magyarfutball.hu

MTK - Vasas 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 5. forduló
referee : Schissler József
attendance:
  1. Sporthírlap: 7.000
  2. nela: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 22:50
    MTK: Plattkó— Gerber, Kovács— Niedler, Mandl, Nyul II—Senkey, Kertész II, Braun, Siklóssy, Opata.
    Vasas: Nyerges—Zatykó, Stendl— Keletay, Gottlieb, Sztojka—Katzer, Keleheim, Szentmiklóssy, Himmer.

    Nemzeti Sport, 1922. október 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 21:50 (szerk.: 2022.04.04, 11:48)
    MTK - Vasas 2:2 (1:1)

    Hungária-ut, 7000 néző
    Biró: Schiessler József

    Végre egy minden izében érdekfeszitő és változatos mérkőzésben gyönyörködhetett a közönség. A Vasasok csapata máskor is ambicionálta a győzelmet a kék-fehérek ellen, ezuttal azonban győzelmi reménysége jogosultabb lévén, minden erejével és képességének teljes latbavetésével harcolta végig a mérkőzést. A lelkes és tüzes akaratot híven visszatükrözte mindkét félidőnek a lefolyása. A Vasasok csapatától közismert, hogy szép futballt játszik, de játékában idáig a technikai készség nem állott arányban a keresztülvitel energiájával.

    Mai élénk és erélyes fellépésével tehát külön meglepetéssel szolgált nagyszámban megjelent híveinek. Védelme bátran és energikusan utasította vissza a kék-fehérek támadásait, halfsora fáradhatatlanul zavarta az előretörő csatárokat és amellett jól táplálta labdákkal a saját csatársorát is.

    A csatársor kitünően kombinált és egységes munkájával általános tetszést aratott. Jellinek a két belső összekötővel jó megértést tanusított és agilisán dolgozott a két szélső Katzer és Himmer is.
    Az MTK megerősödött Kertész II-vel, aki ezuttal Molnár helyén jobbösszekötőt játszott Kertész II. megtette kötelességét, gólt szerzett csapatának, dé ezzel be is fejezte feladatát, mert megfelelő tempóbirás hijján nem tudott összekötő láncszeme lenni az egyébként is gyenge csatársornak. Az első félidőben Braun játszott centercsatárt, Opata balszélsőt és Senkey 11 jobbszélsőt. A második félidőben Opata ment centerbe, Braun jobbszélső helyét foglalta el, Senkey II. pedig átment a baloldalra. Bár ez a felállítás az iramot fokozta, nem emelte ellenben az eredményességet, még pedig azért, mert az MTK csatársora nem jó. Amíg Molnár nem foglalhatja el ujból a helyét a csatársorban és a többieknek a képessége nem javul fel, addig nem lesz a bajnokcsapat támadosora — ellenfeleire veszélyes. Halfsora a mai felállításban égbekiáltóan gyenge. Mandl mint centerhalf hasznavehetetlen, Ugyanugy Nyul II. is. Egyetlen erőssége Nádler, aki jól megállotta a helyét ma is. A két hátvéd közül csak Kovács elégített ki, Gerber még készületlen.

    Az első félidő hullámzó és változatos játékkal telik el. Az öldöklő tempó, az erősen rámenő játék, sokszor ad bírói beavatkozásra alkalmat, de azért nem lépi tul a megengedett határokat. Az 5 percben Senkey magas beadása kapufélfát ér, de a labdát a jól helyezkedő Kertész II. befejeli. A 20 percben a 16-os vonalnál megítélt szabadrugásból Szentmiklóssy védhetlenül a felső sarokba lövi a labdát. Az MTK kétszer is góllövéshez jut. Siklóssy ugyanabban a pillanatban küldi a labdát a kapuba, amikor a bíró fütyül, Braun pedig fütyülés előtt rugott a 16-ról egy szabadrugásból eredő, de eredménytelen gólt. A második félidőben tetőfokát éri az izgalom. Hol az egvik, hol a másik csapat van frontban. A Vasasok céltudatosabban támadnak, de eredmény nem mutatkozik, mert Plattkó a legkritikusabb pillanatokban is jól őrzi kapuját. Vannak pillanatok, amikor a Vasasok lélegzethez sem engedik ellenfeleiket. Végre a 21. percben Nyul hibájából Katzer jó labdát ad előre Takacsnak, akinek lövése megszerzi a Vasasok vezető gólját. Erre a 30. percben válaszol az MTK, amikor Braun jobb szélről süvitő lövéssel megszerzi a kiegyenlítő gólt.

    Sporthírlap, 1922. október 2.