magyarfutball.hu

Budapesti Dózsa - Pécsi Lokomotív 2 : 1 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.04.25, 21:24 (szerk.: 2016.04.25, 21:24)
    Balszerencsés mérkőzést vívott a Lokomotív

    A Lokomotív hatalmas küzdelemben szenvedett vereséget Budapesten a Bp. Dózsától.

    BP. DÓZSA-PÉCSI LOKOMOTÍV 3:1 (0:1)
    Dózsa-stadion, 18.000 néző. Vezette: Dankó (Tölgyesi, Siklósi).
    Bp. Dózsa: Henni — Halasi, Kovács, Balogh II. — Kiss II, Gyurik — Egresi, Virág, Deák, Szusza, Tóth.
    Edző: Jávor Pál.
    Pécsi Lokomotív: Kovács — Rédei, Hegyi, Mike — Meggyes, Zombori — Horváth III., Tura, Kocsis, Milosovics, Horváth II..
    Edző: Csapkay Károly.

    Az első támadásokat a vendégcsapat vezeti. Horváth II. lövését biztosan védi Henni, majd az előretörő Hegyi mellélő. Változatos a játék, tartós fölényt egyik csapat sem tud kiharcolni. Valamivel a Bp. Dózsa támad többet. Feljön a pécsi csapat s Kocsis révén kétszer is veszélyeztet. A 15. percben a pécsi középcsatár lapos, erős lövését Henni vetődéssel kaparintja meg. Ezután ismét a Dózsa lendül támadásba, Szusza nagyszerű beadását Deák Kovács kezébe fejeli. Feltűnik Deák nagy játékkedve. A 22. percben Kocsis beadásszerű lövését húzza le Henni. A túlsó oldalon Virág beadását Egresi kapásból lövi kapura, a jobbsarokra tartó félmagas labdát azonban Kovács nagyszerű vetődéssel védi. Jó az iram, kiegyenlített a játék. Mindkét kapu elég gyakran forog veszélyben. A 34. percben a pécsi Tura és a Dózsa Kovácsa a játék hevében összefejel. A középhátvéd egy perces ápolásra szorul. A következő percben Szusza 25 méteres hatalmas lövése suhan el a léc felett.
    A 37. percben Horváth III. egy hátulról kapott labdával villámgyorsan elhúz Balogh II. mellett, csaknem az alapvonalig viszi a labdát, majd onnan félmagasan bead. A labdára Horváth II. nagyszerűen fut rá és mintegy 5 méterről a középcsatár helyéről a háló bal alsó sarkába fejel, 1:0 a Pécsi Lokomotív javára.
    A lelkes pécsiek a félidő végéig támadnak.

    Szünetben a Dózsa cserél: a vállát fájlaló Virág kiáll, Horváth lesz a jobbfedezet és Kiss II. a jobbösszekötő. A II. félidőben először a Dózsa lép fel támadólag. Deák kétszer is Kovács kezébe fejeli a labdát. A 7. percben Hegyi sántikálva lemegy a pályáról. Kocsis megy a helyére és Horváth I. jön be középcsatárnak. A 10. percben egyenlít a Dózsa:
    Deák a jobbszélen fut el, csaknem a szögletzászlótól íveli be a labdát. Tóth, a balszélső fejjel hátrajátszik Szuszához, s ő mintegy 6 méterről hatalmas lövéssel küldi a labdát a jobb felső sarokba, 1:l.
    Feljön a Lokomotív és néhány percig támad, aztán ismét a Dózsa veszi át a játék irányítását. Szusza jó labdáját Egresi lövi kapura, a balsarokra tartó labdát azonban Kovács vetődve védi. A lila-fehérek rohamoznak. A 24. percben Szusza a félpályán Tóth-hoz játszik, a balszélső elhúz Rédéi mellett s bead. A beadásra Kiss II. ugrik fel és mintegy 7 méterről nagyszerű fejessel küldi a labdát a jobb felső sarokba, 2:1 a Bp. Dózsa javára. A gól után a pécsi csapatban Tura és Horváth I. helyet cserél. A hátralévő időben csaknem állandóan a Dózsa támad.

    Szögletarány: 7:2 (3:0) a Bp. Dózsa javára.

    BÍRÁLAT. Elég jóiramú, de csak közepes színvonalú mérkőzést vívott a két csapat. A játék nagyrészt egyenlő erők küzdelmét mutatta, csak szünet után támadott többet a lila-fehér együttes. Mindkét csapat játékába sok hiba csúszott. A csatárok általában körülményesen játszottak és nem tudták tartani a labdát. A pécsi csapat lelkesedésben felülmúlta fővárosi ellenfelét, támadósora azonban gyengén működött. A szünet után feljavult Dózsa több gólhelyzetet teremtett és győzelmét annak köszönheti, hogy jobban kihasználta helyzeteit.

    Henni a góltól eltekintve jól védett. Halasi gyengébben játszott, mint legutóbb. Kovács is gyakran bizonytalankodott. Egy-egy kisiklástól eltekintve aránylag Balogh II. játszott a legegyenletesebben. A fedezetek közül Gyurik volt a jobbik. Az átadások terén is javult. Kiss II. még mindig nem talált magára. Elől nyújtott jobb teljesítményt, Horváth közepesen játszott. A csatársorban Deák jelentette a legtöbb veszélyt a kapura, olykor a jobbszélen is lehetett látni. Sokat lőtt és fejelt is. Szusza időnként kihagyott, de Deák után így is ő volt a legjobb csatár, Egresi a játékidő első részében többször elhúzott Mike mellett, de később alig kapott labdát. Virág sérülése miatt tartózkodóan játszott, kerülte a közelharcot. Tóth jól indult el a labdával, de gyakran elvesztette azt. Beadásai sem mindig sikerültek. Szünet után javult a teljesítménye.

    Kovács csak a második gólnál hibázott, néhányszor bravúrosan védett. A hátvéd hármasban Mike játszott a legjobban, keményen rombolt, de olykor durváskodott. Rédei kielégítően játszott, Hegyi sérülése miatt nem tudta tartani Deákot. Meggyes hasznosan látta el feladatát. Zombori sokszor vaktában rúgta előre a labdát. A csatársorban csak a jobbszárny érdemel dicséretet. Horváth III. gyors szélső, a beadásai használhatók. Tura nagy munkabírású, de kissé lassú játékos. Kocsis kissé darabosan mozgott, de nagyon akart és bátran lőtt kapura. Horváth I. az igyekezetéért, Horváth II. pedig a góljáért érdemel említést.

    Dankó játékvezető, mindent összevetve, elfogadhatóan működött.

    Dunántúli Napló, 1952. március 18.