magyarfutball.hu

MTK - Vasas 5 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 17. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. Sporthírlap: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 22:58 (szerk.: 2022.03.29, 16:17)
    MTK - Vas- és fémmunkások SC 5:1 (2:0)

    Hungária-ut, 6000 néző
    Biró: Gerő Ferenc

    A Vasas csapata tudatában volt annak, hogy csak az első negyedórában elért eredménnyel biztosíthatja magának az esetleges győzelmet és ezért az első 8—10 percben briliáns akciókkal fűszerezett öldöklő iramot diktált.

    Ennek a villámgyors és fárasztó tempónak azonban rövid idő alatt maguk a Vasasok estek áldozatul és a győzelmet át kellett engedni a fitten és biztosan dolgozó ellenfélnek.
    A Vasasoknál hiányzott Nyerges, Szentmiklóssy és Stojka, akiket a tartalékok eléggé jól helyettesitettek. Különös említést érdemel az ifjúsági Siska kapus, aki nagyszerű helyezkedéssel és tartós labdafogással egy csapásra megnyerte a közönség rokonszenvét. A védelemben ezuttal is Zatykó tűnt ki. A halfsor rövid idő alatt beadta a derekát.
    A csatársorban feltűnő jó volt Jellinek és Katzer aki a második félidőben a köaépcsatár helyére került.

    Az MTK szokott felállításában szerepelt és talán ez volt az idei első mérkőzése, amely a legkényesebb igényeket is kielégítette. Csatársora kitűnő megértéssel készítette elő a támadásokat, amiben nagy része volt a feljavult szélsőknek: Opatának és Dobsának. A belső csatárok fáradhatatlanul dolgoztak. Orth elemében volt és éppen olyan ambícióval dolgozott Molnár is. Siklóssi labdaosztogatása jó volt, de a góllövésben nem kísérte a szerencse. A halfsorban kellemesen tűnt fel Nyul centerhalf, aki határozott formajavuláson ment keresztül. Kár, hogy nem birja még végig a tempót.

    Az első gólt Orth beadásából Molnár, a másodikat ugyancsak Molnár lövi, ezuttal Opata centeréből. A második félidő teljesen az MTK fölényének jegyében folyik le. A 20. percben Orth egyéni lefutás után éri el a kifutó kapus előtt a harmadik gólt. Egy perccel rá Orth ujabb gólt lő, ezt azonban a bíró offside címén nem adja meg. A Vasasok a 30-ik percben Jellinek révén érik el egyetlen góljukat, a tétovázó MTK-védelem hibájából. Három perccel ezután Orth leadását Molnár a negyedik góllá értékesíti. Az ötödik gól Orth érdeme, aki a 37-ik percben az egész Vasas-védelmet kigyószerüen átjátszsza és a labdát védhetetlenül a kapuba lövi.

    Sporthirlap, 1922. április 10.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.05, 13:24
    Hungária-u. Bíró: Gerő Ferenc

    Vasas kezd és vehemens támadása Mandlon akad meg. Vágó foultja miatt Zatykó a félpályáról irányít az MTK kapura szabadrúgást. Kropacsek a labdát kiejti s a rá-startoló Jellinek lövése hajszálnyira süvít el a kapu mellett. Az MTK akcióit a balszárny vezeti be és csakhamar nagy fölénybe jutnak. Egymásután zuhognak a lövések, de gól csak a 24. percben esik. Orth a balszélen lefut, pontos centerét Molnár kapásból behelyezi (1:0). A Vasasok is vezetnek néhány támadást, de a bekkeken túl csak egyszer jutnak. Nagy kavarodásból a 6-os vonalon tisztán álló Jellinek elé kerül a labda, de az utolsó pillanatban Kertész II. közbeveti magát. A 41. percben Opata pontos centeréből Molnár szép gólt fejel (2:0).
    A II. félidőben MTK tovább támad. Molnár újabb fejese kapufát ér. Nagy MTK-fölény közben Orth pompás kiszökésből a harmadik gólt gurítja. A 33. percben a Vasasok támadnak, a labda a szabadon álló Jellinekhez jut, aki 10 méterről védhetetlen gólt lő (3:1). A gól után Vasas oly lelkesen küzd, hogy további sikereket látszik; elérni, de az MTK csatársor újra frontba jön s Molnár és Orth újabb góljával megpecsételi a meccs sorsát.

    MTK: Kropacsek—Mandl, Kovács—Kertész II, Nyúl, Vágó—Opata, Molnár, Orth, Siklóssy, Dobsa.
    Vasasok: Siska—Zatykó, Stengl—Klein, Gottlieb, Tomecskó—Koffler, Takács, Jellinek, Rucskay, Katzer.
    Nemzeti Sport, 1922.04.10.