magyarfutball.hu

Budai 33 - III. Kerület FC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 3. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
 1. Sporthírlap: 1.500
 2. Nemzeti Sport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: seamandarin
  2022.09.21, 23:11
  Zsák nagyszerű védése teljes küzdelemre ösztönözte és győzelemre vezette a 33-asokat régi riválisuk ellen

  Budai 33-asok—III ker. FC 2:0 (1:0)

  Budai „33“: Zsák . — László, Lőwy — Király, Steiner, Eichbaum — Schundt Czumpft, Kaltenecker, Schlosser Ticska. — III ker. FC: Neuhaus — Dettrich Senkey — Werner, Magyar, Hauser — Künstler, Horváth, Konyor, Lengyel, Drössler

  Mindössze 1500 néző volt kíváncsi a két budai rivális vasárnapi mérkőzésére, pedig ennek az elejétől végig izgalmas és kemény küzdelemnek meg kellett volna mozgatnia Buda egész sporttársadalmát.
  A mérkőzés
  a III. kerületiek támadásával indul. Zsák fogja az első labdát, de a következő pillanatban már Ticska ad munkát Neuhausnak. Az 5. percben Schlosser szép lövését Senkey már csak az utolsó pillanatban tudja kornerre menteni. A következő percben már Zsák kapuja előtt folyik a játék, Drössler kornere azonban eredménytelen marad.
  A 9. percben Schlosser egyéni játékkal keresztültöri magát a fedezetsoron és 20 méteres lövéssel megszerzi csapatánál a vezetést.
  A gólt hullámzó mezőnyjáték követi. A Schlosser—Ticska kettős szép akcióját a védelem könny parírozza. A Ticska által zavart Neuhaus öklözni akarja a labdát, amely Ticskáról a kapu felé pattan, de Neuhaus még idejét megkaparintja. A 21. percben Horváth 20 méteres szabadrúgása 33-as védelenmről visszapattan Horváthoz, akinek ballábas lövés Zsák fogja.
  A 28. percbe Horváth átadását Konyor lőni akarja, miközben a fejelni készülő Lőwyt akaratlanul fejberúgja, a mérkőzés félpercnyi szünet után továbbfolyik.
  Konyor szökteti Künslert, akit a tizenhatoson belül Lőwi elgáncsol. A szándékosság megtorlatlan marad. A 35. percben Kaltenecker lövése a kapu mellé megy.
  A László gáncsa miatt megítélt szabadrúgást Horváth élesen lövi, de Zsák elvetéssel bravúrosan ment. A 41. percben Künstler kornerét Konyor a hatos vonalról kapásból lövi," de Zsák ismét szenzációs robinzonáddal véd.
  Helycsere után a Harminchármasok nagy lendülettel vetik magukat bele a küzdelembe. Ticska és Schlosser összjátéka pillanatnyi veszélyes helyzetet teremt a kapu előtt, amelyet Senkey hárít el.
  Horváth fejesét Zsák pompában fogja. Konyor hibáz el most egy akciót. A 8. percben Horváth lövését Zsák mesterien védi, közvetlen utána Konyor bombáját a felső kapufa tartóztatja fel. A III. kerületiek ostromzára alól Zsák kapuja most végre felszabadul. A 20. percben Steiner labdájával Schmidt kitör és a kifutó Neuhaus mellett a hálóba juttatja a labdát.
  A 22. percben Dettrich a tizenhatoson belül fellöki Schmidtet, a bíró sípja azonban néma marad. A 24. percben Ticska kornerét Czumpft kapásból továbbítja a kapura, de Neuhaus elvetéssel véd.
  A 25. percben Lőwy a kitörő Konyort elgáncsolja. A tizenegyesnek Horváth áll neki, de irtózatos bombáját Zsák csodás elvetéssel védi.
  Zsák védi ki Drössler hajszálpontos kornerét is. Steiner szabadítja fel most a budaiak kapuját és ő a kezdeményezője a 33-asok újabb rohamának, amely pillanatnyilag súlyos ve-szélyt teremt, amelyből Dettrich révén evickélnek ki a III. kerületiek.
  Hauser éles lövése Zsák pompás védésén hiúsul meg. Neuhaus viszont Kaltenecker lövését védi biztosan.
  Bíró: Gerő Ferenc.

  Sporthirlap, 1927. szeptember 19.
   
 2. avatar: erdosor
  2018.12.01, 12:17 (szerk.: 2018.12.01, 12:19)
  Lágymányos. 2000 néző. Bíró: Gerő.

  Budai 33-as: Zsák — Lőwi, László — Király, Steiner, Eichbaum — Schmiedt, Czumpft, Kaltenecker, Schlosser, Ticska.
  III. ker. FC: Neuhaus — Dettrich, Senkey I. — Werner, Magyar, Hauser — Künsztler, Horváth, Konyor, Lengyel, Drössler.

  1:0 Schlosser (9 p.)
  2:0 Schmidt (65 p.)

  Nemzeti Sport, 1927.09.19.