magyarfutball.hu

MTK - Vasas 4 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 11. forduló
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.01, 19:43
    MTK-Vas- és fémmunkások SC 4:0 (0:0).

    — Hungária-uti pálya. — 2500 nézö. — Biró: Herzog Ede.
    Meglepően érdekes, változatos küzdelem ke­retében találkozott a két csapat, s találkozásuk a várakozásnál és a mutatott formáknak meg­felelően a kék-fehérek biztos győzelmével vég­ződött;
    Az MTK csapata mult heti összeállításában állott starthoz. Kropacseknek a kapuban ma több ízben nyílott alkalma kivételes talentumát bebizonyítani • néhány határozott közbelépése, kifutása, égv-két rávetése megnyugtathatta az MTK hívöket, hogv személyében végró meg­találták a kék-fehérek standard kapusukat, hátvédek közül Feldmann volt a jobb k, csu­pán felszabadító rugásaival nem vagyunk kibé­külve Kertész II. a szezon végére teljesen for­mán kívül van. A fedezetsorban Vágó volt a legjobb; Nyul I különösen az első félidőben gyenge munkát végzett míg Nyul II. átlag teljesítményt végzett. A csatársorban a Konrád II—Schaffer-Schlosszer trió volt elemében.
    Közülök is kivált azonban Konrád II, akit je­lenlegi formájában hors conconrs legjobb csatá­runknak kell tartanunk- A szélsők közül Braunt keveset foglalkoztatták s a második félidő kö­zepén meg is sérült, mig Winkler határozottan gyenge munkát végzett.
    A Vasasok 55 percen keresztül egyenrangu ellenfelei voltak az MTK-nak, csak az utolsó 35 percben estek vissza teljesen, a kifulladva szinte ellenállás nélkül kényszerültek megadni magukat. Plattkó az első félidőben néhányszor bravurosan mentett. A hátvédek közül Zatykó imponáló biztonsággal dolgozott; Bánás II. valamivel gyengébb de azért biztató erőnek bi­zonyult. A fedezetsorban főleg Bánás I. játé­kát illeti dícséret. Gottlieb érthetően nem tudott megbirkózni az MTK belső csatárainak nagy technikai tudásával, mig Weisz nem nyujtott kimagaslót. A csatársorban csak Jellinek és Hollósi játéka érdemel elismerést, mig Kojsza és Szabó csupán tulerélyes játékuk miatt em­líthetők.
    Váltakozó, támadásokkal teljes, eredményte­len első félidő után a második félidő 11. per­cében lövi Konrád II az MTK első gólját, me­lyet egy percen belül Schlosszer második gól a követett. A 16. percben Schlosszer legáncsolása miatt megitélt tizenegyest Schaffer juttatta védhetetleül rendeltetési helyére. A 41. perccben Winkler lövése Weisz testéről jut a Vasa- . sok kapujába.
    A mérkőzésnek magas vendége akadt John O. Summerhayes angol alezredes személyében, aki rendkívül érdeklődéssel is tetszéssel kisérte a játék minden fázisát, s elismeréséuek több­ször kifejezést is adott A magasrangu angol katonatiszt délceg alakja érthető feltűnést kel­tett a közönség soraiban.


    Sporthirlap, 1918 december 9.