magyarfutball.hu

Vasas SC - Somogy FC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 21. forduló
attendance:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.04, 21:03
    Vasas—Somogy 2:0 (2:0)
    A határtalan lelkesedéssel játszó Vasas első félidőbeli csatárjátékával győzött
    Góllövő: Brunecker és Egri
    Megyeri út, 1500 néző. Bíró: Himmler.
    Kapusokkal bővelkedik a Vasas, annyi van neki, hogy egyet a csatársorba tesz.
    Vasas: Pintér — Szemere, Rózsa — Vági, Burger, Kemény — Bereczky, Possák, Egri, Brunecker, Stanzl.
    Somogy: Váli — Miklósi, Joós — Egri, Péter, Győrffy — Mészáros, Berecz, Pető, Lengyel, Tunyoghy.
    Joós választ, a Vasas kezd. Győrffy csípi el a labdát, előre vágja, a rajtaütésszerű támadás végén Berecz lő jó helyzetben kapu fölé. Igyekszik a Vasas is, Possák rosszul passzol, ez ismét a Somogyot dobja frontba. Pető szökteti Mészárost, visszakapja tőle a labdát, újból kiadja, de a szélső Rózsa vállán akarja befejezni a támadást. Szabadrúgás. Possákig ér el a labda, majd Brunecker kapja, pillanatokat késik a lövéssel: a somogyi Egri ment.
    Élénk, változatos a játék,
    pompás lövések esnek, a támadások gyorsak és veszélyesek. Pető juttatja lövőhelyzetbe Bereczet, aki élesen kapu mellé lő. A 8. percben Egribe belelép Miskolci. Szabadrúgás a 16-osról, ezt Stanzl fölérúgja. Most hatalmas Somogytámadás következik. Pető Tunyoghyt szalasztja.
    A beadást a center kapásból vágja kapura, de csak a felső kapufát találja el.
    A visszapattanó labdát Berecz lövi fölé. Péter pompásan játszik, észre kell őt venni. Állandóan támadásba dobja csatárait, akik azonban nem nagyon brillíroznak. Elég a Vasasnak öt perc ahhoz, hogy eldöntse a meccset.
    Ez az öt perces roham igazán szép.
    A 16. percben Brunecker zsinórpasszát Stanzl használja ki, lefutvele, bead, nagy a zavar a Somogy kapuja előtt, Miklósi szabadít fel. Két perc mulva esik az első gól. Egri kiadja a labdát a jobbszélre.Bereczky pár lépés után Possákhoz zárja be.
    Possák Bruneckerig emeli, aki fordulásból ragyogó gólt lő. 1:0. (18. perc).
    Tombol az állóhely, újabb góllal hálálja meg a Vasas ezt. Mészáros elöl Pintér szedi fel a labdát, a kirúgás eljut Stanzlig, akit faultolnak. A szabadrúgás után Possák lő kapu mellé, majd a következő percben kijavítja hibáját.
    Átemeli a védőjátékosokon a labdát, amely így Egrinek jön lábra. Lövése védhetetlen, a jobbkapufa alsó sarkáról pattan be. 2:0. (20. perc).
    Vági hazaad, Pintér fut rá a labdára, megrándul a bokája, alig tud visszasántikálni a kapuba és a következőkben már nem is rúgja a labdát többé, hanem mindig valamelyik hátvéd lába elé gurítja. A 28. percben Pető labdájára rosszul sántít ki Pintér, majdnem gól lesz az esetből, de Rózsa felszabadít. Pontosan a vonalról! Feljött a Somogy, sokat kell dolgoznia a Vasas-védelemnek. Nem csoda, hogy a nagy szorongatásban Rózsa párszor rosszul találja el a labdát. Az egyik ilyen hiba után Mészáros lő kapufát, egy perc mulva ugyancsak ő újra a felsőlécet találja el!
    Somogy-támadások közben ér véget a félidő.
    Sérülése miatt Possák helyet cserél Egrivel. (Úgy látszik Petőtől látja, hogy a centernek kevesebbet kell mozognia ...) A 3.percben Mészáros rossz tempóérzékkel ugrik a labdára, alája fejel! Stanzl elől Váli kétszer is kornerre ment, ez a Vasas kornereredménye a félidőben. Bezzeg a Somogy vezérkedik ebben, de egyiknek sincs eredménye. Kis lanyhulás, középjáték folyik, de utána ismét egy hajrá az egész második félidő. Pető passzából Mészáros lő kapura. Meleg helyzet,
    Rózsáról kapufára pattan, valahogyan felszabadítanak.
    Ujból Pető nevét lehet felírni. Oxforddal akar gólt lőni, de kicsi a kapu, a léc mellett suhan el labdája. 20. perc: Ekkor Possák Bereczkyvel helyet cserél. Messziről lő Lengyel, Pintér kornerre véd. A 37. percben kap füttyöt a bíró. Possák igyekszik Váli kapuja felé, kicsit maga elé teszi a labdát, menne is utána, azonban elesik a tizenhatoson belül. Győrffy felejtette ott a lábát. A nép tizenegyest reklamál, hiába. Lengyel okoz nehéz perceket újból Pintérnek, végül is Rózsa rúgja ki a labdát. Ez a 40. percben történik, fontosabb esemény már nincs is.

    Nemzeti Sport, 1932. június 6.