magyarfutball.hu

Somogy FC - Vasas SC 3 : 2 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 9. forduló
referee : Iváncsics Mihály
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.30, 22:05
    Somogy—Vasas 3:2 (2:1)
    Jakube vezérletével, a közönség támogatáséval győzött a szünet után kissé visszaesett Somogy Góllövő: Egry, Pető, Jakube, Galambos, Joós (öngól)
    Kaposvár, 1000 néző. Bíró: Iváncsics.
    Somogy: Erdős — Miklós, Joós — Egri, Péter, Győrffy — Mészáros, Galambos, Jakube, Pető, Tunyoghy.
    Vasas: Pintér — Fogoly II., Szemere — Vági, Burger, Skarka — Koszta, Kiss, Egry, Brunecker, Stanzl.
    Az első lövést Jakube küldi kapura, 16-osról. Pintér szépen védi. Nem sokkal később Jakubét faultolják, a 30 méteres szabadrúgást ugyanő rúgja és Pintér vetődve védi a lövést. A Somogy ostromol, Tunyoghy szépen küldi be a labdát, Galambos kapura továbbítja, ámde korner az akció vége.
    — Huj, huj hajrá — így biztat a kaposvári közönség.
    Jakubenak kitűnő napja van. Pompásan szökteti Tunyoghyt, aki jól adja vissza a labdát s a Vasas védelem alig tud menteni.
    Végre szóhoz jut a Vasas is. S rögtön gólt ér el !A 11. percben
    Koszta elfut Joós mellett, beadását Egry kapja, hat méterről pontosan, laposan a jobb sarokba vágja. 0:1.
    A kaposváriak nem jönnek zavarba. Rögtön rohamot indítanak. Jakube egyéni kitöréssel veszélyeztet, lő is, Pintér robinzonáddal tolja ki a labdát. Pont Tunyoghy elé. Ám annak a lövését már fogni tudja. A 14. percben Mészáros tacosdobásával indul el az egyik akció. Galambos Jakabéhoz továbbít, az keresztül tör a védőkön,
    egészen a vonalig fut a labdával, majd onnan puhán beíveli, Pető fejét teszi alája s kész az egyenlítés. 1:1.
    A kaposvári nézők még jóformán rá sem értek örülni, máris újabb akciót vezet Pető és Tunyoghy. Az utóbbi begurítja a labdát Jakubenak.
    A center tisztán áll, Pintér kifut rá, Jakube azonban mellette a jobb sarokba gurít. 2:1.
    Az öröm így még nagyobb. A Somogy most állandóan támad.
    Pető sarokrúgás után fejel mellé, majd a Vasas veszélyeztet ritkán s akkor is csak Koszta révén, mert minden labdát Kosztára játszanak. A 25. percben Jakube Fogoly II.-en emeli át a labdát, Tunyoghy kapja, Galambosnak adja le, ujra Jakubehoz kerül a labda, de hárman lógnak már a centeren, így hátra játszik Péternek s az laposan alig lő mellé. Koszta kissé már fáradt s így nem tud elmenni Győrffy mellett, majd a 32. percben a bíró lesállást jelez, Stanzl azonban továbbszalad és gólt lő. A gól természetesen érvénytelen. Utolsó percekben feljön a Vasas, de csak két sarokrúgást ér el.
    Tunyoghy mellé küldött lövése az első esemény szünet után. (4. perc.) Majd Jakube csillogtatja tudományát és pistítja a Vasas védelmét, olyannyira, hogy Skarka csaknem öngólt vét. Lassan feljön a Vasas, a Somogy fedezetsora pedig visszaesik. Mégis a 15. percben a Somogy ér el gólt. Jakube jól szökteti Mészárost, az lefut, kitűnöen küldi be a labdát. Pető és Galambos tör gólra,
    Galambos éri el előbb a labdát, jól eltalálja. 3:1.
    Rögtön utána Stanzl Egrytől labdát kap. Kissé lesgyanús Stanzl helyzete, a Somogy-védelem le is áll, Erdős azonban kifut, de a lövés kapufára pattan. Kapufáról visszajövet
    a labda lassan gurul a gólvonalon, már-már ki is jutna, amikor a befutó Joós lendületében öngólt vét. 3:2.
    Most feltámad a Vasas lelkesedése. A Somogy csak néha-néha mutatja meg, hogy a pályán van.
    A 27. percben Koszta kapufát lő, a viszapattant labdát Kiss célozza meg, ő belső kapufát ér el, már-már mindenki gólt lát, amikor a labda végiggurul a gólvonalon és mellé megy.A 34. perctől nagy a Vasas-ostrom Fogoly II.-szabadrúgásokkal veszélyeztet, de egyenlíteni nem tud a Vasas. Sőt az utolsó percben Jakube kitörne, gólt is rúgna, ha Fogoly II. ingénél fogva vissza nem rántaná. A bíró nem ítél semmit, mert a labda Jakubenál maradt, Jakube viszont nem megy semmire, mert közben befutnak a védők.
    A mérkőzés végén a közönség lelkesen ünnepli csapatát.

    Nemzeti Sport, 1931. november 16.