magyarfutball.hu

Dorogi Bányász - Újpesti Dózsa SC 0 : 4 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2018.04.28, 16:11 (szerk.: 2018.04.28, 19:14)
    Mire lesz képes Dorogon az Újpesti Dózsa?

    Négy mérkőzés lesz vidéken. Dorogon nagy versengés várható. Az Újpesti Dózsa az előkészületi mérkőzéseken lényegesen jobb benyomást keltett mint a Dorog, s tavalyhoz képest meg is erősödött. Nagy Béla, a kis Dunai és Noskó új fiúnak számít, s átalakult az egész csapat. Solymosi például középhátvédet, Várhidi jobbhátvédet, Kuharszki pedig jobbszélsőt játszik. A Dorogi Bányász már sok borsot tört az Újpesti Dózsa orra alá, s biztos: most sem adja meg magát könnyen.

    Népsport, 1965. március 14.

    Újpesti Dózsa-Dorog 4:0 (2:0)
    Dorog, 10 000 néző. Vezette: Fehérvári (Szabó S., Vadas J.)

    Újpesti Dózsa: Lung — Várhidi, Solymosi, Sóvári —- Nagy, Noskó — Kuharszki, Göröcs, Bene, Dunai II, Zámbó.
    Edző: Szusza Ferenc.
    Dorog: Ilku — Fellegi, Lakat, Csóri — Szűcs, Makrai — Juhász, Németh, Oborzil, Monostori, Bartalos.
    Edző: Buzánszky Jenő.

    Góllövő: Göröcs, Dunai II, Kuharszki, Göröcs.
    Szögletarány: 7:4 (3:3) az Újpesti Dózsa javára.



    Kitűnő talajú pályán kezdődött a játék. Az első percben Oborzil 13 m-es lövése suhant el a jobb kapufa mellett. Lassan feljött az Újpesti Dózsa. Göröcs nagyszerű labdájáról Bene lekésett. Nagy előreívelt labdáját pedig Bene a kapu mellé fejelte. A másik oldalon Szűcs lövése tévesztett célt. Az újpestiek fölénye egyre szembetűnőbbé vált. A 12. percben szöglet után Bene lapos lövését védte Ilku. A 15. percben Makrai röviden mentett. Bene elcsípte a labdát, laposan beadott. Göröcs mintegy 10 m-re a kaputól levette a labdát, majd fordulásból laposan a bal alsó sarokba lőtte, 1:0.

    A dorogiak távoli lövésekkel kísérleteztek. A 30. percben Monostori 25 m-es szabadrúgását Lung nagy bravúrral ütötte ki a felső sarokból. A 38. percben Zámbó majdnem a félpályáról Dunai II-höz továbbított, az összekötő előretört, majd teljesen fedezetlenül, 25 m-ről, hatalmas gólt ragasztott a bal alsó sarokba. 2:0. Ilku kissé elkésett a vetődéssel. A hátra levő időben is az újpestiek támadtak többet.

    A II. FÉLIDŐ
    elején a hazaiak veszélyeztettek. Utána a 60. percben Solymosi előrevágott labdáját Dunai II kapta, lövése a kapuvonal előtt suhant el. A 64. percben Göröcs jobbra tette a labdát. Kuharszki jó ütemben érkezett és elég nehéz szögből, félmagasan a háló jobb oldalába lőtte, 3:0.

    A gyors ellentámadás végén Monostori labdája az alsó kapufa éléről kifelé pattant. Solymosi nagyerejű szabadrúgását Ilku kiütötte, közben azonban megsérült. 2 percig ápolták. Nem sokáig váratott magára az újabb újpesti gól. Bene Göröcs elé tálalt, a jobbösszekötő 8 m-ről a jobb alsó sarokba rúgta a labdát, 4:0. Élénk maradt a játék az utolsó percekben is.

    A játék nagy részében a Dózsa egészen kiváló teljesítményt nyújtott. Elevenen, frissen mozogtak az újpesti játékosok, ötletes támadójátékukkal számos gólhelyzetet tudtak teremteni. A Dorogi Bányász a mérkőzés elején 4—2—4-es rendszerben játszott, Makrai volt a negyedik hátvéd. Az első gól után azonban feladták ezt a hadállásukat és több gondot fordítottak a támadásokra is. Elöl azonban csak Monostori jelentett veszélyt az újpestiek kapujára. Az Újpesti Dózsa 4:0-ás győzelme a játék képe alapján valós.

    Az Újpesti Dózsa
    kapujában Lungnak volt néhány bravúros védése. A három hátvéd biztos lábbal rombolt. Solymosi ügyesen feltalálta magát új szerepkörében. Meglepő magabiztosan játszott a fedezetpár, különösen Noskó volt határozott, erőteljes. A támadóötösben ezúttal Göröcs volt a karmester. Kitűnő labdákat adott, de volt ereje még a góllövéshez is. Bene igyekezett, de elég nagy hibaszázalékkal játszott. Kuharszki friss, lendületes volt. Dunai II góljáért dicsérhető.

    A Dorogi Bányászban llkut erősen próbára tették az újpesti csatárok. A második gólnál egy kicsit elkésett. A védelemben Fellegi játszott nagy akarással. Szűcs bizonyult csapata legjobbjának. Állandóan játékban volt. sokat fáradozott. A csatársorban csak Monostori nevét lehet megemlíteni — veszélyes kapura lövéseivel.

    Fehérvári játékvezető jól vezette a sportszerű találkozót.

    Népsport, 1965. március 15.