magyarfutball.hu

Budai 33 - III. Kerület FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 3. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. Nemzeti Sport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.21, 23:11
    Zsák nagyszerű védése teljes küzdelemre ösztönözte és győzelemre vezette a 33-asokat régi riválisuk ellen

    Budai 33-asok—III ker. FC 2:0 (1:0)

    Budai „33“: Zsák . — László, Lőwy — Király, Steiner, Eichbaum — Schundt Czumpft, Kaltenecker, Schlosser Ticska. — III ker. FC: Neuhaus — Dettrich Senkey — Werner, Magyar, Hauser — Künstler, Horváth, Konyor, Lengyel, Drössler

    Mindössze 1500 néző volt kíváncsi a két budai rivális vasárnapi mérkőzésére, pedig ennek az elejétől végig izgalmas és kemény küzdelemnek meg kellett volna mozgatnia Buda egész sporttársadalmát.
    A mérkőzés
    a III. kerületiek támadásával indul. Zsák fogja az első labdát, de a következő pillanatban már Ticska ad munkát Neuhausnak. Az 5. percben Schlosser szép lövését Senkey már csak az utolsó pillanatban tudja kornerre menteni. A következő percben már Zsák kapuja előtt folyik a játék, Drössler kornere azonban eredménytelen marad.
    A 9. percben Schlosser egyéni játékkal keresztültöri magát a fedezetsoron és 20 méteres lövéssel megszerzi csapatánál a vezetést.
    A gólt hullámzó mezőnyjáték követi. A Schlosser—Ticska kettős szép akcióját a védelem könny parírozza. A Ticska által zavart Neuhaus öklözni akarja a labdát, amely Ticskáról a kapu felé pattan, de Neuhaus még idejét megkaparintja. A 21. percben Horváth 20 méteres szabadrúgása 33-as védelenmről visszapattan Horváthoz, akinek ballábas lövés Zsák fogja.
    A 28. percbe Horváth átadását Konyor lőni akarja, miközben a fejelni készülő Lőwyt akaratlanul fejberúgja, a mérkőzés félpercnyi szünet után továbbfolyik.
    Konyor szökteti Künslert, akit a tizenhatoson belül Lőwi elgáncsol. A szándékosság megtorlatlan marad. A 35. percben Kaltenecker lövése a kapu mellé megy.
    A László gáncsa miatt megítélt szabadrúgást Horváth élesen lövi, de Zsák elvetéssel bravúrosan ment. A 41. percben Künstler kornerét Konyor a hatos vonalról kapásból lövi," de Zsák ismét szenzációs robinzonáddal véd.
    Helycsere után a Harminchármasok nagy lendülettel vetik magukat bele a küzdelembe. Ticska és Schlosser összjátéka pillanatnyi veszélyes helyzetet teremt a kapu előtt, amelyet Senkey hárít el.
    Horváth fejesét Zsák pompában fogja. Konyor hibáz el most egy akciót. A 8. percben Horváth lövését Zsák mesterien védi, közvetlen utána Konyor bombáját a felső kapufa tartóztatja fel. A III. kerületiek ostromzára alól Zsák kapuja most végre felszabadul. A 20. percben Steiner labdájával Schmidt kitör és a kifutó Neuhaus mellett a hálóba juttatja a labdát.
    A 22. percben Dettrich a tizenhatoson belül fellöki Schmidtet, a bíró sípja azonban néma marad. A 24. percben Ticska kornerét Czumpft kapásból továbbítja a kapura, de Neuhaus elvetéssel véd.
    A 25. percben Lőwy a kitörő Konyort elgáncsolja. A tizenegyesnek Horváth áll neki, de irtózatos bombáját Zsák csodás elvetéssel védi.
    Zsák védi ki Drössler hajszálpontos kornerét is. Steiner szabadítja fel most a budaiak kapuját és ő a kezdeményezője a 33-asok újabb rohamának, amely pillanatnyilag súlyos ve-szélyt teremt, amelyből Dettrich révén evickélnek ki a III. kerületiek.
    Hauser éles lövése Zsák pompás védésén hiúsul meg. Neuhaus viszont Kaltenecker lövését védi biztosan.
    Bíró: Gerő Ferenc.

    Sporthirlap, 1927. szeptember 19.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.01, 12:17 (szerk.: 2018.12.01, 12:19)
    Lágymányos. 2000 néző. Bíró: Gerő.

    Budai 33-as: Zsák — Lőwi, László — Király, Steiner, Eichbaum — Schmiedt, Czumpft, Kaltenecker, Schlosser, Ticska.
    III. ker. FC: Neuhaus — Dettrich, Senkey I. — Werner, Magyar, Hauser — Künsztler, Horváth, Konyor, Lengyel, Drössler.

    1:0 Schlosser (9 p.)
    2:0 Schmidt (65 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.09.19.