magyarfutball.hu

Vasas - MTK 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 2. forduló
referee : Kiss Tivadar
attendance:
  1. Sporthírlap: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.21, 21:21 (szerk.: 2022.04.22, 14:59)
    MTK — VAS- és Fémmunkások SC 1:0 (1:0)

    Hungária-ut, 10.000 néző
    Bíró: Kiss Tivadar

    Az MTK-ban tegnap mutatkozott be a balszélen Jeny Rudolf, a KAC volt balszélsője.
    Az MTK legjobb része a két hátvéd volt. Mandl és Senkey pompásan megértve egymást, minden támadást visszavertek és annyira tisztán tartották a kapu előtti teret, hogy Kropacsek végigunatkozta az egész mérkőzést. Különösen Mandl volt az elemében, aki a finnek elleni játékánál is jobbat produkált. A halfsorban Nadler az első félidőben jól irányította a támadásokat és a védelemből is kivette a részét, a második félidőben azonban alábbhagyott az irammal és ekkor a Vasasok is inkább jutottak levegőhöz. A szélső fedezetek közül az első félidőben Kertész II. volt a jobbik, igaz, hogy nem volt olyan nehéz szárnya, mint Nyulnak. A második félidőben viszont Nyul nyujtott kiválót. A csatársor legjobb embere Jeny volt, aki a balszélen sok támadást vezetett. Centerezése még nem precíz, labdavezetésén is látszik még a tréninghiány, gyorsasága és pompás lövőképessége azonban a nehéz helyzetekben is nagy segítségére volt az MTK-nak, nélküle Siklóssi nem rugott volna gólt. Jenynek nagyon nehéz volt a helyzete, mert összekötőjének, Siklóssinak tegnap nagyon rossz napja volt, semmi sem sikerült neki. Winkler II-nek voltak szép momentumai, azonban lövéseit nem kisérte szerencse s leadásai sem sikerültek. Opata az első félidőben idegenül mozgott a jobbösszekötő helyén, amikor azonban a második félidőben kiment jobbszélre, sorozatos sérülései ellenére is sok hasznos dolgot csinált. Braun az egész mérkőzés alatt kényelmesen mozgott, csupán a mérkőzés végén jött lendületbe, ekkor azonban a kezdődő sötétség miatt már nem tudott eredményt produkálni.

    A Vasasok csapatában nagy meglepetésre az eddig közepesen működő közvetlen védelem elégített ki. Zatykó és Király, ha néha tulerélyesen is, de visszautasították az MTK támadások zömét. Nyerges a gólról nem tehet.

    A halfsorban Kelheim és Tomecskó egyaránt jól dolgoztak. Fáradhatatlanok voltak a védekezésben és nagy igyekezettel próbálták a csatársort frontba dobni, ami hogy nem sikerült, nem az ő hibájuk. Gottlieb középfedezet a második félidőben gyakran elragadtatta magát és kíméletlen játéka jelét majd minden MTK csatár lábán viseli.
    A Vasasok csatársora nagy csalódást keltett. Takács és Jellinek gyenge játéka megbolygatta a máskor anynyira egységes csatársort, amely a mezőnyben is gyengén mozgott, nem is szólva a kapu előtti tehetetlenségükről. Szentmiklóssinak nem sikerültek akciói , szinte rossz volt nézni, amint leadott labdái ismételten ellenfelet érintettek. Katzer jól mozgott, azonban annyira egyedül volt, hogy nem fokozhatta eredményessé a játékát. Himmler a balszélen kevés önbizalommal játszott. Egyedül neki voltak jó helyzetei, azonban nem tudta értékesíteni, hanem ehelyett rosszul irányzott beadásokkal operált.

    A 40. percben Király összeszalad Kertész II-vel, akit sérülten visznek ki a pályáról. A 41. percben Jeny hatalmas irammal lefut és közelről kapura lő. A sarokra helyezett éles labdát Nyerges fogta, azonban kiesik a kezéből és így a ráfutó Siklóssi rendeltetési helyére juttatja. (1: 0).

    A második félidő első percében Opata sérül meg, majd Winkler hever a földön, Kertész II ellenben ujból pályára jön. Az 5. percben Braun lő kapu mellé, egy perc mulva már Takács labdája kerül Kropacsek kapuja fölé.

    A 22. percben Braun szabadrugása kapu felett süvít el. A 23. percben Opata lesállásból indulva lefut és Zatykó csak az ötös vonalon tudja leszerelni. A 33. percben nagy kavarodás támad a Vasas-kapu előtt. Braun, Siklóssy, Winkler II. lövése a Vasas játékosok testén akad meg, míg végül a kellemetlen helyzetet Nyerges tisztázza.

    MTK: Kropacsek— Mandl, senkey— Kertész II, Nadler, Nyul— Braun, Opata, Winkler II, Siklóssi, Jeny.
    Vasasok: Nyerges, Zatykó, Király— Kelheim, Gottlieb, Tomecskó— Katzer, Takács,Jellinek, Szentmiklóssi, Himmer.

    Sporthirlap, 1923. augusztus 27.