magyarfutball.hu

Újpesti TE-Novabau - Csepel-Kordax 0 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.06.07, 15:14
    Az ÚTE 2 ponttal halad a második helyen a DVSC előtt. Az ÚTE elvileg egy ponttal is UEFA Kupát érő helyen (ezüstérmes) fejezi be a bajnokságot. Ha a Megyeri úton pontosztozkodással zárnak, az elég lehet a Csepelnek a nyugalomhoz, gólkülönbsége viszonylag megnyugtató a többi ,,veszélyzónásokéval,, összevetve.

    1995. június 24. Újpesti TE-Novabau- Csepel 0-0
    Megyeri út, 3.000 néző V:Juhos

    UTE: Szűcs-Füzesi-Bérczy,Molnár-Jenei,Véber,Kozma,Egressy,Szlezák-Szanyó,Wukovics (Horváth P.,65p.). Edző: Garami József
    Csepel: Hajdu - Váczi D. - Tyukodi, Bereczki, Szalai - Jakab, Puskas, Medgyes, Szekeres - Pena, Süveges (Zombori 58.). Edző: Varga István

    sárga lap: Bérczy (45.), Szalai (76p.)

    Az első félidőben a játék képe elég egyszerűnek tűnt: az Újpest támadott, a Csepel védekezett. Az első percekben őszi önmagukat idézték a lila-fehérek néhány látványos gyors támadással és ügyes egyéni megoldásokkal. Ebben az időszakban Szanyó egy ívelése és egy közeli pörgetése okozott gondot Hajdunak. Húsz perc után alaposan visszaesett az iram. A félidő hajrájában két nagy újpesti lehetőség maradt ki: a 36. percben Véber 17 m-es lapos lövése centiméterekkel kerülte el a kaput. A 44. percben Kozma a 16-os balsarkától végezhetett el szabadrúgást; a középpályás labdája a felső lécen csattant.

    A szünet után bátrabban játszott a Csepel. Egy-két támadással is megpróbálkoztak Jakabék, gólszerzési lehetőség azonban csak a hazaiak előtt adódott. A 64. percben Szanyó adott be jobbról, Wukovics az ötösről mellécsúsztatott. Tíz perccel később Szanyó csípett el egy átadást. Bár többen is rángatták, mégis nála maradt a labda, sőt még néhány cselre is tellett erejéből. Azután a 16-os vonalánál lerántották, érkezett Egressy, akinek 14 m-es lövését kiütötte Hajdu.

    A mérkőzés lefújása után boldog újpesti szurkolók özönlötték el a pályát, megrohanták kedvenceiket ereklyékért, így ünnepelve a csapat UEFA Kupa indulást jelentő bajnoki ezüstérmét.

    Remek őszi rajt után - zsinórban nyolc győzelem és csak a 11. fordulóban az első vereség - gyengébb tavaszt produkált az ÚTE-Novabau, ám így is az UEFA Kupa-indulást jelentő második helyen végzett a labdarúgó NB I-ben. Az MTI munkatársa Garami Józseffel, az őszi sikeredzővel beszélgetett a szezonzárás után.

    Várta már a bajnokság végét?

    - Az ember mindig várja a végét, most különösen, hiszen a hajrára maradt a döntés, hogy sikerül-e kilépnünk a nemzetközi színtérre. Ezt többször eldönthettük volna, de csak az utolsó fordulóban sikerült. Nem baj, hogy vége lett már az idénynek. Egy szép szezonkezdés után homályosabb volt a tavasz, de összességében szép eredmény az ezüstérem, én ezzel a teljesítménnyel elégedett vagyok.

    Most jön a megérdemelt pihenés?

    - Előbb még lesz egy éremosztó ünnepség, majd a játékosok elmennek szabadságra. Aztán kezdődnek a tárgyalások, hiszen sokuknak lejár a szerződése.

    Ön már hosszabbított?

    - Még nem. De a klub vezetősége szeretné, ha maradnék és ebbe én is beleegyeztem. A feltételekről majd később tárgyalunk. Emiatt különösebben nem idegeskedem, tavaly is csak az utolsó pillanatban írtam alá.

    Mi a helyzet a játékosokkal, mennyire van Önnek beleszólása a szerződésekbe?

    - Annyiban, hogy javasolhatom kikkel hosszabbítsanak. De ez pénz kérdése, miként az is, lesznek-e új igazolások. Ez majd csak a következő hetekben fog eldőlni. Ennek függvénye az is, hogy milyen elvárások lehetnek jövőre a bajnokságban, meg az UEFA Kupában. Persze, ott sok múlik azon, melyik csapat lesz az ellenfél.

    A jövőről akkor még nem tudni semmi biztosat?

    - A jövőről csak annyit: lehet, hogy délután esni fog az eső...

    Azért vannak már biztos távozók?

    - Igen, Kozma István Ciprusra szerződött. Sajnálom, mert ő nagyszerű ember, remek játékos, aki jól összefogta a csapatot. Őt nehezen lehet pótolni.

    Szanyó Károly pedig az MTK-ban folytatja...

    - Nem tudok arról, hogy eldőlt volna ez az ügy. Arról volt szó, hogy vele szerződést hosszabbít a klub. De ez is a képlékeny dolgok közé tartozik.

    Két éve az osztályozón benntartotta az Újpestet az NB I-ben, tavaly hatodik, most pedig második volt a csapat. Lassan letelepszik Újpesten?

    - Lehet, hogy letelepszem, most mindenesetre jól érzem magam itt - mondta Garami József.