magyarfutball.hu

Vasas - MTK 1 : 5

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 2. forduló
referee : Vértes Imre
attendance:
  1. Sporthírlap: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.08.26, 23:13
    A MTK 5:1 (3:1) arányu győzelemmel éreztette felsőbbségét a Vas- és Fémmunkások SC csapatával. A MTK csapatának volt néhány gyengébb pontja (Vágó és Nadler), egészében azonban ezuttal is a klaszszis jelzővel ékesíthető együttes benyomását tette. Kitűnően játszott Kertész Il és Károly. A Vas- és Fémmunkások BC legénysége a multhoz képest erősen hanyat- Iott. Fedezetsora nem tudja kellő nyomatékkal támogatni a csatázósort, amely viszont képtelen a hatásos actióra. A kapuban Plattkót távolról sem tudja pótolni Farkas. A mérkőzésnek helyenként voltak kelletlen mozzanatai is. Kofflert (Vasas), majd Nadlert a bíró ki is állította. Az első gólt Károly lőtte, erre az ellenfél Katzer révén kiegyenlített. Károly ujabb gólja ismét vezetéshez juttatta a MTK-át. Schlosszer, Braun (11-esből) és Molnár gólja pecsételte meg a Vas- és Fémmunkások SC csapatának a sorsát.

    Budapesti Hírlap, 1920. szeptember 14.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.03, 19:30 (szerk.: 2022.03.04, 10:34)
    MTK — Vas-és fémmunkások SC 3:1 (2:1)

    Hungária-ut, 6000 néző
    Biró: Vértes Imre

    Az MTK gólokban is kifejezésre jutott fölényes győzelme csak részben tudható be az eredményesen szerepelt, csatárok nagy­szerű játékának; föokozója a nagyarányu vereségnek maga, a Vasasokte gyengén szerepelt csapata volt. A gyenge szereplés magya­rázatát pedig a tartalékok beállítása, Gottlieb sérülése és Farkas kapussal való kisérletezés adja. Ehhez járult még, hogy a biró a máso­dik félidőben Kofflert kiállította. A Vasasok csapata általában nagy formahanyatlást mutat. Halfsora gyenge és a csatárok sem mutatnak összjátékra való hajlandóságot. Jellinek ár­nyéka sem a réginek. Jó volt Zatykó, vala­mint Katzer balszélsö, aki különben karrándulása következtében jó ideig nem vett részt a játékban.

    Az MTK védelme ma is hiányos volt. A csapat a mult heti összeállításban állott fel. Mandl ma is kitünő volt, Kertész II. is nagy­szerűt produkált. Vágó mint hátvéd, és Nadler nem állotta meg a helyét, Senkey sem játszotta ki az elöző két mérkőzésen muta­tott formáját. A csatársor csak nehezen jött lendületbe, azonban hamarosan, megtalálta önmagát és könnyű szerrel lőtte a gólokat. Schlosser lendületesen játszott, Braun lefu­tása mindig veszélyt jelentett az ellenfél kapujára. Károly megerősítette magát a nézők kegyeiben. Orth agilis játéka meglepte hí­veit, Molnár ellenben nehezen mozgott.

    Az első gólt Károly lövi Molnár szöktetéséből a 23. percben. Három perc multán Mand! csak elkésve éri el Katzert, aki véd­hetlen gólt küld a kapuba. Egy perccel ké­sőbben Schlosser beadását nagyszerű ráfutással Károly értékesíti góllá. A második fél­idő 13. percében Schlosser hosszu éles lövés­sel megszerzi a negyedik gólt. A 24. percben Zatykó foulja miatt 11-es, amelyet Braun küld a kapuba. A 23. perbben Molnár ideális lövése hozza meg az MTK ötödik gólját. A 37. percben a bíró Nádlert durva játéka miatt kiállítja.

    Sporthirlap, 1920. szeptemmber 13.