magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - III. kerületi TVE 5 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.02, 23:57
    F.T.C. —III. ker. T. V. E. 5:1.

    (Üllői-uti pálya.) A III. kerületiek a múlt heti nagysikerű bemutatkozás után óriási lelkesedéssel indul­tak a magyar bajnokcsapat elleni küzdelembe és bár ter­mészetesen győzelmi esélyük minimális volt, mégis re­ménykedtek. hogy elfogadható eredménynyel fognak szerepelni. És tényleg úgy is látszott, hogy a mérkőzés eredménye az újdonsült elsőosztályuakra hízelgő lesz, sőt az első félidőnek az óbudaiakra nézve eléggé sikeres eltelte után a III. kerületiek vérmesebb híveiben és az F. T. C. riválisainak táborában ismét felülkerekedett a győzelem eshetőségének reménye. De csak egy pillanatig. A zöld-­fehéreknek a szél ellenes oldalon produkált fölényes já­téka csakhamar tisztázta a helyzetet, egyszersmind újabb bizonyságot szolgáltatott arról, hogy a hátszél csak a védőjátékosok munkáját segiti elő, mig a csatárláncz összjátéka a szélellenes oldalon fejlődhetik ki előnyösebben.
    A III. kerületiek különben F. T. C. elleni játékukkal is megerősítették a róluk a múltban táplált jó vélemé­nyünket. Agilis, gyors játékosok, összjátékuk most van kialakulóban, de a csapatnak van egy-két feltűnő hibája, a melyek kiküszöböléséről mihamarább gondoskodni kell. A fedezetsor nem követi elég híven a csatárokat és a bal­szélső helyére beállított Paulin a csapatnak talán bármely posztján inkább megfelelne, mint éppen a balszélső-csatár szerepében. A csapat egy-két tagjának erős hajlama van a durvaságra, a mi vasárnap is két büntetőrugást vont maga után. A kék-fehérek (fehér ing kék sávval) legjobb része a csatársor jobbszárnya — Hönich II.,Naphegyi, — de elfogadható játékot produkálnak Hönich
    I. középcsatár és Singer balösszekötő csatár is. A fedezetek közül az erős fizikumú Guttmann czenterhalf a legjobb és a csapat átlagnivójának megfelelő a védelem.
    Az F. T. C.-ben a beteg Rumbold helyett Payer játszott elismerésreméltóan hátvédet, viszont az ő helyét ismét a mindinkább beváló Blum foglalta el; a kapuban a fegyvergyakorlaton lévő Fritzet a második csapatbeli Ungár pótolta, a kiről azonban egyelőre nem mondhatunk véleményt, mert az egész match folyamán csak egy veszélyes labdát kellett védenie. A bajnokcsapat külön­ben összehasonlithatatlanul jobban játszott már ezuttal, mint a Törekvés ellen. Különösen Schlosser és Fehér vol­tak elemükben, s egymásután vezették a veszélyesebbnél-veszélyesebb támadásokat. Bródi is kezdi visszanyerni tavaszi nagy formáját, tegnap már egyike volt a mezőny legjobbjainak.
    Erős széllel hátban játszik az F. T. C. az első fél­időben, de csak hosszú idő után éri el első goalját Schlosser remek egyéni játékából kifolyólag, a jól helyezkedő Kórody révén.
    Félidő 1:0.
    Szünet után Schlosser rövid időközökben két szép goalt rúg, majd a III. ker. T. V. E. indokolatlan tizenegyeshez, s ebből egyetlen goaljához jut, mig az F. T. C. goaljait Schlosser és Borbás szaporítják ötre. A játék utolsó perczeiben Fehér és Schlosser egy-egy büntetőrugást el­hibáznak. Biró: Herczog Ede.

    Az Újság 1911 szeptember 12.