magyarfutball.hu

Pécsi Lokomotív - Budapesti Dózsa 1 : 3 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.04.25, 22:08 (szerk.: 2016.04.26, 10:45)
    Megváltozott a Lokomotív — Bp.Dózsa mérkőzés kezdési időpontja, a mérkőzés a Dózsa kérésére 3 órakor kezdődik. Így az atlétikai verseny első számaira is egy fél órával előbb, 1 órakor kerül sor.

    Dunántúli Napló, 1952. szeptember 28.

    Bp. Dózsa—Pécsi Lokomotív 3:1 (2:0)
    Lokomotív pálya, 12.000 néző, vezette: Soós II.

    Bp. Dózsa: Henni-Balogh II.,Várhidi,Farsang-Kiss II.,Gyurik-Egresi,Szusza,Deák,Virágh,Tóth.
    Pécsi Lokomotív: Rácz-Rédei,Hegyi,Mike-Meggyes,Herbszt-Horváth III.,Szőke,Udvaros,Tura,Horváth II.

    Jó iramban indul a mérkőzés. A 3. percben meleg helyzet adódik a Lokomotív kapuja előtt. Rácz egy ártatlannak látszó labdát kiejt, majd utána csak merész rávetődéssel tud tisztázni Deák előtt. Egy perc múlva Tura-Horváth II. támadás végén a szélső lapos lövése kerüli el a Dózsa kapuját. Enyhe Dózsa fölény után Egresi rúg szabadot, a labda azonban kapu mellé megy. Horváth II. kitör, lövés helyett azonban Turának játszik, az összekötő előtt a védők mentenek. A Lokomotív most néhány veszélyes támadást vezet. A 26. percben Udvaros a felső kapufát találja el, majd egy perc múlva, ugyancsak a középcsatár lövése a bal alsó kapufáról pattan vissza. Mind a kettő igen nagy helyzet volt. A 29. percben Horváth II. kerül jó helyzetbe. A szélső gyenge lövését azonban Henni szögletre tolta. A 34. percben a budapesti csapat megszerzi a vezetést: Deák fejjel Szusza elé továbbítja a labdát, aki mintegy 12 méterről nagy lövést ereszt meg a bal felső sarokba. 1:0. A Lokomotív ellentámadásai során Horváth II., majd Tura ad munkát Henninek. A 40. percben egy jobboldali Dózsa támadás után Virág a baloldalra íveli a labdát. Deák a jó helyzetben álló Tóth-hoz játszik, a szélső az ötös sarkáról a jobb felső kapufát érintve a hálóba lő. 2:0.

    Fordulás után a Dózsa tovább támad. A 6. percben Szusza 30 méterről hirtelen kapura lő, hatalmas lövése a bal felső sarokba vágódik. 3:0. A 10. percben Rácz helyett Kovács lesz a Lokomotív kapusa. A Lokomotív csatársora az egyéni játékot erőlteti. A 17. percben Hegyi 23 méteres szabadrúgása a léc mellett a jobb sarokba vágódik. 3:1. A játék egyre keményebb lesz, Rédei és Tóth összecsap. A szélsőt két percig ápolják. Virágot feleselésért a játékvezető kiállítja. A 32. percben Kiss II. sérül meg. Mezőnyjátékkal ér véget a mérkőzés.

    Az első félidő első részében a vendégcsapat védelme könnyelműsködött. A Lokomotív csatárai előtt több jó helyzet adódott, ezek azonban kihasználatlanul maradtak. Utána azonban a Dózsa mindjobban magához ragadta a játék irányítását és fölényét gólokra is tudta váltani. Fordulás után a játék megélénkült, a pécsi csapat azonban nem tudta behozni a vendégek előnyét. Végeredményben a Dózsa győzelme megérdemelt.

    Henni nem vétett hibát. A hátvéd hármasból Balogh II. játéka emelkedett ki. Várhidi és Farsang keménységükkel tűntek ki. A fedezetek közül Kiss II. játszott jobban, de Gyurik játéka ellen nem lehet kifogás. A csatársorból a jobbszárny sok veszélyes támadást vezetett. Deák jól harcolt, de lövésekkel adós maradt. Virág a mezőnyben nyújtott jó teljesítményt, Tóth közepes játékot mutatott.

    Rácz a harmadik gólnál hibázott, Kovács többször bizonyította be, hogy formába lendült. Rédei és Mike lelkesen, de sokszor feleslegesen keményen játszott. Hegyi volt a védelem legjobbja, a fedezetekre igen nagy munka hárult. A csatársor teljesen szétesőn játszott, egyedül Horváth II. és helyenkint Udvaros játékát lehet kiemelni. Tura nem találta helyét, Szőke eltűnt a mezőnyben, Horváth III. keveset volt játékban.

    Dunántúli Napló, 1952. szeptember 29.