magyarfutball.hu

MTK - Vasas 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 30. forduló
attendance:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.14, 22:07 (szerk.: 2022.03.15, 17:20)
    MTK - Vasas 2:1 (1:1)

    Hungária-ut, 5000 nézö
    Bíró: Bálint László.

    A bajnokcsapat siralmas vergődés.,élettelen és színtelen játék után csak a legszű­kebb gólaránnyal tudott győzedelmeskedni a Vasasok ambiciózus csapatán. Balkezes tak­tikával a vezetőség a lábát még mindig fáj­laló Orthot a balszélre helyezte, jobb össze­kötőnek a sérülése miatt ujra pihentetett Molnár helyére Nagy József került, a halfsort pedig szintén felforgatták, amennyiben a felépült V&gó a centerhalf helyén szerepelt, Guttmann pedig jobbfedezetnek ment. Az egy­ségességében. ily képpen megbukott csapat kapkodása alaposan megbosszulta magát, sornál is inkább, mert a nagybeteg, kedvnélküli játék, átragadt a közvetlen védelemre is. amely as első félidőben erősen formáján alul játszott. A támadósor együttes munkája nagyon vérszegény volt, egyéni játékkal pe­dig nem tudtak boldogulni. Nagy csoda, ha ilyen körülmények között a kedvező széltől is támogatott MTK eldöntetlen eredményt tu­dott az első félidőben elérni.

    Felállás után régi megszokott helyeikre tértek vissza a csatárok is ez nyomban érez­tette is hatását, sőt ha a halfsor is alkalmazkodott volna ehk.es a természetes szerepcseréhez,' a kedvezőbb gólárányban is kifejezésre jutott volna. A bajnoki lista utolsó helyén szereplő Vasasok csapatáról a leghizelgőbben emlékezhetünk meg. Néhány régi játékosát kitette, a csapat csupa ifjúsági nagyságokból volt összeállítva, sőt a gólt lövő Takács jobb összekötő ma játszott először az első osztályu bajnokságért. A csatársor fürge és eleven játékával nagyon jó benyomást tett, egyelőre hiányoznak azonban a góllövők. De külón­ban sem tudtak a rutinirozott védelemmel szemben boldogulni. A halfsor jól alkalmaz­kodott a támadáshoz, sőt ellenére kis testal­katuknak főleg pedig célszerű helyezkedéssel nagyon jól szerelték le az ellenfél gyakori támadásait.

    Az MTK a 30.percben Braun korneréből éri el Schlosser utján első gólját. A 40 p-ben az MTK védelme során elhibázza a labdát, amelyet Kropacsek rávetessél kornerre pró­bálja menteni, .de Takács a guruló labdát ügyesen lestoppolja és ferdeszögben a kapuba küldi. A győztes gólt a második félidő. 2-ik p.-ben Opata egyéni játékkal éri el.

    Sporthirlap, 1921. április 11.