magyarfutball.hu

Újpest FC - Bocskay FC 6 : 6

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.07, 22:11
    Ujpest-Bocskai 6:6 (3:0)
    A II. félidő jó csatárjátékával megérdemelt döntetlent vívott ki a debreceni csapat a feltűnő fásultan játszó ujpestiekkel szemben
    Góllövők: Jakube, Jakube, Kis, Markos, Teleki, Hevesi, Jakube, Avar, Jakube, Vincze, Remmer (11-esből), Vincze
    Ujpest. Bíró: Klein Árpád. 2500 néző.
    Ujpest: Huba — Kővágó, Dudás — Borsányi, Sáros, Szalay — Török, Avar, Jakube, Kis, P. Szabó, Bocskai: Fehér — Kuti, Remmer — Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vince, Teleki, Mátéffy, Hevesi.
    Remek futballidőben állnak fel a csapatok. Borsányi és Markos sorsol, Ujpest választ, Bocskai kezd, Szalayn megakad a roham. Pár másodperc múlva Kővágóhoz kerül a labda, aki hosszan szökteti Avart.
    Az összekötő kicsúszik a kornervonalhoz, ahonnan pompásan centerez és a befutó Jakubénak csak oda kell tenni a fejét. 1:0
    A 45. másodpercben Fehér a vonalon ragad. Az első negyedóra szinte teljesen az újpesti támadások jegyében folyik le. Három sarokrúgás esik, Avar néhány hatalmas lövést ereszt meg, Kis nehéz szögből a hátsó kapufát találja el. Szalay lökése miatt megítélt szabadrúgásból jön fel a Bocskai, Vincze jó helyzetet teremt, de belül kihagynak. A harmadik újpesti sarokrúgás Kis remek bombájából esik, de eredménytelen. Török—Kis— Jakube akció után Fehér kezéből kiperdül a labda, de Kuti ment. A debreceni csatársorban csak Markos veszélyes, ugyancsak munkát ad Szalaynak, aki ebben a félidőben a mezőny legjobb halfja. Ujabb három korner jelzi Ujpest fölényét a 22., 25. és 28. percben. A Bocskai támadásai közben elporladnak, de Ujpest játéka is eldarabosodik, amint Avar játékkedve tűnőben van. A 31. és 32. percben két Bocskai-korner jelzi, hogy a vidéki csapat is feljön. Az utóbbi sarokrúgást Markos szépen csavarja, Dudás a kapufa tövében fejeli ki. P. Szabó szalad el a hátulról kivágott labdával, remek helyzete volna, de kapu mellé vágja a labdát. Most Vincze ront tiszta heyzetben, majd Avar fejeli röptében a P. Szabó által remekül beadott labdát, ami azonban a kapufa aljáról pattan ki. A 40. percben Avar szépen teszi ki Törököt, akinek beadásából korner lesz. Ezt Török irányítja. Egyszerre ugrik a labdára Kis és Jakube, de Jakube éri el és befejeli az újra beragadt Fehér mellett a hálóba. 2:0.
    Ujpesti ellentámadás során Markos fejese veszélyes. A 43. percben újra kornert rúg az Ujpest. Most is Török irányítja.
    Szalay lövése lepattan Fehérről, aki el is esik közben és a befutó Kis belövi a labdát. 3:0.
    Fehér reklamál, hogy a földön ráfeküdt az egyik újpesti játékos, de a bíró határozottan gólt ítél. Markos fejesével végződik a Bocskai ellentámadása és a félidő!
    A II. félidő változatos támadásokkal indul, Hevesi és Borsányi nem bír egymással a taccsvonal mentén. A bedobás után a 6. percben Remmerhez kerül a labda, aki jó támadást indít el Teleki, Hevesi és Vincze lábán. Végül
    Markos elé pattan a labda, aki jól befelé fordul és ballal remek gólt lő a jobb sarokba. 3:1.
    Ujpesti támadás Jakube kapu fölé lövésével végződik. Bezzeg a Bocskai eredményes. A 9. percben Hevesi beadását
    Dudás arccal a kapu felé visszahúzza, de éppen Teleki mellére, aki lestoppolja maga elé a labdát és nyugodtan 3:2.
    Most kezd érdekes lenni a meccs! Ujpest még mindig nem érzi a komoly veszélyt, támadásai lagymatagok. A 16. percben baloldalon indul el a Bocskai-támadás, átterelődik azonban jobbra és Markos közeli lövését Huba csak kiütni tudja.
    Teleki újra lő, most a tömörülő védelemről pattan ki a labda Hevesi elé, aki a 16-os sarkáról remekül íveli be a labdát a tulsó sarokba. 3:3.
    Most Ujpest rákapcsol. Előbb sarokrúgást ér el, majd jönnek a gólok. A 19. percben Török Avar-akció közben helyet cserél,
    Avar a kornervonalról újra Jakube fejére centerez, kész a gól. 4:3.
    Ujpest most rohamoz. A 21. percben Kuti hátrálás közben elesik,
    P. Szabó simán megy le és önzetlenül tálal a tiszta Avar elé, akinek bombája védhetetlen. 5:3.
    Most nagyon szép a játék, pillanatról pillanatra változik a képe. A 24. percben félpályáról irányít szabadrúgást Dudás. Avar átemeli a labdát és
    Jakubén hiába van rajta Kuti, a center még a földön fektében is be tudja vágni a labdát. 6:3. Most Moóré bokán találja Kist, akit ki kell vinni. Pár perc mulva beáll, de csak sántikál a balszélen. A 28. percben Török—Avar-kombináció után Jakube remek lövése a felsőfáról pattan vissza. Avar lövését Fehér fogja, Jakube rohamozza és a tribünről úgy látszik, hogy Fehér befordul a labdával a kapuba, de a bíró int, hogy nem gól. Változó támadások közben a 34. percben Fehér mellett elmegy P. Szabó, Palotás az utolsó pillanatban rúgja ki a vonalról a befelé guruló labdát. Most Teleki szökik és Kővágó a 16-os előtt kézzel üti el előle a labdát.
    Vincze áll neki a szabadrúgásnak és a 37. percben a jobbsarokba süvít labdája a sorfalon keresztül. 6:4.
    Most fellángol a Bocskai, az újpesti védelem pedig megzavarodik. Markos lövését Huba kornerre üti. A sarokrúgásra Huba kifut, künnreked, a pattogó labdát Mátéffy húzza vissza kapura és Dudás kézzel üti le. 11-es: Remmer áll neki és a 41. percben élesen a jobb sarokba lövi. 6:5. Ujpest egészen zavarba jön, a Bocskai lendülete nagy. A 43. percben Hevesi fejel keresztbe egy erős labdát,
    Vincze is fejelt, egyenesen a hálóba. 6:6.
    A Bocskai azonban most már a győzelmre tör. Majdnem int is feléje a győzelem, mert Kővágó hendsze erősen a szándékosság határán mozog, de a bíró nem ítéli szándékosnak. Tényleg előbb a mellére pattant és csak onnan a kezére. A 44. percben Avar lerohan, de most már nem tud olyan jól centerezni a vonalról, mint előbb. Vége a meccsnek. Döntetlen az eredmény. Sorsolnak a labdára, amelyet a debreceniek nyernek meg.
    Bányai edző: Bizonyos fokig könnyelmű védőjátékunk hozta ki ezt a furcsa eredményt.
    Ormos, a Bocskai edzője: Ha az I. félidőben is így játszottak és küzdöttek volna a fiúk, más lett volna az eredmény! Fehér két gólnál erősen bennmaradt.

    Nemzeti Sport, 1932. június 6.