magyarfutball.hu

Vasas - MTK 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.18, 14:16
    MTK—Vas- és fémmunkások SC 0:0.

    Hungária-uti pálya. 7000 néző. Biró: Vértes Imre.
    A nap legnagyobb meglepetése. A legteljesebb összeállításban szereplő MTK ellen eldöntetlen eredményt elérni oly teljesítmény, melyért egyen­ként és együttesen a legteljesebb dicséret illeti a Vasasok játékosait Az eredmény értékét emeli az a körülmény, hogy, a Vasasok nem folytonos vé­dekezés után, hanem egyenrangu játék után érték azt el.
    A játék folyamán az MTK volt ugyan a többet támadó, de minden erély nélkül keresztülvitt táma­dásait a nagyszerűen tömörülő Vasas védelem könnyűszerrel akasztotta meg. A Vasasok az első félidőben sokszor és veszélyesen támadtak, a má­sodik félidöben azonban főleg a védelemre fektettek sulyt s néha percekig öt halffal is játszottak. Ez azonban nem akadályozta meg őket abban, hogy a következő percben teljes csatársoruk táma­dásba ne menjen át. Rendkívüli munkabírás és állásképesség tette lehetővé a Vasasok számára a nagyszerű eredmény elérését
    Az MTK kapujában Kropacseknek nem akadt komolyabb dolga.' A hátvédek: Feldmann és Orth jól látták el feladatukat, különösen az utóbbi, aki fejjel magaslott ki a mezőnyből s mai játéka alapján feltétlenül jogot formált rá, hogy — bár­mely poszton — tagja legyen a reprezentatív csapatnak. A fedezetek közül Kertész II. volt a legjobb. Nyul szokott formáját játszotta ki, mig Vágó a rendesnél gyengébb volt. A csatársor, melyben ismét játszott Schlosszer, teljesen cső­dön mondott. Relatíve talán Schlosszer volt a legkevésbbé rossz közöttük.
    A vasasok csapatában Plattkó játéka emelkedett ki. A legnehezebb labdákat is a legnagyobb bra­vurral tette ártalmatlanná s a mai sikerből orosz­lánrész illeti. A két hátvéd Zatykó és Markovits hibátlanul dolgozott. A fedezetsorban Gottlieb volt a legjobb, mig a csatársorban Katzer gyors lefutá­saival vonta magára a figyelmet.
    A mérkőzés lefolyásáról még annyi a megje­gyezni valónk, hogy a második félidő 29. percben Plattkó Orth tizenegyesét is bravurral kivédte.


    Sporthirlap, 1919 április 28.