magyarfutball.hu

Hungária FC - Vasas SC 6 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.08.22, 19:43
    Hungária—Vasas 6:3 (3:2)
    Rózsa kiállításáig egyenrangú ellenfelek voltak a határtalan lelkesedéssel küzdő piros-kékek Góllövő : Sárvári, Stanzl, Titkos, Jellinek, Hires, Kuti (öngól), Stanzl (11-esből), Sárvári, Sárvári
    Üllői út, 8000 néző. Bíró: Auspitz.
    Hungária: Ujvári — Mándi, Kocsis — Kompóti, Wéber, Sebes — Varga, Barátky, Sárvári, Hires, Titkos.
    Vasas: Bereczky — Kuti, Rózsa — Vági, Burger, Kiss — Brunecker, Jellinek, Dán, Egri, Stanzl.
    A Hungária kezd, de a Hungária ellendrukkereivel megerősített Vasas-publikum mindent túlharsogó „Tempó Vasas! Tempó Vasas!” buzdítása közben a piros-kékek vezetik az első lendületes támadást. Egrinek Mándiról lepattanó hosszú labdáját Ujvári kifutással parírozza. A Hungária balszárny választámadásánál Bereczky szintén kifutva ment a belsők elől. Két formás és gyors Vasastámadás következik most. Az első befejezéseként Jellinek lövése partneréről, Dánról pattan vissza, a másiknál Ujvári kiugrással csípi el a labdát Dán elől.
    A 4. percben Titkos centerét Kuti kornerra menti. A sarokrúgás után nagy a kavarodás, végül is Barátky mellé lő. A 6. percben már meg is szerzi a vezetést a Hungária. Hires kiugrik, kornervonalig fut le, onnan élesen centerez, Bereczky kivetődik, de nem tudja elcsípni a labdát, amely Kissről
    a magát bedobó Sárvári elé pattan, aki estében besodorja a labdát a kapuba. 1:0.
    A Vasas lendületes ellentámadása végén Egri csak kevéssel lő mellé, majd Mándi merészen hazajátszva paríroz Stanzl elől. Váltakozó, hevesiramú, izgalmas a meccs, de a Hungária többet támad és veszélyesebb most.
    Bereczky a ragyogó védések egész sorát mutatja be.
    A 10. percben Sárvári kapásból küldött bombáját, majd Titkos veszélyes centerét húzza le bravúrosan, rögtön rá pedig Varga éles saroklövését vetődve és kiperdülve teszi ártalmatlanná. A piros-kékek most belefekszenek és Ujvárinak előbb Dán lövését kell védenie, majd kétszer kifutással kell mentenie a fürge Vasas-csatárok elől.
    Ezután megint Bereczkyt teszik próbára a Hungária csatárai: a 16. percben Barátky fordulásból küldött remek bombáját fogja szenzációsan, egy perccel később a lefutó Varga nagy lövését tolja kornerra, a sarokrúgást pedig kifutva boxolja ki. A 18. percben Brunecker kiadásával Dán jobbra kitör, a kornervonalról ideálisan centerez és a befutó Stanzl kapásból remek lövéssel a jobb sarokba vágja a labdát. 1:1.
    Ismét Hungária-támadássorozat következik. A kék-fehér csatárok bombázzák a Vasas-kaput, de Bereczky előbb Sárvári, majd Barátky, végül Híres bombáját csodálatos biztonsággal fogja. Szinte ragad hozzá a labda. A 23. percben azonban nincs szerencséje: Varga lefut, Bereczky kifut eléje, a labda róla Barátky elé perdül, aki tovább viszi, átverekszi magát két rátámadó védőjátékoson, elesnek s miközben a csatár és a védők az ötösön belül egy gomolyagban fekszenek, az erősen ofszájdgyanús helyzetben levő
    Titkos a gólvonalról a térdével a hálóba nyomja a labdát. 2:1.
    A Vasas elkeseredett ellentámadással válaszol, a 25. percben, valamivel a tizenhatoson kívül, szabadrúgáshoz jut, amit Dán irányít élesen kapura,
    Ujvári vetődve fogja ugyan a labdát, de kiejti, Egri elkaparintja előle, áttolja Jellineknek, aki közvetlen közelről védhetetlenül belövi. 2:2.
    A Vasast fellelkesíti az eredmény, nagy lendülettel belefekszik és a jobbszárny támadását Wéber csak korner árán tudja parírozni. Ebből Dán lövése csak kevéssel kerüli el a kaput. Ismét Bereczkynek van alkalma tudását bemutatni: előbb Sárvári, majd Barátky lövését fogja, a 30. percben pedig Sárvári erősen csavart lövését kornerra üti ki. A 31. percben lefutó Stanzl tévesen állítja meg ofszájd címén a bíró. A Vasas közönsége elégedetlen a bíró ítéleteivel és erősen tüntet ellene.
    A küzdelem mind izgalmasabbá válik, a tribün népe állandó izgalomban buzdítja kedvenceit. A 32. percben remek Hungária-akció befejezéseként ismét megszerzi a vezetést a kék-fehér gárda. Wéber—Sebes— Sárvári a labda útja.
    Sárvári remekül kiugratja Hírest, aki szélvészként tör a kapu felé és mintegy tíz méterről vad erővel megvágja a labdát, amely bombaként, védhetetlenül vágódik a léc alatt a hálóba. 3:2.
    A Vasas nem csügged, ismét nagy lendülettel rohamoz és Jellinek a 35. percben kornert forszíroz ki, de ez sem hoz eredményt.
