: sarokrúgásig viszik csak. Ezzel szemben a 18. percben Kohut II. remek beadása nyomán Kautzky kapásból olyat lő, hogy a derék soroksáriak elámulnak. Azután újra nyomasztó Attila-fölény kerekedik, csak úgy süvítenek a lövések Bácsay kapujára, de a kapus remekel. Most már van iram, egyenesen öldöklő, igaz, hogy fel is javult az Attila fedezetsora, csak a csatársor tehetetlen ... Végre itt a gólhelyzet. A 28. percben: Magyart buktatják a 16-oson belül. Tizenegyes!
    Egy kis vita után a fiatal Simonyi áll neki. Neki nincs olyan balszerencséje a büntetővel, mint az Attila-játékosoknak régen volt. Bevágja a labdát. 2:1.
    Aztán jön a lila-fehér csapat, Alberti csaknem a taccsvonalig szalad ki Kelemenre, de az ügyesebb s az üres háló előtt izgalmas pillanatok közben tisztáz Vadász. Aztán újra az Attila támad. A fiatal Simonyi most már újra bent játszik s a jobbszélső Bán lett. A 39. percben a szálas Bán szép labdát ad be, Haraszti és Rudas nem tudja használni s a labda így
    hátra kerül a 16-os vonal mögött álló Simonyihoz. Ő jól megvágja és a felső sarkon hálóba hull a gól. 2:2.
    Aztán a soroksáriak igyekeznek még, de most már késő.

    Nemzeti Sport, 1932. szeptember 5.