magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Törekvés SE 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.17, 19:41 (szerk.: 2022.02.18, 09:57)
    FTC - Törekvés SE 2:1 (1:0)

    Üllöi-uti pálya, 6000 néző
    Biró: Klug Frigyes

    A várakozásnak megfelelőleg egyenrangu ellen­felek izgalmas, változatos lefolyásu és erős küz­delme, mely sajnálatos módon tullépve a fair já­ték kereteit, a mérkőzés második felében emberre menő játékban jutott kifejezésre. A csapatok a mezőnyben egyenranguaknak bizonyultak, mind­kettőnek számos alkalma volt a győzelmet jelentő gól megszerzésére s igy az eldöntetlen eredmény felelt volna meg az igazságnak. A Törekvés Nyilas, Csapkay nélkül, az FTC Kovács helyén Ivanovszkyval állott fel.

    Az FTC csak tíz emberrel kezd s az 5. percben Wiener egy Törekvés tá­madás alkalmával a 16-os vonal közelében tulerélyesen igyekszik megakasztani Hajóst, mire a biró 11-est ítél. A ll-est Lottka a kapufára lövi. Válto­zatos játék közepette a 17. percben Béky remplizi Hegert, melyért tizenegyes jár a Törekvés ellen s Pataki szépen helyezett labdával megszerzi az FTC első gólját A 37. percben alkalma nyílik a Törek­vésnek a kiegyenlítésre, amennyiben Lottkát Ta­kács durván lefauoltotta, de a megítélt 11-est ezuttal Kohn a kapu fölé rugta. A második félidő első felében inkább az FTC-t látjuk a frontban, s a 23. percben Weisz szép beadásából Ivanovszki az FTC második gólját fejeli. Ezután a Törekvés veszi át a támadó szerepét, s előbb Csermely rend­kívül kedvező helyzetből Szamossy kezébe lő, majd Lottka a 34. percben gólhoz is juttatja a vasuta­sokat, de kiegyenlíteniük már nem sikerül. A biró ebben a félidőben Békyt durvaságaiért, Weiszet pedig feleselés miatt, kizárta a játékból.
    A győztes csapatban, mint rendesen, ezuttal is a fedezetsor tett ki magáért. A Wilheim—Szabó — Herrmann összeállitásu halfsor minden egyes tag­ját dicséret illeti fáradhatatlan munkájáért, mellyel a rendkívül nehéz talajon mindvégig gerince volt csapatnak ugy a védelemben, mint a támadásban. A közvetlen védelemben Szamosy kapusnak könynyü dolga volt, a hátvédek közül csak Wiener felelt meg, mig Takács érthetetlenül rosszul dol­gozott.

    A csatársor legjobb emberei ezuttal is Tóth és Pataki voltak: Ivanovszky gólján kívül nem pro­dukált kiemelkedőt, Weisz csupán beadásaival használt csapatának, ellenben Héger játékán nagy mérvű javulást vehettünk észre.

    A Törekvésben a csatársor mezőnybeli munkája tetszett, de a kapu előtt alaposan megérezte Csap­kay és Nyilas hiányát. Egyénileg a Hajós—Lottka balszárny tetszett. A fedezetsorban Viola jó játéka emelkedett ki, ebben Béky csak durvaságaival vonta magára a figyelmet, s valósággal közvetlen előidézője tett a játék eldurvulásának. A közvet­len védelem elfogadhatóan látta el feladatát, bár Dürr néhányszor bizonytalanul funkcionált.

    Sporthirlap, 1919. december 8.