    Minden labdáért megküzdő hevesiramú játék fejlődik ki. A küzdelem változatos és fölötte izgalmas. A 40. percben a Hungária balszárnya ér el kornert, a következő percben már
    Vasas-balszárny támadását parírozza nehezen Mándi. A 44. percben remek akcióval közelíti meg a Vasas kapuját a Hungária csatársora, Varga azonban nagy erővel mellé lő. Az utolsó percben Dán labdájával Stanzl ugrik ki, de gurított labdáját Ujvári biztosan fogja.
    Változatlanul heves iramban kezdik a második félidőt is a csapatok. Az első percekben a Vasas támad, Kiss Stanzlhoz tolja a labdát, akit faultolnak, de tovább fut, centerét azonban Ujvári elcsípi. A következő percbben ismét Stanzlnál a labda, lövését azonbat Ujvári ismét szépen fogja. Az 5. percben Titkos fut le, lövését Bereczky fogja ugyan, de kipattan kezéből, Kuti azonban idejében ment. A 6. percben Burger megsérül és ezért egy percig áll a játék. A 7. percben Dán ugrik ki, de Mándi az utolsó pillanatban kornerre ment előre. Ebből Vági lövése a védőkről újabb kornerre pattan. A sarokrúgás után nagy a kavarodás, Egri hátrahúzott labdája azonban léc fölé kerül. A 9. percben a kitörő Sárvári elől Bereczky csak szerencsével csípi el a labdát, a 10. percben a tizenhatoson szabadrúgáshoz jut a Hungária. Sárvári áll a labdához, de lövés helyett lepasszolja a szabadon álló Vargának, aki a kapu elé ívelt.
    Kuti ki akarja fejelni, de a fejes rosszul sikerül, a labda hátrafelé pattan a fejéről és a meglepett Bereczky feje fölött a léc alatt a hálóba surran. Öngól! 4:2.
    A Hungária támad most, a 12. percben Titkos kornert erőszakol ki, ebből Híres mellé fejel. Rögtön rá Rózsa hibájából Varga ugrik ki, de Bereczky kifutva ment. A 14. percben Barátky bombája a földön fekvő Bereczky hátáról pattan ki és Híres az üres kapu mellé lő.
    Most a Vasas fekszik ismét belé. A 15. percben Stanzl veszélyes centerét Ujvári kivetődve fogja.
    A következő percben Stanzl centerét Dán nagy erővel lövi kapura, de Ujvári ezt is ragyogóan parírozza.
    A bíróval mind elégedetlenebb a Vasas-publikum s egyik ítélete után elementáris erővel tör ki az állóhely publikumából az elégedetlenség. Ütemes bekiabálással tüntet ellene.
    Erre a bíró két percig szünetelteti a játékot és vár, míg az izgalmak lecsillapodnak.
    A Vasas nem adja fel a küzdelmet, ismét elkeseredetten belefekszik. A 20. percben a belsők elől kiugrással ment Ujvári, majd a 21. percben Kocsis hibájából Brunecker kiugrik,
    Sebes a tizenhatoson belül hátulról kézzel visszatartja. 11-es! Stanzl feltűnő nyugalommal megy a labdának és védhetetlenül, pontosan a jobb léc tövébe vágja. 4:3.
    A küzdelem hevessége most éri el tetőpontját. Keménnyé is válik a játék. Az összecsapások sűrűsödnek, az izgalom nő. Kompóti és Egri csatájának a bíró vet véget.
    Az állóhely közönsége zúgva tombol. A pályán is nő az idegesség és a csúnya jelenetek egymást követik. Ennek Rózsa issza meg a levét: a 27. percben, szerelni akarva, nagy rössel nekifut Sárvárinak és a lendületben kézzel fel is löki.
    A bíró haladéktalanul kiállítja,
    bár meg kell hagyni, hogy sokkal csúnyább faultok is estek a mérkőzés folyamán. Rózsa nem akar kiállni. A bírót kapacitálni akarják a piros-kékek, ő azonban nem tágít. Végül is Schreiber Mátyás vezeti le játékosát a pályáról. Burger megy bekknek és Egri lesz centerhalf. A tíz emberre olvadt Vasas-gárda ellen nagy energiával fekszik most a küzdelembe a kék-fehér gárda. A 30 percben
    Sárvári balra kitör, átmegy az egész védelmen és védhetetlenül vágja a bal felső sarokba a labdát. 5:3.
    Két újabb eredménytelen Hungáriatámadás után a 33. percben
    Híres lő a tizenhatos sarkáról a kapura, a labda azonban a bal lécről visszapattan, pont Sárvári elé, aki most már védhetetlenül vágja a jobb sarokba. 6:3.
    A 35. percben Sárvári újabb lövése a bal lécről kipattan, Híreshez kerül, akinek centerét Sárvári élesen kapura fejeli, de..Bereczky fogja a veszélyes labdát.
    A Hungária döntő fölénybe kerül most,
    Az izgalom erre lecsillapodik, a Vasas közönsége is lehiggad, hiszen a meccs elveszett már. A 38. percben Híres lövése Burger kezéről a tizenhatoson belül kornerra pattan, a bíró rálőtt labdának minősíti és kornert ítél. Barátky sorozatos lövései adnak még dolgot Bereczkynek, aki azonban mind szépen fogja. A teljesen ellanyhuló és unalmassá váló játékban még a Vasas is kísérletezik egyszer-kétszer, de most már minden siker nélkül és a két perccel meghosszabbított félidő teljes unalomba fulladva ér véget.

    Nemzeti Sport, 1930. december 8.