magyarfutball.hu

Vasas - MTK 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 17. forduló
referee : Schissler József
attendance:
  1. Sporthírlap: 20.000
  2. nela: 21.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.25, 23:47
    Nívós mérkőzésben a jobb védelmi játék döntött az MTK javára.
    MTK-„Vasas“ 2 : 1 (0 : 0)

    Hungária-ut. — 20.000 néző. — Bíró: Schissler József.
    MTK: Remete— Mandl, Kocsis— Nádler, Kléber, Nyul II— Braun, Molnár, Orth, Opata, Jeny. —
    „Vasas“ : Kutrucz— Király, Rottler— Reiner, Sípos, Tomecskó— Kelchen, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    Az MTK kezdi a játékot
    enyhe széllel szemben, de a Vasas vezeti az első komoly támadást. A 2. percben Orth zseniális szöktetéséből Jeny lefut, éles magas beadását Molnár már nem éri el, ugy hogy Braun elé kerül, ő azonban messze a kapu mellé lő. A 4. percben Orth előbb kézzel eltolja Királyt s azután élesen a kapu fölé lő. Az 5. percben Kléber kézzel akasztja meg Himmert, a megítélt szabadrugást Tomecsko a kapu mellé lövi. A 6. percben Kelchen lapos beadása Kocsis lábáról kornerre pattan , a beadásból Szentmiklóssy laposan a kapu mellé lő.
    A 9. percben Himmer nagyszerűen lefut, beadását Takács fogja el, ügyes driblivel elhuz, de Mandl az utolsó pillanatban szerel. A 10. percben Orth egy Jenytől kapott labdát kapásból továbbit, de az kevéssel a kapu mellé jut. A 11. percben Takács fényesen átjátssza magát a védelmen, öt méterrel a kapu előtt tiszta helyzetet teremt magának, amikor hátulról elkaszálják a lábát, de a bíró nem ad tizenegyest.
    A 12. percben Jeny lapos beadása Kutrucz kezében akad meg. A 16. percben Himmer lefutás után élesen a kapura lő, de Remete résen van- A következő MTK támadás Braun offszájdján akad meg. A 18. percben Mandl Takács elöl kornerre rugja a labdát, a beadást Remete kiboxolja. A 21. percben Kocsis a kiszökő Takácsot elbuktatja, a megítélt szabadrugást Rottler a kapu mellé lövi. A 24. percben Himmer támadása kornert hoz. A 28. percben Orth 25 méteres bombája a kapu fölé megy. A 29. percben a Vasas jobbszárny támadása a kapu mellett ér véget. A 31. percben Orth átemeli a labdát Opatának, de Kutrucz idejében elfogja.
    A 38. percben Opata az offszájdra futó Orthoz passzol, akinek védhetetlen magas lövése a hálóban akad meg, de a bíró közben már lefujta az offszájd állást s igy a gól érvénytelen. A 40-ik percben Jeny lefutás után élesen a kapu fölé lő. A 41. percben a kornerzászlótól megítélt szabadrugást Braun gyengén rugja. Az utolsó percben Mandl faultolja Himmert, a megítélt szabadrugásból Kelchen Remete kezébe fejel.
    A második félidőben
    már a 3. percben komoly helyzet az MTK kapuja előtt. Reiner szabadrugását Takács mellel fogja s élesen a kapura lövi, de Kléber hátáról visszapattan a labda.
    Az 5. percben Orth szökteti Molnárt, aki centiméterekkel Király előtt orrheggyel eléri a labdát, s a későn vetődő Kutrucz mellett megszerzi az első gólt (1:0).
    A 10. percben Orth mesésen szökteti Jenyt, akinek beadása komoly zavart okoz a Vasas kapu előtt, ahol Orth lövését parírozzák ugyan, de Rottler kornert vét, a beadásból Nyul II kapu mellé lő. A 11. percben Rotter—Orth összecsapása kelt izgalmat, amely azonban csakhamar elül A 12. percben Szentmiklóssy 20 méteres szép lövését Remete védi. A 14. percben Orth 35 méteres lövése megy a kapu mellé. A 16. percben Takács gyönyörűen öt embert is kicselez, amikor 25 méterrel a kapu előtt Mandl elgáncsolja. Rottler a megítélt szabadrugást élesen a kapu mellé lövi. A 21. percben Szentmiklóssy szép lövése a kapu mellé megy.
    A 22. percben Reiner taccsdobása után egy ártatlan labda a 16-os vonaltól mintegy háromntegyen méternyire Kocsis kezére pattan, mire a biró tizenegyest ítél. A 11-est Takács, annek ellenére, hogy Remete kijön eléje, bombaszerü lövéssel juttatja a hálóba (1:1).
    A 23. percben a Vasasok érnek el kornert. A 25. percben Szentmiklósynak a jobbösszekötő helyéről leadott váratlan szép lövését Remete kornerre ejti. A 26. percben Nadler hosszu szabadrugását Kutrucz biztosan fogja. A 31. percben Jeny éles lapos lövése a kapufáról kipattan Orth elé, az ő bombája azonban a kapu fölé jut. A 33. percben Braun beadása Király fejéről kornerre pattan , a beadást Opata mellé fejeli. A 34. percben Szentmiklóssy a kapu mellé lő.
    A 38. percben Takács 30 méterről lőtt gyönyörű lövését Remete fogja. A Vasasok meg-megujuló offenzivája tovább tart s a 40. percben Kovács hibája miatt kornert érnek el, melyet Nádler tisztáz.
    A 42. percben Jeny Kléber által szöktetve, szélsebesen száguld a 16-os sarkáig, onnan lő, a labdát Kutrucz könnyedén akarja fogni, de az kezei közt a hálóba pattan. (2:1).
    A Kutrucz súlyos hibájából esett győztes gól az MTK-t ujabb offenzivára sarkalja s az utolsó percben nagy zavar támad a Vasas-kapu előtt, Orth jól irányított fejesét fogja még Kutrucz s ezzel a szezon legnívósabb mérkőzése véget ér.

    Sporthirlap, 1925. március 23.