magyarfutball.hu

Vasas - MTK 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1916/1917, 12. forduló
attendance:
  1. Az Újság: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.08, 18:38
    MTK—Vasas 2:1 (1:0).

    Az MTK Kovács és Schlosszer nélkül, de Knappal a kapuban játszott. A Vasasok meglepően jól játszottak s egyenrangu ellenfelei voltak a kékfehéreknek, A csapat legjobb része a fedezetsor volt. Egyénileg a legjobban Gottlieb centerhalf játszolt. Az MTK-ban csak Knapp. Kertész II. és Rácz volt jó. A gólt az első félidő 16-dik percében Rácz és a második félidő 19-dik percében Schaffer lőtte. A Vasasok gólját Rákosy lőtte az utolsó percben. A biró Sebők volt.


    Budapesti Hirlap, 1917 február 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.12, 22:26 (szerk.: 2021.08.13, 09:14)
    Az elég kedvező időjárásban közel kétezer főnyi közönség asszisztált a tavaszi idény első hadimérkőzésének, a mely elég eleven ée érdekes küzdelem után as MTK-nak a Vas- és Fémmunkások ellen 2:1 arányban kivívott győzelmével végződött. A kék-fehérek (Schlosser kivételével) őszi csapatukkal álltak starthoz, a kapuba azonban ismét beállt Knapp, a ki újbóli debüjét nagyon figyelemreméltóan kezdte meg, mert ha nem is nagyon nehéz, de sok munkáját nagy­szerű helyezkedéssel végezte. Kovács helyén a második csapattbeli Singer játszott biztató kvalitásokkal. Az MTK legtöbb játékosán még erőben meglátszik a tréning- hiány, mégis Schaffer, Kertész II. és Kertész III. máris nagyon tetszetős játékot produkált.

    A Vasasok meglepően jó formát játszottak ki, sőt éppen az ő csoportjukban láttuk a mezőny legjobb emberét, Gottlieb középfedezetet, a ki olyan fürge, agilis és jó helyezkedésü játékos, hogy helyes fejlődés mellett idővel a vörös sapkára aspirálhat. Egyébként is a halfsor (Kajsza — Gottlieb — Weisz) volt a csapat legjobb része, az ő ér­demük, hegy sikerrel verték vissza a kék-fehérek sorozatos támadásait. A két ellenfél közül a Vasasok bizonyultak állóképesebbnek, mert a második félidőben frissebben mo­zogtak, sőt az utolsó másodperczekben még goalt is sike­rült rugniok.
    Az első negyedórában a Vasasok két igen kedvező gólhelyzetét Singer, majd Knapp bravúrosan menti, míg a 16-ik perczben a Schaffer által pompásan szöktetett Rácz védhetetlen goalt lő. A Vasasok kornerrel is fenyegetnek, de azután végig az MTK van fölényben.

    Félidő 1:0.

    Újrakezdés után is jórészt a kék-fehérek a helyzet urai és Schaffer a l8-ik perczben nehéz helyzetből remek goalt rúg. Az MTK azontúl nem mutat sok igyekezetet, ezzel szemben a Vasasok élénkítik az iramot és Rákosi a 4-1-ik perczben szépen irányított goalt plasziroz.

    Biró: Sebők Ármin

    Az Újság, 1917. február 26.