magyarfutball.hu

Érdi VSE - Nyíregyházi FC 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.01.27, 09:09
    NYFC: elrontott Hurka Gyurka est
    Érd Városi SE-Nyíregyházi FC 1-1 (0-0)
    Érd, 1500 néző. V.: Hosszú (Fodor, Böröczi).
    Érd: Mitring - Kult, Kajdy, Jakab, Máté - Burzi, Komódi, Bernáth, Somogyi - Süveges, Varga. Edző: Egervári Sándor.
    Nyíregyháza: Vadon - Czap - Barna, Kiss Gy. - Karkusz, Szatke, Kirchmáyer, Kondora, Göncz - Németh, Janics. Edző: Őze Tibor.
    Csere: Bernáth h. Bodzsár a szünetben, Kirchmáyer h. Koltai az 56., Máté h. Versits a 60., Kiss Gy. h. Lahos a 80., Németh h. Bozai a 83. percben.
    Gólszerző: Komódi az 57., Szatke az 59. precben.
    Sárga lap: Kondora az 52., Máté az 58., Bozai a 90. percben.
    Kiállítva: Burzi a 65. percben.
    13. p.: Burzi 13 méteres lövése szállt mellé.
    17. p.: Németh hosszú szóló végén 10 méterről erőtlenül kapura gurított, Mitring könnyedén kapta fel a labdát.
    46. p.: Süveges középre emelt, mire a szabadon érkező Bodzsár 11 méterről elhamarkodottan mellébikázott.
    53. p.: A hazaiak legaktívabb embere, Komódi a kiugró Jakab elé ívelt, aki kecsegtető helyzetből, 12 méterről fölé vágta a labdát.
    57. p.: A kaputól 20 méterre „ajándék szabadrúgáshoz” jutott az Érd: Kajdy fű alatti lövése után úgy tűnt, Vadon hárítani tud, de kezéből kiperdült a labda, így a lesipuskás Komódinak egy lépésről rutinfeladat volt a hálóba pofoznia a golyóbist. 1-0
    59. p.: A csereként bevetett Koltai első labdaérintéséből gólpasszt adott! Történt, hogy a csurkás nyíregyházi fiú a jobb oldalról végzett el szabadrúgást: beadására Szatke mozdult, és 6 méterről a jobb felső sarokba bólintott. 1-1
    65. p.: Burzi és Kondora csatázott a labdáért, harsant a bírói síp, miközben az érdi játékos könyökkel szájba „törölte” ellenfelét. Hosszú „spori” azonnal az öltözőbe irányította a hazaiak hatosát.
    68. p.: Harminc másodperc alatt két kapufa... A bal szélen loholó Göncz mellel maga elé tette a labdát, majd futtából, 26 méterről gyilkos erejű bombát küldött az érdi „ketrecre”. Mitring akrobatamutatvánnyal a felső lécre nyomta a „lasztit”, ami Janicshoz pattant, a szerb légiós 6 méterről a visszavetődő kapusba püföltc a labdát. Az ezért járó bal oldali szögletrúgást követően Göncz Janicshoz kanalazta a golyóbist, aki 13 méterről, ollózva a bal kapufát döngette meg.
    91. p.: Kajdy 23 méterről, szabadrúgásból kísérletezhetett: a ravaszul csavart labdát Vadon a felső lécre ütötte, Bodzsár ismételt, ám fejese fölészállt.
    A helyi Hurka Gyurka Sütöde a mérkőzés előtt közhírré tétette, hogy nagyszabású estjén ingyen tálalja a menüt: pörkölt- és pecsenye „csodákat” ígérve. A felhívás után elégedetten morajlott a lelátó népe, ami csakhamar bosszús dünnyögésbe csapott át. Az érdi rajongók ugyanis nemcsak a konyhai örömöket szerették volna élvezni, hanem csapatuk játékát is. No, ebből nem lett semmi. A Nyíregyháza szervezett védekezése sehogyan sem ízlett a hazaiaknak, akik tanácstalanul passzolgat- ták végig az első félidőt. Sőt midőn az NYFC negyedóra alatt felmérte, „mit tud az ellenfél”, az Őze-egylet támadásba lendült. Mindazonáltal semmiféle rendkívüli esemény nem rázta meg a publikumot, alacsony nívón csordogáltak a percek.
    A szünet jótékony hatása azonmód érzékelhetővé vált, köszönhetően annak, hogy más tempót vettek fel a küzdő felek. Az Érd ki sem örülhette magát: Komódi találatára rögvest felelt Szatke, ráadásul Burzi kiállítását követően szagot kaptak a piros-kékek. Ekkor a látogató kénye-kedve szerint jutott el a hazai portáig: Göncz és Janics villanása gólt érdemelt volna, a kapufával azonban nem bírt az NYFC. A véghajrában némiképp feltámadt a házigazda, Hosszú „spori” jóvoltából sorozatban lődözhette a gyakran oktalanul megítélt szabadrúgásokat. Az Érd kis híján élt is a tálcán kínált lehetőséggel...
    Summa summárum: értékes pontot szerzett a fokozatosan csiszolódó Nyíregyháza, amely - ha kicsit bátrabban futballozik - akár nyerhetett is volna.
    Egervári Sándor: - Súlyos, egyéni fegyelmezetlenségek miatt nem tudtuk itthon tartani a három pontot.
    Őze Tibor: - Azt kell mondjam, bíztam a pontszerzésben. de a mutatott játék alapján sokkal közelebb álltunk a győzelemhez. Gratulálok minden egyes játékosomnak a hozzáállásáért.

    Forrás: Új Kelet, 1997-08-04