magyarfutball.hu

MUE - Ferenczvárosi TC 1 : 7

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 23:42
    F. T. K. — M. U. E. 7: 1.

    A Ferencvárosi kezdi a játékot és alig fél perc múlva Braun révén megszerzi az első goalt. Az Uszókat látszólag nem lepte meg a gyors támadás, mert a Ferencvárosiak továbbra is erősen szorongatják az Uszók kapuját, közben Péczely a labdát hatalmas lövéssel a saját goaijába rúgja. Felállás után az Uszók csatársora is el kezd Radóczy révén támadni, de eredményt csak a 24-ik percben tud elérni. Majd a Ferenc­városiak veszik át a támadást és az Uszók goalja előtt telepednek le. Bienenstock a játék hevében a labdát a kapu előtt kézzel leüti, miáltal a Ferenc­városiak egy 11 méteres büntetőrugással megszerzik a barmadik goalt.
    A második félidőben az úszók támadnak eleinte, de támadásukat a ferencvárosiak veszik át és 7 perc után Pokornyi, majd a l5. percben Braun révén a negyedik és ötödik goalhoz jutnak.
    A ferencvárosiak csapata nem lankad és az úszók fölötti fölényüket továbbra is megtartja. Lissauer szép leadása után Pokornvi a hatodik goalt rúgja, végre Weisz éles lövéssel megszerzi csapatá­nak a hetedik s egyúttal a mérkőzés utolsó goalját.
    Már a játékosok alig látták a labdát, midőn a biró. Ordódy (B. E. A. K.) sípjával a játék végét jelezte.

    Pesti Napló 1904 október 17.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 23:36
    A Ferenczvárosi Torna Club 7 : 1 arányban győz a Magyar Uszó Egyesület ellen,

    A F. T. C. kílépett tagjai nélkül is fényesen legyőzte a M. U, E. kitűnő védelemmel rendelkező csapatát. Kezdés után már az első perczben goalt lő Braun és rövid idővel később
    Peczely öngoalt csinál. A 24. perczben az Uszók is goalboz jutnak Radóczy révén, azonban re i sokára a M. U. E. hátvédjének hands-e folytán 11-es büntető rugást kapnak, amely ujra egv goalt eredményez a Ferenczvárosnak. Első félidő 3:1.
    A második félidő kezdetén az Uszók támadnak, de lassan-lassan a F. T. C. kerül fölénybe, úgy
    hogy még négy goalt érnek el. Biró Ordódy (B. E. A. C.)

    Magyarország 1904 őktóber 18.