magyarfutball.hu

Szeged FC - Attila FC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 4. forduló
attendance:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.06, 21:08
    Szeged-Attila 2:1 (0:0)
    Több góllal és győzhetett volna a Szeged, de nem volt aki berúgja a dugókat
    Góllövő: Bakk, Gerle, Bohus II.
    Szeged, Temesvári körút, 2000 néző. Bíró: Nagy Zsolt dr.
    Szeged: Pálinkás — Sirály, Raffai — Gyurcsó, Somogyi, Bertók — Korányi II., Bakk, Gerle, Bognár, Havas.
    Attila: Szemző — Bán, Sziklai — Szabó I., Miskolczi, Buzássy — Bohus II., Szabó II., Magyar, Virág, Rudas,
    Sirály rosszul sikerült oxfordja az első esemény s Rudas már vágtat is a kapu felé. Szépen megy a labda, de Bohus lemarad a beadásról. Az Attila újra rohamoz. Komoly munkát ad a szegedi védelemnek. A 6. percben Virág jár elől s Pálinkás csak vetődve tud védeni.
    — Mi lesz? — ocsúdik fel a közönség.
    — Hajrá Szeged!— buzdítanak.
    Van is foganatja. A 12. percben szögletrugás jelzi már, hogy a szegediek elől járnak. Bognár szépen fejel kapura, ám Szemző fogja a labdát. Lassan-lassan többet és többet támad a Szeged. A 21. percben az Attila is szögletrugással mutatja meg, hogy a pályán van. Rudas küldi be, de Virág fölé fejeli. A Szeged rohamoz, de rossz a csatársora, nem tud passzolni. Havas küld be jó labdát,
    Korányi II. ráfut, nagy gólhelyzet, Szemző azonban kiszalad, zavarja a csatárt
    s Korányi így az üres kapu mellé küld.
    A 26. percben gól is esik,
    Virág küldi hálóba a labdát.
    de a lövésbe belefütyül a bíró: Rudas lesben állt.
    A 28. percben Buzássy miatt szabadrúgás következik az Attila ellen. Korányi II. küldi, egy kis zavar támad s Bognár fölé vágja a labdát. A 30. percben Havas lövése nagyon balszerencsés, mert Szabó I. sarkáról pattan szögletre. Utána újabb korner, majd a 32. percben Gerle 20 méteres nagy lövését is szögletre védi Szemző. A 33. percben még Havas is növeli a kornerarányt (már 5:1 a Szeged javára),de mi haszna ennek, ha nincs gól belőle. Közben egy kis zavar keletkezik, összefutás, Bertók meg is sérül, kiáll és csak a 39. percben jön vissza.
    Szegedi kornerrel indul a második félidő. Havas küldi be a labdát,
    a 16-os táján kapja Bakk, háttal áll a kapunak, hátra akarja húzni s ez a húzás váratlanul nagyon jól sikerült, úgyhogy a labda beesik Szemző mellett. 1:0.
    A 4. percben Gerle jár elől, de Szemző most már véd. A két Szabó helyet cserél az Attilában. A 6. percben Bán füttyöt kap a közönségtől a faultjáért. Hosszú ideig mezőnyjátékkal telik az idő. A 19. percben újra a szegediek vannak elől. Szabó II. faultolja Havast.
    A szabadrúgás a fejek fölött jön, Somogyi rálövi a labdát,
    a lövés visszapattan, pont Gerle orra elé s az nem rest hat-hét méterről a hálóba vágni. 2:0. Nyomban utána újabb gól. A 20. percben Bognár Bohust szabálytalanul akadályozza. Szabó II. rúgja a szabadrúgást,
    Bohus bekanyarodik s a 11-espont táján kapja a labdát s onnan be is vágja. 2:1.
    A 24. percben Bohus újra bombáz, majd két perc mulva nagy „koncert” van amiatt, hogy Magyar Gyurcsót megrúgta (Gyurcsó meccs után mondta: Meg is ütött).A 30. percben Havas—Gerle—Somogyi-akció csaknem újabb gólt hoz, de a bíró belefütyül az akcióba. Magyar és Rudas cserél most az Attilánál. A szegedi támadások állandósulnak, de egyáltalán nem fest úgy, hogy az Attila ne tudna kiegyenlíteni. A szegediek azonban jobban igyekszenek és támadnak is akkor, amikor a bíró a meccs végét jelzi.

    Nemzeti Sport, 1933. szeptember 25.