magyarfutball.hu

MTK - Vasas 4 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1916/1917, 8. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. Pesti Napló: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.09, 15:58 (szerk.: 2022.04.10, 13:50)
    MTK — Vasas 4:0 (1:0)

    Hungária-ut, 2500 néző
    Biró: Gerő Ferenc

    Régen láttunk ilven szép mérkőzést A legideálisabb football-játék volt, melyet égyetlen büntetőrugás sem zavart meg. A Vasas csapat az első félidőben méltó ellenfél volt s több veszélyes támadást vezetett a MTK kapuja ellen, a második félidőben azonban a kék-fehérek nagy erővel és lendülettel keresztülvitt támadásainak sulya alatt összeroppant de még ennek dacára is szívósan és eredményesen védekezett. A védekezés sikere a csapat kapuvédőjének, a jeles tehetségű Platkótnak tulajdonitható, aki több, mint huszonhat veszélyes labdát tett ártalmatlanná. A győztes csapat góljait Schlosser (2) és Schaffer rugták.

    Pesti Napló, 1916. november 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.07, 21:00 (szerk.: 2022.04.10, 13:51)
    MTK - Vas és Fémmunkások 4:0

    Bíró Gerő Ferencz

    Az MTK-nak az őszi szezónban ma volt a legrosszabb napja. Az egész csapat mélyen a formája alatt játszott, de külőnösen a fedezetsor, a melynek támogatása nélkül a csatásor sem tudott érvényesülni, habár három menthetetlennek látszott labdáját csak a kapufa mentette. A Vasasok nagyon ügyesen használták ki a kék-fehérek indiszpoziozióját sőt az első negyedórában olyan veszélyesen támad­tak. hogy némi szerencsével goalt is rúghattak volna. Azontul nagyon ügyes taktikával dolgoztak, mert a hátvéd- és a halfsor tőmörülve, szinte áttörhetetlennek látszott, hozzá még Platko II. sok bravúrral, de sok szerencsével is védett. A csatársorban csak Bucskay játszott jól és észszerűen. A Vasas- védelem legnagyobb dicséretére szól, hogy 67 perczig l:O tudott ellentállni, azontúl már nem bírta az MTK által dik­tált iramot. Kossuth, az MTK kapuvédje néhányszor meglepő szépen mentett. Harmincz perczig tart, a mig Schaffer a vezető goalt rúgja. Half time után 22 perczczel Schlosser szerez goalt, majd a 26. s 28-ik perczekben ismét Schlosser ée Schaffer. Megemlítésre érdemes, hogy szünet után húsz perczczel a mérkőzést vezető bíró egészen hasonló körülmények között hibázott, mint ma egy hete Seemann. MTK szabadrúgásét, ugyanis Platko védi és a labdát Winkler a goalba továbbítja. Ha megindokolná nekünk Gerő, miért nem ítélte meg a goalt, szívesen megkövetnők Seemannt, mert ha Gerö igaz­ságosan ítélt, akkor Seemannak is igaza volt. Kornerarány 4 : 2 az MTK javára.

    Az Újság, 1916. november 13.
     
  3. avatar: heimo
    2015.10.04, 17:01 (szerk.: 2022.04.10, 13:51)
    MTK – Vas- és fémmunkások SC 4:0 (1:0)

    Hungária-úti pálya. – 2500 néző. – Bíró: Gerő Ferenc.
    Minden ízében érdekfeszítő, heves mérkőzés, amely bár kimenetele nem volt sokáig kétséges, meleg perceket szerzett a kék-fehérek híveinek. Az első félórában teljesen egyenrangú ellenfele volt a vasasok csapata az MTK-nek, melynek nagyobb tudása és technikai fölénye csak ezután bontakozott ki teljes egészében.

    Elismerésre méltó agilitással dolgozott a Vasasok minden egyes embere. Különösen a közvetlen védelem végzett Plattkóval az élén derekas munkát. A fedezetsornak és a csapatnak is legjobb embere a kit termetű Weisz volt, aki talán élete egyik legszebb játékát produkálta. A csatársor a mezőnyben szépen kombinált, de a goal elé réve akciók elveszik erélyüket és lövésekkel is adósak maradnak.

    Ma a gyors Rucskai tetszett a legjobban. Az MTK-nak ezúttal határozottan rossz napja volt. A fedezetsor teljesen csődöt mondott, amiben Nyúlnak van különös érdeme. A fedezetsor támogatásának hiányában a csatársor sem volt a megszokott jó és lövéseiket is nagy balszerencse kísérte. Egyénileg csak Schlosszer és Schaffer mezőnyjátéka elégített ki.

    A hátvédek sem produkálták a legkiválóbbat, különösen Kovácsa kockáztatott igen ártatlan helyzetekben is rendkívül sokat. A kapuban Kossuth játéka javulást mutat, bár néhány labdát több szerencsével, mint tudással mentett. Az első goalt a 30. percben éri el az MTK Konrád passzából Schaffer védhetetlen goalt lő.

    A második félidőben az MTK bár döntő fölénybe kerül, sokáig nem tud pozitív eredményt elérni. A 21. percben Schlosszer közvetlen közelről goalt lő. A 26. percben Schlosszer hosszú lövése Plattkó kezéből jut a hálóba. A goalok sorát a 28. percben Schaffer fejezi be, aki a hátvédek lábáról levett labdából védhetetlen goalt lő.

    hmgy