magyarfutball.hu

Typographia - Ferenczvárosi TC 1 : 9 12:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.12, 21:13
    Ferenczvárosi T. C. — Typographia S. C. 9:1.

    (Thököly-uti pálya.) F. T. C. igen jó formában játszott; összjátéka szép, csatársora jó goalképességü, habár ezúttal könnyű munkája volt a teljesen indiszponált Typographia ellen. A T. S. C. csapatán erősen meglát­szott a teljes tréninghiány, de a nagy goalkülönbséget a csapat gyenge játéka daczára főként a kapuvéd könynyelmü játéka okozta.
    Typographia az első negyedórában kilencz ember­rel játszik. F. T. C. azonnal támad, a 3-ik perczben már kornert rug, mig Schlosser ügyes lövése a goal mellé, Weisz fejese pedig a goal fölé jut. Schlosser süvítő rugá­sát a T. S. C. kapuvédje remekül menti, Korodi követ­kező shotját azonban már csak kornerre, a melyből F. T. C. Gorszky révén védhetetlen vezető goaljához jut (8. p.). Typographia, miután a hiányzó két embere beállt, veszélyes támadásokat vezet; Orsolyák gyönyörű lövését F. T. C. kapuvédje nehezen menti, mig Horváth labdája meghozza a kiegyenlitő goalt (15. p.). F. T. C. újra erősen támad, de Schlosser zugó lövése a goal mellett sivit el. A Horváth által vezetett támadás Typographiának kornert hoz. Mandl és Orsolyák eredménytelen támadásai után a zöld-fehérek ismét a T. S. C. goalja elé kerülnek és Bródy négy lépés távolságról a Ferenczvárosiak má­sodik goalját lövi (27. p.). Cseh süvítő rúgását Fritz védi, mire F. T. C. a Typographia kapuvédjének hibájából Korodi segítségével harmadszor juttatja a labdát a T. S. C. üresen maradt hálójába (29. p.). Schlosser biztos goalnak látszó rúgása szerencsésen elkerüli a Typographia hálóját, mig a 39-ik perczben F. T. C. sarokrúgáshoz jut. Ismét Cseh vezet ügyes, de eredménytelen támadást, mig Schlosser szép lövéssel megszerzi a 44-ik perczben a félidő negyedik és utolsó goalját.
    Félidő 4:1.
    F. T. C. kezd, azonnal lerohan és Weisz az első perczben az ötödik goalt rúgja. Schlosser lesből rúgott goalját a biró nem ítéli meg. Braun lerohanását T. S. C. kapuvédje teszi ártalmatlanná, mig Mandl shotja Fritz kezében akad meg. Schlosser lerohanását Typographia kornerrel hárítja el; Braun hibás rúgása után Schlosser lövése a hatodik goalt eredményezi (12. p.). F. T. C. balszélsője négy perczczel későbben a hetedik, könnyén védhető goalt lövi, mire a Typographia kapitánya a csapat kapuvédjét kiállítja és T. S. C. azontúl csak tiz emberrel játszik. Schlosser középreadott labdájával Weisz a nyolczadik védhetetlen goalt rúgja (19. p.). A Typographia sokat és ügyesen támad, de a határozatlan csatárok tel­jesen goalképtelenek. Schlosser süvítő, jól helyezett lövését a goalba állt Orsolyák korner árán védi. Azontúl F. T. C; állandóan támad, mig a Typographia csak egy-egy lerohanással közeliti meg ellenfele goalját: Schlosser shotja a T: S. C. hálója mellett sivit el, mig Korodi és Schlosser zugó lövéseit Orsolyák bravúrosan védi. A Cseh álta vezetett támadást Fritz menti. F. T. C. kornere (37. p.) veszélyesnek látszott; Braun shotja ismét kornert ered­ményez, a melyből Schlosser a 40-ik perczben a kilenczedik goalt lövi. Minder Frigyes (B. T. C.) erélytelen biró volt és rendkívül elnéző a F. T. C. két hátvédjének brutális játékával szemben, azonkívül a játékot négy perczczel a befejezés előtt fütyülte le.

    Az Újság 1907 október 15.