magyarfutball.hu

Dózsa SE - Csepeli Vasas TK 1 : 4 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.12.16, 19:29
    Fölényesen győzött a Csepeli Vasas a Dózsa ellen

    Csepeli Vasas—Dózsa 4:1 (1:0)

    Szombaton délután a megyeri-úti sporttelepen 5000 néző előtt játszották le az NB I. labdarúgó mérkőzést. A Csepel váratlanul nagy gólkülönbséggel győzött, de a játék képe alapján ez egyáltalában nem meglepő. A Dózsa lélektelenül, szétesően játszott
    és az ötletes, jó csatárokat felvonultató Csepeli Vasas a mérkőzés nagy részében fölényben volt. Marosvári fejelte az első félidő egyetlen gólját, a szünet után Keszthelyi és Preiner révén már 3:0-ra vezetett a csepeli együttes, amikor Szusza javított. Az utolsó gólt a csepeli Takács lőtte. A mérkőzést végignézte a Budapesten tartózkodó, albán labdarúgó-válogatott is.


    Szabad Nép, 1950.szeptember 10.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.16, 19:21 (szerk.: 2016.12.16, 19:22)
    Csepel—Dózsa 4:1 (1:0)

    Az első meglepetés: a Dózsában Szűcs a középcsatár és Deák a balösszekötő. Váltakozó támadások után a 8. percben a tisztán kitörő Keszthelyit 10 méterrel a kapu előtt Balogh elgáncsolja. A 11-es elmarad. A 17. percben Keszthelyi magára vonja az egész baloldali-védelmet, kiugratja a jobbszélen Tóthot, ennek remek beadásába Marosvári belerohan és közvetlen közelről a kapuba fejeli a labdát. 1:0. Az első félidőben végig sokkal jobb a Csepeli Vasas.

    A II. félidőben Deák a center, Szűcs a balösszekötő. Az ötödik percben gyönyörű támadást indít el Preiner. A csepeli jobbszárny ellen nincs védelme a Dózsának, Tóth, mint a gyík siklik el, Henni kifut s Keszthelyi a hálóba csúsztatja a labdát. 2:0. A 10. percben Molnár helyett Halasi megy hátra hátvédnek és Tóth lesz a Dózsa balszélsője. A lendületesen játszó Deák és Egresi révén most sokszor támad a Dózsa. A 21. percben Takács óriási taccsdobását nehezen menti a Dózsa védelme, a hátrakerülő labdát Preiner 16 méterről a kapuba vágja. 3:0. Most Szűcs megy hátra kullancsnak, Nagymarosi hátravont balösszekötőt játszik. A 35. percben Egresi a jobbra szökő Deáknak adja a labdát, ennek remek beadását Szusza 12 méterről élesen befejeli. 3:1. Egy perc múlva Marosvári szökteti Pintért, aki 10 méterről a jobb alsó sarokba lövi a labdát. 4:1.

    A Csepelben erőteljes volt a védelem, a két fedezet okosan földre vitte a labdát, a csatárok igen ötletesen játszottak. Nem is volt gyenge pontja a csapatnak. Legjobban Preiner tetszett. A Dózsa csak percekre támadt fel, a végén Nagymarosi volt aránylag a legjobb.


    Népszava, 1950. szeptember 10.